marcing14 Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Słyszałem, że gdy kupi się nieruchomość w USA to otrzyma się legalny pobyt na 5 lat, a potem będzie można się starać o obywatelstwo. Czy to prawda?
sly6 Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 a gdzie takie cos slyszales? nawet o wize turystyczna moze nic byc latwo a co do pobytu stalego czy tez obywatelstwa..
gal Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Słyszałem, że gdy kupi się nieruchomość w USA to otrzyma się legalny pobyt na 5 lat, a potem będzie można się starać o obywatelstwo. Czy to prawda? TOTALNA BZDURA!
marcing14 Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Chodzi mi o wizę E-2. I co to znaczy zainwestować "znaczny" kapitał?
sly6 Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 a wujek google co mowi o zainwestowaniu oraz kapitale?
marcing14 Napisano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 Nie znalazłem. A jeśli będę przebywać legalnie w USA przez 5 lat to mogę starać się o obywatelstwo? To znaczy, że jedyną możliwością jest wzięcie ślubu, aby mieszkać tam legalnie?! :-)
sly6 Napisano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2011 widze ze za duzo nie czytales tematow na forum oraz pewnych dzialow moze zacznij od tego i znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania,,kto ,jak sie moze starac o obywatelstwo oraz czy sam slub cos Ci daje
marcing14 Napisano 18 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2011 Znalazłem ciekawą informację, że łatwiej załatwić sobie emigrację do Kanady i można otrzymać obywatelstwo po 3 latach. Wówczas mógłbym legalnie, bez wizy jeździć do USA i tam mieszkać http://forum.usa.info.pl/topic/17834-emigracja-do-kanady-a-nastepnie-gc-w-usa/
sly6 Napisano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2011 a chociaz zapoznales sie z tym ile moga kanadyjczycy byc w USA jako turysci,ze aby pracowac musisz miec pozwolenie,wizy stosowne. latwiej to dla kogo?dla wszystkich ? masz czas to zapoznaj sie ze strona rzadowa kto moze dzis liczyc na pobyt staly do Kanady http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
kzielu Napisano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2011 Znalazłem ciekawą informację, że łatwiej załatwić sobie emigrację do Kanady i można otrzymać obywatelstwo po 3 latach. Wówczas mógłbym legalnie, bez wizy jeździć do USA i tam mieszkać http://forum.usa.inf...epnie-gc-w-usa/ Ale dotarłeś chociaż do drugiego posta w tym wątku ? Te legalne jeżdżenie będąc Kanadyjczykiem ma większe obostrzenia niż wyjazd z Polski na B1/B2 i absolutnie nie daje Ci prawa mieszkania (co to w ogóle znaczy ?) czy pracowania... I przestań myśleć że jakikolwiek dłuższy pobyt w US da Ci obywatelstwo - nie dostaje się go za długość pobytu, za to można dostać 10-letniego albo dożywotniego bana bo z reguły każda visitor visa ma okres ważności do którego trzeba z US wyjechać. Żeby legalnie przebywać i pracować w US trzeba mieć co najmniej GC, a na nią trzeba się zakwalifikować.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.