Skocz do zawartości

Imigracja Z Usa Do Kanady

doKanadyzUSA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tak, bylam juz w poszukiwanych zawodach, ale nie slyszalam zeby skilled workers musieli miec zaaranzowana prace, nawet teraz, ci moi znajomi o ktorych wspomnialam, ze zlozyli papiery niedawno, tez nie musza miec zaaranzowanej pracy, kolega jest licencjonowanym elektrykiem... Mam nadzieje, ze za rok juz tu beda, brakuje mi moich znajomych z USA i chetnie bym z nimi pogrillowala jakies miesko i posiedziala przy piwku :)

nie widze problemu przeciez ty masz legalny pobyt w Kanadzie mozesz kolesi odwiedzic w USA

Napisano

gal a co z wiza?

Ona nie ma paszportu kanadysjkiego to raz a jakby miala to zakaz jest na osobe na wjazd na teren USA a nie na paszport :)

inna tez sprawa jak ma dostac wize do USA po pobycie nielegalnym w USA?

Napisano
Tak, bylam juz w poszukiwanych zawodach, ale nie slyszalam zeby skilled workers musieli miec zaaranzowana prace, nawet teraz, ci moi znajomi o ktorych wspomnialam, ze zlozyli papiery niedawno, tez nie musza miec zaaranzowanej pracy, kolega jest licencjonowanym elektrykiem... Mam nadzieje, ze za rok juz tu beda, brakuje mi moich znajomych z USA i chetnie bym z nimi pogrillowala jakies miesko i posiedziala przy piwku :)

Witam ponownie,

wlasnie poszukuje kogos na forum, kto moglby mi po kolei powiedziec od czego zaczac przeprowadzke do Kanady. Chcialabym wszystkie formalnosci zalatwic tu w USA. Nie chce wyjezdzac do Polski. Kasia, czy mozesz mi podpowiedziec, skoro masz to juz za soba?

Napisano

Poczekaj parę dni - na początku lipca maja być ogłoszone zmiany co do programu Skilled Worker. O ile oczywiście chcesz jechać jako Skilled Worker :)

Napisano

to jest podstawa wiedziec na co sie kto kwalifikuje bo moze to bys SW a moze na cos innego..

a do tego maja byc zmiany wiec ktos sie teraz nie kwalifikuje a potem moze sie juz kwalifikowac i na odwrot :)

arnika a od czego zaczac?

raz w jakim stp umiesz j.angielski-francuski,kolejna sprawa w jakiej Prowincji bys chciala mieszkac,cos wiesz miej wiecej o Kanadzie ,a zapoznalas sie moze ze strona CIC?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...