lakeithia Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 Czy jest możliwośc przebywania przez 2miesiące na wizie B-2 w USA, a następnie przejście na wizę studencką F-1 po dostaniu się na college?
Joanna30 Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 W Stanach będziesz mogła zmienić co najwyżej status, nie wizę. Bo o wizę można się starać poza USA. Jaka to różnica? Że jak wyjedziesz, to jako studentka już do Stanów nie wjedziesz. No, chyba że postarasz się w Polsce o wizę. Jeśli uczelnia wystawi Ci I-20 i dopełnisz wszystkich formalności, to pewnie że możesz zmienić status na studenta.
lakeithia Napisano 6 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 6 Października 2011 no ale na studia chce się dopiero tam ubiegac, więc..?
sly6 Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 jak masz za co sie uczyc,beda dobrze wypelnione papiery...
lakeithia Napisano 6 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 6 Października 2011 ok, rozumiem rozumiem, że rzadko wydają pozwolenie na pracę?
sly6 Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 to zalezy jaka szkola ale i tak nie zarobisz na nauke przy takiej pracy jak 20 godz na tydz i to na kampusie szkoly..
Joanna30 Napisano 6 Października 2011 Zgłoś Napisano 6 Października 2011 Ale jakie pozwolenie na pracę? Pytasz o wizę studencką przecież, a nie pracowniczą. Jako studentka możesz pracować do 20 godzin tygodniowo i to tylko chyba na kampusie.
lakeithia Napisano 6 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 6 Października 2011 tak, o to mi chodzilo
Tuola Napisano 4 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2011 Jako, ze jest podobny temat nowego zaczynac nie bede. Niestety moje zludne nadzieje skonczyly sie tylko na nadziejach i oczekiwanie na interview w ambasadzie jeszcze moze troche potrwac (sponsorowanie). Zaczelam sie zastanawiac czy jest mozliwosc starania sie o status studenta bedac w Stanach. Jakie mam sznase otrzymac taki status i czy przy ubieganiu sie o niego nie trace wizy turystycznej jesli odmowia mi jego przyznania. Ciagle rozlaki z mezem poprostu mnie dobijaja. Pozdrawiam
sly6 Napisano 4 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2011 Tuola piszesz o zmiane statusu w USA? tego nikt Ci w 100% nie powie bo nie wiadomo kto bedzie wypelniac dokumenty,czy urzad nie zapyta Cie o dodatkowe papiery ,jaka szkole wybierzesz a ona bedzie na celowniku urzedu ze wystawia same papiery a nie uczy.. bo wysylajac papiery nie tracisz wizy turystycznej,to samo jak dostaniesz status studencki lub tez nie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.