Skocz do zawartości

Ile Czasu Od Pobrania Biometrics Do Ssn I Pozwolenia Na Prace W Nyc?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Czy wiecie ile czasu mija od pobrania biometrics do otrzymania ssn i pozwolenia na prace (sponsorowanie przez malzenstwo)?

Napisano

najpierw musisz miec pozwolenie na prace a potem SSN..bo pozwolenie na prace dostaje sie po 90 dniach od dostarczenia dokumentow,czasami jest tak ze pozwolenie jest razme z rozmowa na GC :)

Napisano
Witam. Czy wiecie ile czasu mija od pobrania biometrics do otrzymania ssn i pozwolenia na prace (sponsorowanie przez malzenstwo)?

Znajoma w NJ otrzymala pozwolenie na prace po 3 tyg. od odciskow i SS po nastepnych 2 tygodnich, to naprawde szybko.

• 3 miesiące później...
Napisano

Witam,

Chcialam zapytac jak to jest z tym biometrics.

Dostalam w koncu list ze mam sie stawic 15wrzesnia. Co dokladnie mam przyniesc na to spotkanie? Tylko Appointment Notice, moj paszport i Notice gdzie jest podany moj Alien Number?

Moze ktos napisac jak wyglada takie spotkanie i ile mniej wiecej trwa?

dzieki wielkie

Basia

p.s.-przepraszam, ze tak pytam ale mam jakies problemy techniczne z wyszukiwarka <_<

• 2 tygodnie później...
Napisano

Basia - bierzesz tylko Appointment notice i paszport (jesli nie masz US ID ze zdjeciem). Nawet jesli zmienilas nazwisko, nie musisz miec nic wiecej ze soba. Bylam wczoraj na odciskach (FL), 15min przed czasem i czekalam moze 5min na moja kolej (wszystko trwalo max 15min ale nie sugeruj sie bo u Ciebie moze byc akurat duza kolejka). Najpierw przy wejsciu facet sprawdza Twoje ID i appointment notice (daje czerwona pieczatke), pyta o wzrost, wage, kolor oczu, wlosow i zapisuje na innym forularzu. Daje Ci ten formularz, twoj notice i numerek, no i czekasz na Twoja kolej. Twoja kolej, podchodzisz do innego faceta przy maszynce, on bierze odciski z obu rak (4 palce, kciuk i po jednym), potem fotka, oddaje Ci appointment notice i idziesz do domu. :)

Powodzenia.

Napisano

ja mialam ze soba akt malzenstwa ze wzgledu na stare nazwisko w paszporcie i pan sprawdzajac moje ID i appointment notice rowniez chcial zobaczyc akt slubu. widocznie nie wszedzie wymagane ale ja na wszelki wypadek bym wziela ze soba.

• 2 tygodnie później...
Napisano

No to w koncu otrzymalam pozwolenie na prace :D Spotkanie mialam 15 wrzesnia. Juz 20 wrzesnia moja karta byla przygotowywana, a dzis (tj.28 wrzesnia) ja otrzymalam :) Czyli 13dni od pobrania odciskow do otrzymania karty :) Szczesliwa 13-stka jak dla mnie. Co do spotkania. To przebieglo sprawnie i bardzo szybko. Bylam w urzedzie tylko 15minut - o dziwo nikogo nie bylo przede mna. Pozdrawiam z Fort Lauderdale, FL

p.s.- teraz czekam na spotkanie w sprawie zielonej karty ;/

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...