Skocz do zawartości

Zagubione I94 A Formalnosci...

kalinos84

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczow. Nieznalazlem podobnego postu na forum wiec postanowilem napisac... Mianowicie zapodzialem gdzies forme zony I94, ktora byla przyczepiona do paszportu... Plus wszystkiego jest taki ze 2 lata temu wypelnialismy forme I-130 na " brudno " posiadajac I94, czyli wszystkie dane mam, tj; Arrival/Departure record oraz daty... Problem tkwi ze dane z karteczki mam, tyle ze fizicznie jej nie mam.... Wiem ze do calego pakietu trzeba dolaczyc kopie I94, wiec nic mi z tego ze posiadam z niej wszystkie dane prawda???

Chcialbym uniknac wypelniania I102 + zaoszczedzic mase czasu ale nie jestem pewien czy dane mi wystarczaja...

Prosze o jakakolwiek porade, z gory dziekuje..

• 2 miesiące później...

Napisano

to ja sie podlacze.

zonie (wtedy jeszcze nia nie byla) ukradli kiedys paszport razem z i-94. a ze przyleciala tu w 2002 nie pamieta dokladnie dnia. tego mi brakuje do wypelnienia i-102.

1) czy po takim czasie (9 latach) mozna jeszcze "wyciagnac" rekord i-94 z uscis?

2) jak sprawdzic dokladna date wlotu? ani lot ani biuro podrozy ktore sprzedalo bilet nie ma juz danych z 2002.

3) czy wyslac kilka aplikacji z prawdopodobnymi datami w jednej przesylce z dolaczonym listem odnosnie calej sytuacji?

4) jak nazywa sie status imigracyjny przy "przesiedzianej" wizie B2?

5) co to jest "class of admission"?

z gory dzieki za pomoc

Napisano

Witam wszystkich forumowiczow. Nieznalazlem podobnego postu na forum wiec postanowilem napisac... Mianowicie zapodzialem gdzies forme zony I94, ktora byla przyczepiona do paszportu... Plus wszystkiego jest taki ze 2 lata temu wypelnialismy forme I-130 na " brudno " posiadajac I94, czyli wszystkie dane mam, tj; Arrival/Departure record oraz daty... Problem tkwi ze dane z karteczki mam, tyle ze fizicznie jej nie mam.... Wiem ze do calego pakietu trzeba dolaczyc kopie I94, wiec nic mi z tego ze posiadam z niej wszystkie dane prawda???

Chcialbym uniknac wypelniania I102 + zaoszczedzic mase czasu ale nie jestem pewien czy dane mi wystarczaja...

Prosze o jakakolwiek porade, z gory dziekuje..

Urzad moze kazac Ci doslac kopie I-94 w okreslonym czasie. W wiekszosci przypadkow tak robi. Wtedy, jesli nie bedziesz mial kopii, moga Ci sprawe zamknac. Ciezko powiedziec jak zareaguje urzednik plus I-94 jest dowodem przekroczenia grancy.

Napisano

to ja sie podlacze.

zonie (wtedy jeszcze nia nie byla) ukradli kiedys paszport razem z i-94. a ze przyleciala tu w 2002 nie pamieta dokladnie dnia. tego mi brakuje do wypelnienia i-102.

1) czy po takim czasie (9 latach) mozna jeszcze "wyciagnac" rekord i-94 z uscis?

2) jak sprawdzic dokladna date wlotu? ani lot ani biuro podrozy ktore sprzedalo bilet nie ma juz danych z 2002.

3) czy wyslac kilka aplikacji z prawdopodobnymi datami w jednej przesylce z dolaczonym listem odnosnie calej sytuacji?

4) jak nazywa sie status imigracyjny przy "przesiedzianej" wizie B2?

5) co to jest "class of admission"?

z gory dzieki za pomoc

1. tak, sprobujcie.

2. to juz jest 'up to you' - urzad najprawdopodobniej bedzie szukal w swoich bazach, ale w teorii wy powinniscie wiedziec kiedy wleciala. Czesto jest tak, ze urzad chce potwierdzenia wlotu.

3. za kazda aplikacje musialbys zaplacic osobno, list niczego nie wyjasni, co wiecej urzad moze prosic o dowod, ze ktos wtedy wlecial.

4. zalezy do czego ten status jest potrzebny (do ktorej aplikacji)

5. w jakiej kategorii ktos byl admitted.

Napisano

Karina jak zwykle niezawodna :)

4. zalezy do czego ten status jest potrzebny (do ktorej aplikacji) 5. w jakiej kategorii ktos byl admitted.

udalo sie ustalic dokladna date wiec pierwsze 3 pytania odpadaja.

4. w tej chwili do i-102 a pozniej i-130 i i-485

5. kategorii turystycznej? 10-letnia promesa, B1, wiza na 6 miesiecy w USA.

Napisano

Karina jak zwykle niezawodna :)

udalo sie ustalic dokladna date wiec pierwsze 3 pytania odpadaja.

4. w tej chwili do i-102 a pozniej i-130 i i-485

5. kategorii turystycznej? 10-letnia promesa, B1, wiza na 6 miesiecy w USA.

Promesa B-1? Wiza B-1 nie jest na 6 miesiecy (chyba, ze ktos ma tu biznes) - w 99% daja B-1 na max. 3 miesiace..B-1 jest wiza biznesowa - czyli albo ktos wlecial na B-2 (turystycznie) albo na B-1 (biznesowa). To bedzie do admitted. Do I-102 najlepiej wiedziec czy na I-94 bylo wbite B-1 czy B-2. Jesli na 6 miesiecy - ja obstawiam, ze bylo B-2. Tyle, ze nie mogli jej dac B-2 na lotnisku, a w konsulacie B-1. Cos tu nie tak...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...