MiL999 Napisano 27 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 27 Września 2011 Ok napiszę jak tylko dostanę odpowiedź. Na stronie którą Sly6 podałeś opisane są wymagania dla wiz imigracyjnych i tam wyraźnie jest napisane że muszą być przetłumaczone i że muszą zawierać dokładny opis okoliczności przestępstwa (czyli to uzasadnienie). Dla wiz nieimigracyjnych jest tylko to że ma być dostarczony wyrok sądu. O uzasadnieniu i tłumaczeniu nic nie piszą ale nie wiadomo czy zapomnieli czy nie trzeba.
tapeta999 Napisano 27 Września 2011 Zgłoś Napisano 27 Września 2011 Nie wiem ile razy mam to powtarzać... Zrób tak jak napisałem i nie gdybaj czy mam być to czy tamto i czy przetłumaczone czy nie. Powodzenia:)
pelasia Napisano 27 Września 2011 Zgłoś Napisano 27 Września 2011 Nie wiem ile razy mam to powtarzać... Zrób tak jak napisałem i nie gdybaj czy mam być to czy tamto i czy przetłumaczone czy nie. Powodzenia:) on nie ignoruje twojej wypowiedzi, ale sie pyta czy wyrok ma byc z uzasadnieniem czy nie, a na to pytanie nie dostal odpowiedzi. pozdr.
tapeta999 Napisano 27 Września 2011 Zgłoś Napisano 27 Września 2011 Wyrok powinien być z uzasadnieniem żeby w Ambasadzie mieli czarno na białym za jakie przestępstwo jest ten wyrok.
MiL999 Napisano 28 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 28 Września 2011 Niestety po roku od rozprawy sądy nie wydają już uzasadnienia jeżeli nie było sporządzone od razu, można o nie wnioskować chyba przez 7 dni od ogłoszenia wyroku. Teraz mogę mieć sam odpis wyroku bo uzasadnienia nikt już nie napisze.
MiL999 Napisano 6 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 6 Października 2011 Odpisali z ambasady. Wyrok musi być z uzasadnieniem i przetłumaczony na angielski. Tylko skąd ja i m wezmę to uzasadnienie jeżeli sąd tego nie sporządził.
MiL999 Napisano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Listopada 2011 No i udało się, miły pan nawet nie chciał tych dokumentów, pogadaliśmy i dostałem wizę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.