Skocz do zawartości

K1 Pytanie

miro77

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 1 miesiąc później...
Napisano

Czyli jesli dobrze zrozumialam, oplate trzeba nie dosc ze zrobic dla USCIS to jeszcze w dniu interview trzeba w ambasadzie zaplacic kolejne 350$, tak?

Napisano

Hej,

Mam pelno meili ktore moge uzyc jako "dowody naszego zwiazku" ale niestety sa w jezyku polski, czy musze je przetlumaczyc? A jesli tak, to gdzie? u tlumacza przysieglego ? ;/

Napisano

Czy masz na myśli dowody związku, które trzeba przynieść na rozmowę do ambasady? Też miałam z tym problem, więc napiszę Ci, co zrobiłam. Wywołałam ok. 20 wspólnych zdjęć z różnych miejsc i sytuacji - z moich pobytów w USA, narzeczonego w Polsce, wspólnych wyjazdów, imprez, spotkań z jego rodzicami, itp. Wzięłam całą kopertę kartek, które dostawałam od niego tradycyjną pocztą z różnych okazji. Najwięcej problemu było z mailami właśnie, bo wiadomo, że kanały komunikacji w internecie są bardzo różne - nie drukowałam pojedynczych sztuk, tylko przygotowałam screeny - z poczty, gadu gadu, skype, itd., a nawet z Facebooka, gdzie widać status z kim jestem w związku ;) Na screenach było widać m.in. daty i ilość maili - maile były oczywiście po polsku i nie tłumaczyłam ich - konsulowie w Polsce znają nasz język. Tych screenów było zresztą całkiem sporo, więc pani konsul nie miała raczej czasu, by skupiać się na lekturze - przejrzała pobieżnie jeden po drugim i tyle.

• 4 miesiące później...
Napisano

Juz za pare dni mam rozmowe w sprawie wizy k1,i tak sie zastanawiam czy nie bede miec zadnego problemu z dostaniem tej wizy.bylam w usa 3 razy/2 razy na jednej wize turystycznej i 3 raz na drugiej zawsze na okers wakacji tym ostatnim razem bylam 5 miesiecy ale moje wiza tam byla wbita na 6 miesiecy czyli wrucilam do Polski jeszcze przez czasem chcialam jechac tam spowrotem jechac na rok sie uczyc jezyka angielskiego wszsytkie papiery mialam i po roku mialam zamiar wrucic do Polski kiedy poszlam to moja turystyczna zostala anulowana a tej drugiej tez nie dostalam.nie mam tez zadnego zakazu wjazdu do usa,a teraz los tak chcial ze mam narzeczonego w usa i on chce mnie wlasnie zarac na k1.dziekuje bede bardzo wdzeczna jesli ktos mi odpisze co na ten temat mysli ?dziekuje ;-)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...