kama84 Posted May 1, 2011 Report Posted May 1, 2011 2 miesiace temu bylam po wize turystyczna, dostalam na 10 lat. Planowalam wakacyjny wyjazd do rodziny mieszkajacej na Florydzie ale z powodu ich osobistych problemow musimy wizyte te przelozyc na nastepne wakacje. bardzo nastawilam sie na wyjazd do USA i postanowilam odwiedzic przyjaciolke mieszkajaca w Nowy Jorku i zastanawiam sie czy na granicy moga robic jakies problemy w zwiazku z wyjazdem w inne miejsce niz to podane we wniosku. dodam ze to moj pierwszy wyjazd do Stanow. Z gory dziekuje za odpowiedzi.
sly6 Posted May 1, 2011 Report Posted May 1, 2011 tak miala taka osoba http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=17535&hl=
kama84 Posted May 4, 2011 Author Report Posted May 4, 2011 dzieki sly czy ktos jeszcze cos wie na ten temat? bardzo prosze o odpowiedzi. tak miala taka osoba http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=17535&hl=
jkb Posted May 9, 2011 Report Posted May 9, 2011 Tak, chciałem właśnie przytoczyć moje doświadczenia, ale kolega sly6 mnie wyręczył Moim zdaniem nie masz się specjalnie czego obawiać! Pozdrawiam
sly6 Posted May 9, 2011 Report Posted May 9, 2011 wazne aby wrazie czego spokojnie powiedziec jak jest
c4r0 Posted May 19, 2011 Report Posted May 19, 2011 Hmm. Coś mi tu nie gra. Przecież wniosek się wypełnia tylko przed rozmową o wizę, a wiza jest na 10 lat i można jechać kilka razy. Dlaczego więc miałby się ktoś czepiać że lecisz do koleżanki zamiast do rodziców? Dopóki nie walisz żadnych ściem i nie robisz nic złego/nielegalnego chyba nie powinno być problemów.
Joanna30 Posted May 19, 2011 Report Posted May 19, 2011 Tak, ale ona jedzie pierwszy raz, a przy staraniu się o wizę deklarowała, gdzie chce tym pierwszym razem polecieć Ja tez myślę, że to nie ma znaczenia, bo wiadomo, że dopóki się fizycznie nie wsiądzie w samolot, to plany się zmieniają, więc dlatego nie należy się tym zbytnio przejmować
sly6 Posted May 19, 2011 Report Posted May 19, 2011 nalezy sie przejmowac i nie nalezy sie przejmowac bo urzednik ma prawo zadac pytanie i czasami zadaje pytanie dlaczego Pan-Pani leci w to miejsce a bylo napisane cos innego,a do tego ma prawo taka osobe zawrocic jesli ktos bedzie cos krecic ...to jest jego prawo . Tak wiec co innego bedzie jak ktos leci 1 raz a co innego jak leci kolejny raz ... I teraz nie znajac danej osoby,nie znajac jak sie wypowie nalezy o tym napisac,wspomniec a nie ze bedzie ok i nic sie nie martw
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.