jaro.cracow Napisano 20 Maja 2005 Zgłoś Napisano 20 Maja 2005 Ja lecę 4 czerwca o 15.40 z Warszawy tą trasą. Może leci ktoś z Was w tym dniu? Mój kumpel natomiast leci 3 czerwca. pozdrawiam :]
Kaya Napisano 20 Maja 2005 Zgłoś Napisano 20 Maja 2005 "Mój kumpel natomiast leci 3 czerwca". Czy może leci Air france z Wawy o 12:45 z przesiaką w Paryżu? Jeśli tak poprosze o kontakt :-) Pozdrawiam!!!!
jaro.cracow Napisano 20 Maja 2005 Zgłoś Napisano 20 Maja 2005 Czy może leci Air france z Wawy o 12:45 z przesiaką w Paryżu? Air France na 100% tyle że nie wiem o której godzinie. Zapytam i dam Ci znać na gg albo w jakiś inny sposób.
Czaszka Napisano 21 Maja 2005 Zgłoś Napisano 21 Maja 2005 Witam, ja mam wylot 27 maja z Krakowa Lotem, w Paryżu zmieniam terminal z 2B na 2A (mam ok. 2 godzin czasu). Do NYC lecę American Airlines i muszę odebrać kartę pokładową. Nie znam języka, czy ktoś może mi wytłumaczyć jak i gdzie mam to zrobić?
SantaCruz_CA Napisano 21 Maja 2005 Zgłoś Napisano 21 Maja 2005 Witam, ja mam wylot 27 maja z Krakowa Lotem, w Paryżu zmieniam terminal z 2B na 2A (mam ok. 2 godzin czasu). Do NYC lecę American Airlines i muszę odebrać kartę pokładową.Nie znam języka, czy ktoś może mi wytłumaczyć jak i gdzie mam to zrobić? masz na mysli, ze nie znasz francuskiego czy ze angielskiego tez? procedura bedzie wygladala tak: najpierw w krakowie sie odprawisz - dostaniesz karte pokladowa do paryza, a Twoj bagaz nadadza juz do samego NYC - wiec nie bedziesz go odbieral w paryzu. w paryzu jak wyjdziesz z samolotu, musisz znalezc na (takim duzym, zbiorczym) ekranie/tablicy, z ktorej bramki ("gate") odlatuje Twoj samolot do NY z tego temrinala 2A. i wtedy idz prosto do tej bramki - tan na pewno bedzie juz ekipa lotniskowa/american airlines odprawiajaca ten lot i podejdz do nich - oni wydadza Ci karte pokladowa na ten lot. nie musisz nigdzie wychodzic i sie odprawiac "od poczatku" tak jak to zrobisz w krakowie - a jedynie musisz podejsc do wyjscia do samolotu - tak jak opisalem powyzej :-) skoro nie znasz jezykow, mozesz przygotowac sobie kartke, na ktorej bedziesz mial po angielsku/po francusku napisane, ze chcesz dostac karte pokladowa na lot AA [XYZ] i wtedy pokazac to razem z biletem komus z obslugi lotniska - a oni na pewno sie Toba zajma :-)
Czaszka Napisano 21 Maja 2005 Zgłoś Napisano 21 Maja 2005 Dzięki za wyjaśnienia. Niestety nie znam również angielskiego jedynie łamany niemiecki
oku Napisano 21 Maja 2005 Zgłoś Napisano 21 Maja 2005 To co ja mam powiedzieć jak w sierpniu pierwszy raz lece samolotem i to w dodatku sam do Atlanty i mam godzine na przesiadke na lotnisku w Paryżu (wylot z Poznania), a co ja mam zrobic na lotnisku to ja wogle nie wiem (jedynie mniejwiecej, że najpierw do odprawy bagażowej potem do odprawy paszportowej a nastepnie do gate ) Pozdrowienia
Czaszka Napisano 21 Maja 2005 Zgłoś Napisano 21 Maja 2005 Aha w biurze podróży powiedziano mi że kartę mam odebrać w stanowisku TRANSFER DESK. Czyli nie zmienia to procedury podanej powyżej?
SantaCruz_CA Napisano 21 Maja 2005 Zgłoś Napisano 21 Maja 2005 To co ja mam powiedzieć jak w sierpniu pierwszy raz lece samolotem i to w dodatku sam do Atlanty i mam godzine na przesiadke na lotnisku w Paryżu (wylot z Poznania), a co ja mam zrobic na lotnisku to ja wogle nie wiem (jedynie mniejwiecej, że najpierw do odprawy bagażowej potem do odprawy paszportowej a nastepnie do gate )Pozdrowienia no wlasnie... no to juz wszystko wiesz! :-) a w paryzu robisz to samo co kolega(zanka) Czaszka... ;-) a jakby co, to dostaniesz dodatkowe instrukcje na lotnisku w poznaniu... ;-)
SantaCruz_CA Napisano 21 Maja 2005 Zgłoś Napisano 21 Maja 2005 Aha w biurze podróży powiedziano mi że kartę mam odebrać w stanowisku TRANSFER DESK.Czyli nie zmienia to procedury podanej powyżej? wtedy zmienia. po prostu zamiast odebrac/"wyrobic" karte pokladowa przy wyjsciu (gate) do samolotu, podchodzisz po drodze do transfer desk i tam ja dostajesz ta karte. a jak ja dostaniesz, to idziesz dalej - szukac wyjscia z ktorego odleci samolot... ;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.