dymajor Posted July 31, 2011 Report Posted July 31, 2011 Mam mały problem. Oczekuje rozpatrzenia mojej petycji w kategori F4, jednak to jeszcze troche potrwa.. pewnie do wiosny. Czy to że staram się o wize imigracyjną w kategorii F4 może przeszkodzic w staraniu się o wize nieimigracyjną B1 w celach turystycznych ? Na F4 musiałbym jeszcze długo czekac, a chciałbym odwiedzic rodzine na święta w usa. Dodam że byłem już w stanach i wrociłem w terminie, tylko to było przed złożeniem dokumentów o wize F4 + jestem uczniem, więc wydaje mi się ze wize turystyczną dostałbym bez problemu. Z góry dziękuje za odpowiedz
sly6 Posted July 31, 2011 Report Posted July 31, 2011 to nie problem a byles tyle czasu ile wpisales w papiery? Bo czy masz szanse to zobaczysz jak bedziesz na rozmowie,jedne osoby dostaja wizy w takich przypadkach a inne juz nie . wiza turystyczna ma symbol B2 bo symbol B1 ma wiza biznesowa http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/kategorie-wizowe/wizy-subowe.html
dymajor Posted July 31, 2011 Author Report Posted July 31, 2011 Tak, w tych dokumentach do wizy F4 trzeba było wpisac czy się było i kiedy, wszystko wpisałem a jak byłem to niczego nie przedłużałem. Wolałem zapytac bo jeżeli nie ma sensu to głupio byłoby wydac 140$ i przeczytac to samo na forum. Dzięki
kzielu Posted July 31, 2011 Report Posted July 31, 2011 Przeszkodzić oczywiście może - pokazuje Twój oczywisty immigration intent. Cała kwestia to przekonanie konsula że wrócisz -przynieś na rozmowę wszystko co mogłoby o tym świadczyć. Natomiast pewności nigdy nie ma, dopóki nie spróbujesz to się nie przekonasz.
sly6 Posted July 31, 2011 Report Posted July 31, 2011 ja mam na mysli wpisanie tego w ds 160 ile byles w USA ...bo to jest tak samo wazne czy czasami nie wpisales za 1 razem ze bedziesz np 2 tyg a byles 3 miesiace ,,bo np jedno wpisujesz a co innego potem robisz .
dymajor Posted July 31, 2011 Author Report Posted July 31, 2011 Aaa o to chodzi, wtedy wpisałem że jade na miesiąc a wróciłem jakoś po 3 tygodniach, napewno nie przedłużyłem. No to nic, zostaje mi tylko dowiedziec się na własnej skórze jaka będzie decyzja konsula. Dzięki
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.