mikun Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 Polaków może mało wysłało...ale Libia, Egipt, Tunezja, Syria...itd oni nadrobią ewentualne braki z nawiązką
sly6 Napisano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 co do wynikow to one byly w 2006 gdzies w lipcu wiec nie wykluczone ze za pare miesiecy cos bedzie wiadome .
rynr Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 Ja się dziwie że nie ma raportów visa office, które bywały w październiku zaraz na początku roku fiskalnego (mimo, że napisano data subject to change). Oczywiście na yearbooka poczekamy do kwietnia, ale jednak jakieś tam liczby chętnie bym zobaczył
makdonald Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 Polaków może mało wysłało...ale Libia, Egipt, Tunezja, Syria...itd oni nadrobią ewentualne braki z nawiązką cale to zielonokartkowe towarzysztwo na szczescie kieruje sie do duzych miast - nie sa kierowani jak np. uchodzcy polityczni tam gdzie rezyduje "sponsor" mysla bowiem, ze w DUZYCH miastach jest tez DUZO pracy i DUZO pieniedzy rosnie na drzewach w tych miastowych parkach i niech tak zostanie - aby ladowali jak najdalej ode mnie ( mieszkam w malej miejscowosci a do tego z dala od duzej aglomeracji)...hehehe
makdonald Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 Polaków może mało wysłało...ale Libia, Egipt, Tunezja, Syria...itd oni nadrobią ewentualne braki z nawiązką no bo spojrzmy prawdzie w oczy - tzw. bottomfeeders z jewropy czyli polacy , bulgarzy i rumuni maja teraz swoja unie jewropejska a tam sociale i za darmo doktorow tudziez szkoly ( jesli potrzebuja szkol) kto jeszcze z takiej np. polski "marzy" o ameryce ? ano, czesc podhala i troche z lomzynskiego bo rodziny "pozostawaly" w tym czikago i "netigat"(hehehe, dzis przez telefon tak mi wlasnie polok nazwal Connecticut, az musialem prosic o powtorzenie) trafiaja sie tez sporadycznie ( np. na tym forum) tacy, co to jest im w jewropie "ciasno" i np. w takiej Irlandii nie moga sie nawet autem porzadnie bujnac zeby do morza nie wpasc reszta to mlodziez szkolna w wieku od 13 do 16 lat, ktorej imponuja "online games"...
emigum Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 cale to zielonokartkowe towarzysztwo na szczescie kieruje sie do duzych miast - nie sa kierowani jak np. uchodzcy polityczni tam gdzie rezyduje "sponsor" mysla bowiem, ze w DUZYCH miastach jest tez DUZO pracy i DUZO pieniedzy rosnie na drzewach w tych miastowych parkach i niech tak zostanie - aby ladowali jak najdalej ode mnie ( mieszkam w malej miejscowosci a do tego z dala od duzej aglomeracji)...hehehe Spoko, spoko. Pochwal jeszcze trochę te Ohio, to znajdę sobie tam domek i może Ci nawet worek ziemii przywiozę. Co prawda nie tej Twojej kongrespolskiej, tylko pomorskiej, ale chyba też się nada? no bo spojrzmy prawdzie w oczy - tzw. bottomfeeders z jewropy czyli polacy , bulgarzy i rumuni maja teraz swoja unie jewropejska a tam sociale i za darmo doktorow tudziez szkoly ( jesli potrzebuja szkol) kto jeszcze z takiej np. polski "marzy" o ameryce ? ano, czesc podhala i troche z lomzynskiego bo rodziny "pozostawaly" w tym czikago i "netigat"(hehehe, dzis przez telefon tak mi wlasnie polok nazwal Connecticut, az musialem prosic o powtorzenie) Właśnie w serialu "Zielona karta" był moment gdzie typy mówili skąd są i połowa była z Jasła i okolic...
mikun Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 no bo spojrzmy prawdzie w oczy - tzw. bottomfeeders z jewropy czyli polacy , bulgarzy i rumuni maja teraz swoja unie jewropejska a tam sociale i za darmo doktorow tudziez szkoly ( jesli potrzebuja szkol) kto jeszcze z takiej np. polski "marzy" o ameryce ? ano, czesc podhala i troche z lomzynskiego bo rodziny "pozostawaly" w tym czikago i "netigat"(hehehe, dzis przez telefon tak mi wlasnie polok nazwal Connecticut, az musialem prosic o powtorzenie) trafiaja sie tez sporadycznie ( np. na tym forum) tacy, co to jest im w jewropie "ciasno" i np. w takiej Irlandii nie moga sie nawet autem porzadnie bujnac zeby do morza nie wpasc reszta to mlodziez szkolna w wieku od 13 do 16 lat, ktorej imponuja "online games"... No taka prawda.... całkowicie się zgadzam... Z drugiej strony część takich robotników w Wafce co robia remonty wykończenia itd to potrafi nieźle zarobić, nie mają podatków zusów na głowie a zapotrzebowanie na nich jest spore więc się nie pchają tam... Nie wiem jak tam z tymi z wysp...ale podejrzewam że jest też tam cała rzesza takich co im tu nie wychodziło, tam się im nie układa i napierają na USA a może tam się uda....sam znam takiego jednego co juz pracował na islandii w Norwegii, na wyspach i teraz jest w holandii niedługo już tylko mu księżyc pozostanie chyba....
wojtkow Napisano 14 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2011 Za bardzo się nie cieszcie tą hipotetyczną małą liczbą zgłoszeń. Wśród moich znajomych wyjątkowo dużo ludzi złożyło wnioski, a są to ludzie którzy, przynajmniej w teorii, potrafią wypełniać formularze (większość to jak ja informatycy). No i my nie jesteśmy z Jasła, tylko teoretycznie zamożniejszej wielkopolski. U nas mniejsze znaczenie mają bezpośrednie dochody w chwili obecnej, ale perspektywy na dalszy rozwój i ocena obecnej sytuacji w Polsce. Tak, że z tą liczbą zgłoszeń może być bardzo różnie.
mikun Napisano 16 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 Ok czyli wiemy że z prowincji będzie sporo zgłoszeń...zobaczymy w takim razie jak to będzie...btw zawód nie ma nic do umiejetności wypełniania formularzy, a tak żartując informatycy to chyba muszą się martwić o rozmowy prędzej, generalnie np z jakimkolwiek informatykiem u mnie w firmie cięzko sie dogadać jesli chodzi nawet o pogodę czy cukier do herbaty ludzie IT żyją we własnym świecie
makdonald Napisano 16 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 16 Listopada 2011 Ok czyli wiemy że z prowincji będzie sporo zgłoszeń...zobaczymy w takim razie jak to będzie...btw zawód nie ma nic do umiejetności wypełniania formularzy, a tak żartując informatycy to chyba muszą się martwić o rozmowy prędzej, generalnie np z jakimkolwiek informatykiem u mnie w firmie cięzko sie dogadać jesli chodzi nawet o pogodę czy cukier do herbaty ludzie IT żyją we własnym świecie to prawda- za tych "itowcow" to komputery formularze wypelniaja...hehehe
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.