sly6 Napisano 23 Września 2011 Zgłoś Napisano 23 Września 2011 a masz w jakis dokumentach napisane ze jak zmienisz adres to musisz o tym poinformowac urzad?
lochraven Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 Słuchajcie, mam takie pytanie: mam interview w poniedziałek, a tu dzisiaj przeglądając zorientowałem się, że wciąż mam w nim I-94 z mojego pobytu w USA na W&T. Co teraz robić? Myślicie, że to może być problem? Czy powinienem to odesłać jeszcze przed interview i zrobić kserówki a potem palić głupa, że przecież wysłałem tylko 'trochę' późno?
kzielu Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 Bym zostawił - łatwiej Ci będzie wyjaśnić w razie czego jak Ci gość overstay z rękawa wyciągnie...
lochraven Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 No to tak zrobię. Wezmę kopie swoich biletów lotniczych, pokaże im, że cały rok przecież studiowałem, może nie będzie jakiegoś dramatu :/ Ale trochę się przestraszyłem, że znowu się to przeciągnie o kolejne miesiące, a tego to bym nie zniósł.
sly6 Napisano 11 Października 2011 Zgłoś Napisano 11 Października 2011 wez te kopie oraz ze byles studentem
lochraven Napisano 15 Października 2011 Zgłoś Napisano 15 Października 2011 Ok, to jeszcze jedna sprawa. Do wizy K-1 wypełnia się ten świstek DS-156K. I tam, w pytaniu nr 5 trzeba wpisać swoje dzieci. Ja i moja dziewczyna mamy córeczkę, ale ona urodziła się już w stanach, i w związku z tym, ja nie jestem wpisany jako ojciec na jej Birth Certificate (amerykańskie prawo zabrania wpisywać nieobecnych ojców, chyba, że są wojskowymi na misji). Na formularzu jest napisane, że trzeba dostarczyć Birth Certificates wszystkich dzieci wpisanych w pytaniu nr 5. Ja mam tylko kopię tego Birth Certificate, i na dodatek jak pisałem nie jestem na nim wpisany. Any ideas? Chyba najlepiej będzie wpisać córcię, a potem wszystko po porstu wytłumaczyć i pokazać ten skan? Oj będę ja miał tłumaczenia się w tej ambasadzie: dziecko bez BC, nie oddane i-94 i jeszcze głupie aresztowanie kiedyś tam (na szczęście mam na to Police certificate )
sly6 Napisano 15 Października 2011 Zgłoś Napisano 15 Października 2011 moze tutaj cos znajdziesz o dziecku http://www.visajourney.com/forums/forum/80-k-1-fiancee-visa-process-procedures/
Nigella Napisano 23 Października 2011 Zgłoś Napisano 23 Października 2011 Lochraven... i jak? Dostałeś?
lochraven Napisano 23 Października 2011 Zgłoś Napisano 23 Października 2011 Niestety zaszło spore nieporozumienie i musieliśmy przełożyć interview na 4 listopada Po prostu myślałem, że opłata wizowa to to co było opłacone w USCIS, a tu na miejscu w ambasadzie się okazało, że muszę wyłożyć jeszcze dodatkowe 350$, na co nie byłem przygotowany :/ Mam nadzieję, że to wyczerpuje limit pecha.
Nigella Napisano 23 Października 2011 Zgłoś Napisano 23 Października 2011 Ojjj... strasznie mi przykro. Nie wiem, czy to pocieszające, ale ja też tak myślałam - że płaci tylko mój narzeczony, a ja już nie muszę. Na szczęście zorientowałam się w porę. Tak czy inaczej teraz może być już tylko lepiej!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.