Skocz do zawartości

Język Angielski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak trzeba operować językiem angielskim, aby zakwalifikowac się na w&t do innego stanu niż alaska? Czy ludzie którzy wybierają się gdzieś do pracy do stanów operują tak super tym angielskim?

podobno jest przeprowadzane interview in english....;)

dziekuje za odpowiedź

Napisano

Najlepiej znac język angielski jak najlepiej,zakwalifikowanie sie do programu to jak dla mnie tylko otrzymanie wizy reszta rzeczy to praktycznie wypełnienie dokumentów,na rozmowie w ambasadzie zadaja Ci zazwyczaj 3-4 pytania i są to raczej podstawowe pytania z którymi wiekszosc osób nie ma problemu. O interview nic nie slyszalem,wszystko zależy gdzie sie wybierasz i czego pracodawca wymaga, na niektóre stanowiska należy znać angielski w dobrym stopniu na inne wystarczy tylko komunikatywna znajomość.

Napisano

praca jako kelner, czy ktoś zetknął się z jakimś interview ? :)

3 lata temu przez 4 miesiące moja kolezanka była ogrodnikiem z czego nie miała zadnego interview a umiala tyle z angielskiego co teraz umieją dzieci w 2,3 klasie szkoly podstawowej i nie miala problemu "tam"...bo wszystko jej pokazano:)

dlatego też pytam bo troszeczke się obawiam, że się zarejestruję a takowego pracy nie dostanę:)

Napisano

Hmm wydaje mi się że odpowiedź "komunikatywnie" jest najpełniejszą odpowiedzią...Jak kupisz bilet/porozmawiasz z szefem/zrozumiesz jego polecenia w pracy bez podstaw? Cudów nie trzeba ale podstawy się przydadzą.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...