sabcia 85 Napisano 5 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2012 W pakiecie informacyjnym dostaniesz jaki to ma być dokument. Ja swojemy narzeczonemu napisałam o dokumentach i wyslał mi pocztą ( bo ze niby oryginalne mają być). znowu nie pamietam numerku, nie mam jak spradzic ale to wszystko jest na stronie ambasady. Aaaa, jeszcze pamietaj, że bedziesz musiala wyskoczyc z 350 $ w dniu rozmowy ;/ Piszę to bo ja miałam mini zawał serca jak sie o tym dowiedziałam ;/ do mnie wiza doszła w srodę. Anulowano mi turystyczna , ale w sumie po co mi ona potem będzie
adka0401 Napisano 7 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 7 Lutego 2012 A te dokumenty ds mam wypelnic online czy wszystko recznie na tych kartkach ktore dostalam w pakiecie informacyjnym? 8 marca mam rozmowe, mialam nadzieje ze wczesniej sie uda bo wyslalam w polowie stycznia no ale trudno moze w dzien kobiet dopisze mi szczescie.
sabcia 85 Napisano 8 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2012 Ja wszystko ręcznie wypełniałam. Ich wersje online nie interesuja. adka na pewno się uda. nie taki diabel straszny....
martynika Napisano 8 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2012 W pakiecie informacyjnym dostaniesz jaki to ma być dokument. Ja swojemy narzeczonemu napisałam o dokumentach i wyslał mi pocztą ( bo ze niby oryginalne mają być). znowu nie pamietam numerku, nie mam jak spradzic ale to wszystko jest na stronie ambasady. Aaaa, jeszcze pamietaj, że bedziesz musiala wyskoczyc z 350 $ w dniu rozmowy ;/ Piszę to bo ja miałam mini zawał serca jak sie o tym dowiedziałam ;/ do mnie wiza doszła w srodę. Anulowano mi turystyczna , ale w sumie po co mi ona potem będzie Dziekuję za kolejną odpowiedź. O kolejnej opłacie (350$) dowiedziałam się wcześniej z innego postu ale i tak dziękuję. Z wypowiedzi adka 0401 wynika,że to troche potrwa (jeżeli ona złożyla papiery w polowie stycznia i musi czekać 1,5 miesiąca na rozmowę)... A ja ciągle czekam na TEN pakiet a tu nic... Pozdrawiam.
martynika Napisano 9 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2012 I wkońcu doczekałam się.Dziesiaj (dokładnie 3 tygodnie po tym jak mój narzeczony otrzymał pismo z USCIS,że nasza petecja została zaakceptowana)dostałam dokumenty z Ambasady w Warszawie z instrukcją i formularzem DS-230. Teraz muszę skompletować następujące dokumenty: 1.Paszport, 2.Akt urodzenia, 3.Akty małżeństwa i rozwiązania poprzednich małrzeńst, 4.świadectwo o niekaralności, 5.Akta sądowe i wyroki, 6.fotografie 7.Gwarancje finansowe dla Imigrantów I-864, 8. Gwarancje finansowe dla narzeczonych I-134. Nie wszystkie te dokumenty mnie dotyczą, bo nie byłamdotąd karana ani zamężna więc troche mniej roboty. Ok, to działam.
adka0401 Napisano 9 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 9 Lutego 2012 Z tego co pisali na VJ w warszawie zawsze ustalaja rozmowy pod koniec kazdego miesiaca wiec upewnij sie ze odeslesz im gdzies tak to 15 to moze jeszcze na marzec sie zalapiesz powodzenia
lochraven Napisano 9 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2012 I wkońcu doczekałam się.Dziesiaj (dokładnie 3 tygodnie po tym jak mój narzeczony otrzymał pismo z USCIS,że nasza petecja została zaakceptowana)dostałam dokumenty z Ambasady w Warszawie z instrukcją i formularzem DS-230. Teraz muszę skompletować następujące dokumenty: 1.Paszport, 2.Akt urodzenia, 3.Akty małżeństwa i rozwiązania poprzednich małrzeńst, 4.świadectwo o niekaralności, 5.Akta sądowe i wyroki, 6.fotografie 7.Gwarancje finansowe dla Imigrantów I-864, 8. Gwarancje finansowe dla narzeczonych I-134. Nie wszystkie te dokumenty mnie dotyczą, bo nie byłamdotąd karana ani zamężna więc troche mniej roboty. Ok, to działam. no i tylko jedne gwarancje Ci są potrzebne póki co, te dla narzeczonych jeżeli lecisz na K-1. a świadectwo o niekaralności i tak musisz mieć, nawet jeżeli nigdy nie byłaś karana (po to właśnie to zaświadczenie jest, żeby to potwierdzić).
sabcia 85 Napisano 9 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2012 Zebranie tych dokumentów nie trwa długo i fajne jest to, że mozna im zeskanować i mailem posłać.
martynika Napisano 9 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2012 no i tylko jedne gwarancje Ci są potrzebne póki co, te dla narzeczonych jeżeli lecisz na K-1. a świadectwo o niekaralności i tak musisz mieć, nawet jeżeli nigdy nie byłaś karana (po to właśnie to zaświadczenie jest, żeby to potwierdzić). Tak, oczywiscie wiem o tym zaswiadczeniu o niekaralnosci - pomylilam sie -mialam na mysli : akta i wyroki sadowe Ale dziekuje za sprostowanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.