Skocz do zawartości

Przejście Z Wizy Turystycznej B-2 Na Studencką F-1

lakeithia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W Stanach będziesz mogła zmienić co najwyżej status, nie wizę. Bo o wizę można się starać poza USA.

Jaka to różnica? Że jak wyjedziesz, to jako studentka już do Stanów nie wjedziesz. No, chyba że postarasz się w Polsce o wizę.

Jeśli uczelnia wystawi Ci I-20 i dopełnisz wszystkich formalności, to pewnie że możesz zmienić status na studenta.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Jako, ze jest podobny temat nowego zaczynac nie bede.

Niestety moje zludne nadzieje skonczyly sie tylko na nadziejach i oczekiwanie na interview w ambasadzie jeszcze moze troche potrwac (sponsorowanie). Zaczelam sie zastanawiac czy jest mozliwosc starania sie o status studenta bedac w Stanach. Jakie mam sznase otrzymac taki status i czy przy ubieganiu sie o niego nie trace wizy turystycznej jesli odmowia mi jego przyznania.

Ciagle rozlaki z mezem poprostu mnie dobijaja.

Pozdrawiam

Napisano

Tuola piszesz o zmiane statusu w USA?

tego nikt Ci w 100% nie powie bo nie wiadomo kto bedzie wypelniac dokumenty,czy urzad nie zapyta Cie o dodatkowe papiery ,jaka szkole wybierzesz a ona bedzie na celowniku urzedu ze wystawia same papiery a nie uczy..

bo wysylajac papiery nie tracisz wizy turystycznej,to samo jak dostaniesz status studencki lub tez nie

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...