Skocz do zawartości

Aupair Malzenstwo Z Amerykaninem

aahepburn4

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam, z gory chcialam zaznaczyc , ze przeczytalam wiele watkow, forum i stron internetowych , ale zostalo jeszcze kilka pytan, na ktore nie potrafimy z narzeczonym znalezc odpowiedzi. z uwagi na to , ze jest na tym forum wiele osob z ogromna wiedza chcialam zadac kilka pytan.

jestem w usa od listopada 2009 roku jako aupair. slubu nie planowalam. mojego chlopaka poznalam w styczniu 2011 roku, od tamtej pory bylismy juz razem. duzo czasu spedzamy razem, jego rodzina zna mnie dobrze, zarowno rodzice jak i dziadkowie, przyjaciol mamy wspolnych. moj program dobiega konca w listopadzie tego roku, wiza wazna do poczatku grudnia. prawnik powiedzial, ze najlepiej byloby ze slubem zaczekac do konca programu, zeby nie zlamac zasad. ale z 2 strony nie chce ryzykowac bycia tutaj nielegalnie, w przypadku, gdyby nie chcieli mi wydac GC. z moim chlopakiem jestesmy bardzo blisko, chcialam zostac na wizie studenckiej zebysmy nadal mogli kontynuowac nasza znajomosc, ale jednak nie pozwalaja mi na to fundusze. z uwagi na to on poprosic mnie niespodziewanie o reke, zgodzilam sie.

w zwiazku z powyzszym moim glownym pytaniem jest:byloby lepiej wziac slub dopoki jestem jeszcze aupair, legalnie na wizie czy poczekac az skonczy mi sie program i wtedy wziac slub i wystapic o papiery? jak to wyglada w praktyce i czasie. jesli na interview zapytaja sie o czas malzenstwa wtedy tez juz jakis czas bysmy byli razem (ale nadal pracowalabym jako aupair co jest niezgodne z zasadami programu). czy ktos ma moze informacje na ten temat, zna kogos w podobnej sytuacji? moze problem wydaje sie banalny, ale moj narzeczony i ja wahamy sie czy ozenic sie teraz czy po programie. i jak to wyglada w oczekiwaniem na papiery, zalozmy, ze wyslzabym za niego po zakonczeniu programu w listopadzie z wiza wazna do grudnia. w tym czasie wystapilabym o GC wysylajac do immigration wszystkie potrzebne dokumentny. pytanie: czy w okresie, w ktorym czekam na approval moze mnie czekac deportacja z terenu USA, w zwiazku z tym, ze nei wrocilam w czasie zgodnym z wiza aupair J1 ?

z gory bardzo dziekuje.

Napisano

prawnik dobrze radzi

fakt moze spotkasz takie osoby ze komus sie udalo ale lepiej zaczekac do konca programu i wtedy wziasc slub..Macie chyba jakies wspolne zdjecia,cos wiecie o osobie wiec bedzie widac ze slub jest z milosci..

Co do wyslania papierow jesli beda juz w urzedzie to nikt Cie nie deportuje -chyba ze bedzie chodzic o jakies przestepstwo duze ale wtedy i tak idziesz do wiezienia..

ps moze jest banalne pytanie ale Ciebie to interesuje i szukasz wyjscia wiec masz pewien problem..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...