bodek2521 Napisano 26 Maja 2011 Zgłoś Napisano 26 Maja 2011 Witam. Czy wiecie ile czasu mija od pobrania biometrics do otrzymania ssn i pozwolenia na prace (sponsorowanie przez malzenstwo)?
sly6 Napisano 27 Maja 2011 Zgłoś Napisano 27 Maja 2011 najpierw musisz miec pozwolenie na prace a potem SSN..bo pozwolenie na prace dostaje sie po 90 dniach od dostarczenia dokumentow,czasami jest tak ze pozwolenie jest razme z rozmowa na GC
goska291 Napisano 27 Maja 2011 Zgłoś Napisano 27 Maja 2011 Witam. Czy wiecie ile czasu mija od pobrania biometrics do otrzymania ssn i pozwolenia na prace (sponsorowanie przez malzenstwo)? Znajoma w NJ otrzymala pozwolenie na prace po 3 tyg. od odciskow i SS po nastepnych 2 tygodnich, to naprawde szybko.
basia1983 Napisano 2 Września 2011 Zgłoś Napisano 2 Września 2011 Witam, Chcialam zapytac jak to jest z tym biometrics. Dostalam w koncu list ze mam sie stawic 15wrzesnia. Co dokladnie mam przyniesc na to spotkanie? Tylko Appointment Notice, moj paszport i Notice gdzie jest podany moj Alien Number? Moze ktos napisac jak wyglada takie spotkanie i ile mniej wiecej trwa? dzieki wielkie Basia p.s.-przepraszam, ze tak pytam ale mam jakies problemy techniczne z wyszukiwarka
annapink Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 Basia - bierzesz tylko Appointment notice i paszport (jesli nie masz US ID ze zdjeciem). Nawet jesli zmienilas nazwisko, nie musisz miec nic wiecej ze soba. Bylam wczoraj na odciskach (FL), 15min przed czasem i czekalam moze 5min na moja kolej (wszystko trwalo max 15min ale nie sugeruj sie bo u Ciebie moze byc akurat duza kolejka). Najpierw przy wejsciu facet sprawdza Twoje ID i appointment notice (daje czerwona pieczatke), pyta o wzrost, wage, kolor oczu, wlosow i zapisuje na innym forularzu. Daje Ci ten formularz, twoj notice i numerek, no i czekasz na Twoja kolej. Twoja kolej, podchodzisz do innego faceta przy maszynce, on bierze odciski z obu rak (4 palce, kciuk i po jednym), potem fotka, oddaje Ci appointment notice i idziesz do domu. Powodzenia.
pelasia Napisano 14 Września 2011 Zgłoś Napisano 14 Września 2011 ja mialam ze soba akt malzenstwa ze wzgledu na stare nazwisko w paszporcie i pan sprawdzajac moje ID i appointment notice rowniez chcial zobaczyc akt slubu. widocznie nie wszedzie wymagane ale ja na wszelki wypadek bym wziela ze soba.
basia1983 Napisano 28 Września 2011 Zgłoś Napisano 28 Września 2011 No to w koncu otrzymalam pozwolenie na prace Spotkanie mialam 15 wrzesnia. Juz 20 wrzesnia moja karta byla przygotowywana, a dzis (tj.28 wrzesnia) ja otrzymalam Czyli 13dni od pobrania odciskow do otrzymania karty Szczesliwa 13-stka jak dla mnie. Co do spotkania. To przebieglo sprawnie i bardzo szybko. Bylam w urzedzie tylko 15minut - o dziwo nikogo nie bylo przede mna. Pozdrawiam z Fort Lauderdale, FL p.s.- teraz czekam na spotkanie w sprawie zielonej karty ;/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.