sly6 Napisano 3 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 a co masz na mysli jak sie takie cos wypelnia jak malzenstwo>? zaznacz sie married i potem przechodzi sie dalej do kolejnego pkt..wpisuje sie dane zony-meza i dodaje sie zdjecie . scigal wczoraj chyba pisalem o dzieciach oraz ktos kto ma dzieci w wieku powyzej 21 lat jesli takie dziecko bylo by nielegalnie a nie mialo by 21 lat skonczonych to i tak takiej osoby sie nie wpisuje bo male szanse miala by na wize aby otrzymac wiec w Twoim przypadku ze masz powyzej 21 lat to wpisuje sie 0 w ilosci dzieci w danych Twojej mamy
makdonald Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 A gdzie wypełniłeś swoje zgłoszenie? Na jakiej stronie? Jedyną właściwą do tego jest strona rządowa: https://www.dvlottery.state.gov/ Kto może wypełnić zgłoszenie znajdziesz w instrukcji, która również znajduje się na tej stronie rządowej. zauwazylem, ze wiele osob ma powazne trudnosci jesli chodzi o czytanie instrukcji ze zrozumieniem a moze te instrukcje tlumaczyl na polski ktorys z moich kolegow po telefonie ?....hehehe Jedna zasada - nie komentuj jak nie znasz szczegółów. Wypełniałem na stronie rządowej, po czym dostaję maila że zostało podanie przyjęte, a 5 godzin później ze strony https://www.usagc.org/ dostaje wiadomość że jest niedokończone, w step 1 są moje dane, a w step 2 jest ta tabelka z cenami, a miało to być bezpłatne. wyraznie ktus zahakowal strone rzadowa - i juz nie jest "rzadowa"...hehehe
emigum Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 zauwazylem, ze wiele osob ma powazne trudnosci jesli chodzi o czytanie instrukcji ze zrozumieniem a moze te instrukcje tlumaczyl na polski ktorys z moich kolegow po telefonie ?....hehehe To nie to mango. Prawdziwy Polak czyta instrukcję dopiero jak już wszystkie inne sposoby zawiodą
makdonald Napisano 3 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2011 Oczywiście. Jeśli oboje spełniają warunki bycia głównymi aplikantami o zieloną wizę. hehe....nie wiem dlaczego "zielona wiza" kojarzy mi sie z zielona granica
haneczka019 Napisano 4 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2011 A nie mozesz troche uprzejmiej? Facet Cię nie przelecial, że się tak wyżywasz na nowych forumowiczach? Żeby wymagać uprzejmości trzeba by zacząć w pierwszej kolejności od siebie... jeżeli uważasz, że ktoś jest "uszczypliwy" w stosunku do ciebie to ty odpowiadasz chamstwem? Brak słów...
val_d Napisano 4 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2011 Przegladajac ten watek forum, dochodze do wniosku, ze Loteria wizowa powinna byc dla osob, ktore 1. znaja angielski na min. intermediate 2. maja jakies doswiadczenie zyciowe (umieja samodzielnie wypelniac formularze i umieja sie odnalezc w wirtulalnej rzeczywistosci, czyli wiedza gdzie czego szukac) 3. najlepiej jesli byli juz choc raz w USA (bo znajomosc Stanow z filmow, zdjec, reklam i ksiazek to za malo), bo potem jesli sie uda zdobyc GC, wjazd do Stanow na stale, bedzie szokiem kulturowym i psychicznym. 4. posiadaja troche kultury osobistej bo na rozmowie w Ambasadzie w Wawie polegna jak zolnierze pod Monte Cassino. Duzo jest mlodych osob, ktorzy pisza ze chca pojechac na stale do USA. Zalecalbym takim lekki dystans i wizyte w USA na razie np. na wizje J1 lub H2B, albo polaczenie przyjemnego z pozytecznym na C1D, np na statkach pasazerskich. Wtedy mozna myslec o loterii GC.
makdonald Napisano 4 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2011 z twojej wypowiedzi najbardziej trafilo mnie to "monte cassino"...hehehe czy chcemy tego czy nie przyroda rzadzi sie zasada " survival of the fittest"
awa83 Napisano 5 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2011 No to za 3,5 godziny koniec zapisów Tymczasem może ktoś wie kiedy ostatnim razem Polska była włączona do loterii wizowej bo znajomy mnie dziś pytał i nie byłem w stanie mu odpowiedzieć!
awa83 Napisano 5 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2011 Przegladajac ten watek forum, dochodze do wniosku, ze Loteria wizowa powinna byc dla osob, ktore 3. najlepiej jesli byli juz choc raz w USA (bo znajomosc Stanow z filmow, zdjec, reklam i ksiazek to za malo), bo potem jesli sie uda zdobyc GC, wjazd do Stanow na stale, bedzie szokiem kulturowym i psychicznym. Ze wszystkim się zgodzę ale akurat tutaj troszkę się mylisz. Raz że nie każdy, zwłaszcza młody człowiek ma możliwość wyjechania na jakiejkolwiek wizie. A dwa co najistotniejsze trzeba by je zjechać wszerz i w dłuż a to wymaga sporo czasu żeby wypowiadać się o całości. Dobrze wiemy że realia kulturowe, płacowe, mieszkaniowe, klimatyczne, tolerancja na imigrantów i ogólne warunki na integrację uzależnione są od danego miejsca czy stanu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.