Skocz do zawartości

Chicago 2012 Szukam Taniego Biletu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Dostałam wizę i postanowiłam, że już teraz rozejrzę się za biletami do Chicago na 2012r. Patrzyłam na stronie LOT, ale bilety są drogie. Najlepiej dla mnie byłoby lecieć z Rzeszowa, ale z tego co wiem to chyba nie ma bezpośrednich lotów, bo moja rodzina lata do USA LOTem z rzeszowa z przesiadką w wawie, ale szukam tak, żeby było tanio i bezpośrednio jak się da. Jestem studentką, dlatego też dobrym terminem dla mnie by był okres wakacyjny. Chciałam się Was poradzić, w szczególności osoby, które nie raz już leciały do USA o to gdzie mogę znaleźć tani bilet (w obie strony), czy LOT to dobry wybór itd. może lepiej dojechać np do Warszawy czy Krakowa i stamtąd są bezpośrednie? Nie latam poza Europę i nie wiem jak to jest.. proszę o pomoc

Rzeszów >Chicago

• Odpowiedzi 27
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

LOT przez chwilę latał bezpośrednio od US z Rzeszowa ale chyba już się poddał. Bezpośrednio z Polski - tylko LOT, osobiście unikam jak tylko mogę.

Jeżeli chodzi o bilety - spróbuj expedia.com i podobne wyszukiwarki.

Napisano

Ja kupowałam bilety przez te strony:

http://www.tanie-loty.com.pl/

http://www.lucky.com.pl

Fajna wyszukiwarka jest też tu:

http://www.hipmunk.com/

Sprawdziłam LOT na wylot pod koniec czerwca i powrót pod koniec sierpnia... Cenowo wyszło 3.052.

Na loty w tych samych dniach ale Lufthansą wyszło 3.008

Nie wiem, czy to dużo, bo mój bilet kosztował ciut więcej, ale był kombinowany i nie kupowałam aż z takim wyprzedzeniem. Posprawdzaj sobie ceny biletów na różne dni tygodnia, bo w obrębie jednego tygodnia wahania cen mogą być znaczne ;)

Możesz też poczekać na promocje. Do przyszłych wakacji linie lotnicze może będą miały jakieś ciekawe oferty... Teraz na przykład jest promocja na loty z Warszawy do NYC (właśnie na LOT ;)) na styczeń i można w dwie strony polecieć nawet za 1.600.N

Na wakacje raczej takich niskich cen chyba nie da się uzyskać, ale może poniżej 3.000 da się zejść ;)

Napisano

oops, pomylilem Pania z niejaka Jackie - Pani przeciez mieszka w Polsce ( prosze pozdrowic ode mnie najslynniejszego wroclawianina doktora Kornela Morawieckiego)...hehehe

jak sie kasuje "post"....anyone ?

Napisano

oops, pomylilem Pania z niejaka Jackie - Pani przeciez mieszka w Polsce ( prosze pozdrowic ode mnie najslynniejszego wroclawianina doktora Kornela Morawieckiego)...hehehe

Tak, tak się składa, że mieszkam w Polsce, nie wiem więc skąd ta uwaga i co wnosi do tematu ;)

A doktora nie znam, mimo że wg Pana najsłynniejszym wrocławianinem jest.

Napisano

Pacio bo kupujac na terenie USA mozesz tyle zaplacic ale teraz spytaj sie ile taki bilet jest wazny,jakie ma restrykcje na tym bilecie

co do daty zmiany,oddanie biletu

a dlaczego nie leciec przez jakis port w Europie?

• 5 tygodni później...
Napisano

Polecam lot z rzeszowa do chicago z przesiadka w warszawie bo prawda jest taka ze jak sobie cene porownasz np waw->chicago a rze->chicago to jest kilkuzlotowa roznica w cenie wiec nie oplaca sie nawet samochodem dojezdzac do wawy i z stamtad leciec bo na paliwo wydasz wiecej niz na ten lot z rzeszowa do wawy. jesli chcesz leciec na wakacje to zapomnij ze w czerwcu kupisz tani bilet. niestety czerwiec i lipiec to najgoretsze okresy i bilety osiagaja gigantyczne ceny. co do LOTu to ja duzo razy lecialam naszymi liniami i nie moge narzekac zawsze bylam zadowolona i wbrew opinii niektorych naszych rodakow nie moge zlego slowa powiedziec. a jak na pierwszy lot za ocean to tym bardziej lec LOTem przynajmniej masz gwarantowana polska zaloge przez caly lot:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...