Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Bardzo przybliżone koszty wyglądają tak: Koszt wizy imigracyjnej $819 + koszt badań i lekarza ok.$ 200 + koszt taniego biletu lotniczego ok. $800. Daje to razem ok.$1820 . To chyba już takie najskromniejsze wyliczenie bo wylot w okresie letnim to ok.$1000 .

Dlaczego liczysz koszt badan 200$, czyli ponad 600zl? Z dokumentu na stronie ambasady wynika, ze jest to okolo 350zl, czyli ~120$.

Ja licze to tak:

- koszt rozmowy - 820$

- koszt badan - 120$

- bilet na samolot - 700-800$

I to juz daje okolo 17 000 zlotych (dla 3 osob) za samo dostanie sie do Stanow, a trzeba miec przeciez jakies pieniadze na poczatek.

Napisano

ewelex moze ktos napisze cos a moze nie..

mozesz napisac do Ambasady USA w tej sprawie :

publicwrw@state.gov

na odpowiedz mozesz czekac i 10 dni ale jest duzo czasu aby tego sie dowiedziec.

To to pytanie jest az tak bardzo skomplikowane i nie ma jednoznacznej odpowiedzi?

Napisano

Dlaczego liczysz koszt badan 200$, czyli ponad 600zl? Z dokumentu na stronie ambasady wynika, ze jest to okolo 350zl, czyli ~120$.

Ja licze to tak:

- koszt rozmowy - 820$

- koszt badan - 120$

- bilet na samolot - 700-800$

I to juz daje okolo 17 000 zlotych (dla 3 osob) za samo dostanie sie do Stanow, a trzeba miec przeciez jakies pieniadze na poczatek.

Tylko czy tam podano 350 zł tylko za wizytę u lekarza czy łącznie ze wszystkimi szczepieniami,badaniami krwi,HIV,RTG .To wszystko trzeba samemu pokryć. A koszt biletu uzależniony od pory wylotu. Jesienią od $ 600-700 a w okresie letnim w granicach $1000 a często więcej.

Napisano

Racja Joasiu, tylko tak sobie juz chyba zaczne bo jeśli bym mial takie szczescie to bede musial asap udac sie do polski czyli mozna powiedziec z dni na dzien ,zeby jak najszybciej zrobic badania + zalatwic papiery i szybko odeslac.. a jak wiadomo to kosztuje nie malo, tym bardziej ze nie jestem sam xD Tylko tak sobie mysle jak to zrobic... chyba juz tu ktos cos wspominal o tym ale nie bylo jasno wyjasnione. MIanowicie jak wysle z uk aplikacje to jak mam to wypelnic zeby ewentualne papiery mi przyszly na polski adres i zebym rozmowe mial w polsce?

Napisano
MIanowicie jak wysle z uk aplikacje to jak mam to wypelnic zeby ewentualne papiery mi przyszly na polski adres i zebym rozmowe mial w polsce?

A to jest akurat zawarte w instrukcji. Jest punkt w formularzu aplikacji, gdzie podaje się adres korespondencyjny :)

Napisano

Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Mam zamiar w tym roku aplikować w tym roku do loterii, mój narzeczony również. Mam pytanie: jak wygląda sytuacja gdyby któreś z nas wygrało GC? Czy gdybym wzięła ślub po otrzymaniu GC, to GC automatycznie dostanie mój narzeczony (wtedy mąż)?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...