Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna Po Raz Drugi - Wyjazd Do Taty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

o tak bylo by wspaniale

po 1 teraz masz odmowe w Polsce a po zniesieniu wiz odmowa bedzie na granicy wiec 2-3 tys zl do tylu..

2 sprawa to pobyt max na 90 dni bez prawa przedluzenia oraz zmiany statusu..

wiec dla jednych moze bylo by ok a dla innych nie zbyt bedzie..

• Odpowiedzi 29
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Właśnie śledziłam wizytę Obamy w Polsce i to co ma do powiedzenia na temat wiz...

Fakt, nie wszystkim by to pasowało ale dla tych którzy wybierają się tam w celach turystycznych chyba dobra sprawa... ale nie ma nic łatwo. Trzeba czasu i cierpliwości. Może coś się zmieni ;)

Napisano

A ja myślę że i Ty tam już zostaniesz i nie wrócisz a dzięki takim osobom jak Twój tata i siostra są i będą wizy dla Polaków. A jak nie dostaniesz wizy po raz drugi to podziękuj siostrze i tacie.

Napisano
Właśnie śledziłam wizytę Obamy w Polsce i to co ma do powiedzenia na temat wiz...

Fakt, nie wszystkim by to pasowało ale dla tych którzy wybierają się tam w celach turystycznych chyba dobra sprawa... ale nie ma nic łatwo. Trzeba czasu i cierpliwości. Może coś się zmieni ;)

Moze i zmieni ale Ty i tak mozesz nie wjechac. Jezeli teraz nie kwalifikujesz sie do otrzymania wizy teraz to i masz duze szanse na cofniecie z lotniska jezeli Polska wejdzie do VWP.

Napisano

no i czego sie dowiedzialas ?

teraz aby wejsc do programu bezwizowego nalezy miec 3% odmow w Ambasadzie

a maja to zmienic na 3% ale osob pozostajaych nielegalnie i wystarczy ze bedzie powyzej 3% no i beda wizy a wtedy do kogo bedziemy miec pretensje?

Napisano
A ja myślę że i Ty tam już zostaniesz i nie wrócisz a dzięki takim osobom jak Twój tata i siostra są i będą wizy dla Polaków. A jak nie dostaniesz wizy po raz drugi to podziękuj siostrze i tacie.

Gdyby udało mi się w tym roku wyjechać to nie zostanę na stałe. Chcę skończyć magisterkę w Pl bo wiem jak żałuje moja siostra, że nie wróciła i nie skończyła studiów. A co przyniesie los to czas pokaże. Świat naprawdę się nie skończy gdy nie wylecę, po prostu chcę spróbować gdy jest taka okazja i tyle ;)

Napisano

masz tez wyjscie takie ze Twoj tata zlozy na Ciebie papiery na pobyt staly ,poczekasz troche-w zaleznosci czy bedziesz sama czy tez z mezem ale polecisz

Napisano

Tak jakoś się ułożyło, że siostra nie miała za bardzo dobrego kontaktu z tatą. Po przylocie nie mieszkała u niego. Sam też nie proponował aby ją sponsorować.

Dopiero teraz coś zaczęli myśleć o tym wszystkim.

Napisano

moga myslec ale bez waiver nic z tego nie wyjdzie..

wiec pozostaje czekac na zmiane prawa lub tez slub z obywatelem i zlozenie papierow

szybszym i lepszym rozwiazaniem bedzie slub ;)

bo jak by Twoja siostra byla obywatelem USA to mogla by zlozyc papiery na tate ktory bylby nielegalnie i dostal by On papiery w USA .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...