sly6 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 to zle mnie zrozumialas,,widzisz tam LUB...nie ma ze musi miec http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who.asp musisz miec albo prace nagrana -lub tez miec poszukiwany zawod co do licencji to nalezy zobaczyc jakie sa w Kanadzie wymagana co do elektryka bo to ze przez SW przejdzie a szukanie pracy to dwie rozne sprawy
gal Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 Tak, bylam juz w poszukiwanych zawodach, ale nie slyszalam zeby skilled workers musieli miec zaaranzowana prace, nawet teraz, ci moi znajomi o ktorych wspomnialam, ze zlozyli papiery niedawno, tez nie musza miec zaaranzowanej pracy, kolega jest licencjonowanym elektrykiem... Mam nadzieje, ze za rok juz tu beda, brakuje mi moich znajomych z USA i chetnie bym z nimi pogrillowala jakies miesko i posiedziala przy piwku nie widze problemu przeciez ty masz legalny pobyt w Kanadzie mozesz kolesi odwiedzic w USA
sly6 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 gal a co z wiza? Ona nie ma paszportu kanadysjkiego to raz a jakby miala to zakaz jest na osobe na wjazd na teren USA a nie na paszport inna tez sprawa jak ma dostac wize do USA po pobycie nielegalnym w USA?
arnika Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 Tak, bylam juz w poszukiwanych zawodach, ale nie slyszalam zeby skilled workers musieli miec zaaranzowana prace, nawet teraz, ci moi znajomi o ktorych wspomnialam, ze zlozyli papiery niedawno, tez nie musza miec zaaranzowanej pracy, kolega jest licencjonowanym elektrykiem... Mam nadzieje, ze za rok juz tu beda, brakuje mi moich znajomych z USA i chetnie bym z nimi pogrillowala jakies miesko i posiedziala przy piwku Witam ponownie, wlasnie poszukuje kogos na forum, kto moglby mi po kolei powiedziec od czego zaczac przeprowadzke do Kanady. Chcialabym wszystkie formalnosci zalatwic tu w USA. Nie chce wyjezdzac do Polski. Kasia, czy mozesz mi podpowiedziec, skoro masz to juz za soba?
Jackie Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 Poczekaj parę dni - na początku lipca maja być ogłoszone zmiany co do programu Skilled Worker. O ile oczywiście chcesz jechać jako Skilled Worker
doKanadyzUSA Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 No wlasnie, trzeba by bylo zaczac od tego, na jaki program sie kwalifikujesz.
sly6 Napisano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 23 Czerwca 2011 to jest podstawa wiedziec na co sie kto kwalifikuje bo moze to bys SW a moze na cos innego.. a do tego maja byc zmiany wiec ktos sie teraz nie kwalifikuje a potem moze sie juz kwalifikowac i na odwrot arnika a od czego zaczac? raz w jakim stp umiesz j.angielski-francuski,kolejna sprawa w jakiej Prowincji bys chciala mieszkac,cos wiesz miej wiecej o Kanadzie ,a zapoznalas sie moze ze strona CIC?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.