lakeithia Posted October 6, 2011 Report Posted October 6, 2011 Czy jest możliwośc przebywania przez 2miesiące na wizie B-2 w USA, a następnie przejście na wizę studencką F-1 po dostaniu się na college?
Joanna30 Posted October 6, 2011 Report Posted October 6, 2011 W Stanach będziesz mogła zmienić co najwyżej status, nie wizę. Bo o wizę można się starać poza USA. Jaka to różnica? Że jak wyjedziesz, to jako studentka już do Stanów nie wjedziesz. No, chyba że postarasz się w Polsce o wizę. Jeśli uczelnia wystawi Ci I-20 i dopełnisz wszystkich formalności, to pewnie że możesz zmienić status na studenta.
lakeithia Posted October 6, 2011 Author Report Posted October 6, 2011 no ale na studia chce się dopiero tam ubiegac, więc..?
sly6 Posted October 6, 2011 Report Posted October 6, 2011 jak masz za co sie uczyc,beda dobrze wypelnione papiery...
lakeithia Posted October 6, 2011 Author Report Posted October 6, 2011 ok, rozumiem rozumiem, że rzadko wydają pozwolenie na pracę?
sly6 Posted October 6, 2011 Report Posted October 6, 2011 to zalezy jaka szkola ale i tak nie zarobisz na nauke przy takiej pracy jak 20 godz na tydz i to na kampusie szkoly..
Joanna30 Posted October 6, 2011 Report Posted October 6, 2011 Ale jakie pozwolenie na pracę? Pytasz o wizę studencką przecież, a nie pracowniczą. Jako studentka możesz pracować do 20 godzin tygodniowo i to tylko chyba na kampusie.
Tuola Posted November 4, 2011 Report Posted November 4, 2011 Jako, ze jest podobny temat nowego zaczynac nie bede. Niestety moje zludne nadzieje skonczyly sie tylko na nadziejach i oczekiwanie na interview w ambasadzie jeszcze moze troche potrwac (sponsorowanie). Zaczelam sie zastanawiac czy jest mozliwosc starania sie o status studenta bedac w Stanach. Jakie mam sznase otrzymac taki status i czy przy ubieganiu sie o niego nie trace wizy turystycznej jesli odmowia mi jego przyznania. Ciagle rozlaki z mezem poprostu mnie dobijaja. Pozdrawiam
sly6 Posted November 4, 2011 Report Posted November 4, 2011 Tuola piszesz o zmiane statusu w USA? tego nikt Ci w 100% nie powie bo nie wiadomo kto bedzie wypelniac dokumenty,czy urzad nie zapyta Cie o dodatkowe papiery ,jaka szkole wybierzesz a ona bedzie na celowniku urzedu ze wystawia same papiery a nie uczy.. bo wysylajac papiery nie tracisz wizy turystycznej,to samo jak dostaniesz status studencki lub tez nie
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.