sly6 Napisano 18 Września 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Września 2011 ewelex moze ktos napisze cos a moze nie.. mozesz napisac do Ambasady USA w tej sprawie : publicwrw@state.gov na odpowiedz mozesz czekac i 10 dni ale jest duzo czasu aby tego sie dowiedziec.
Ciasteczkowy Napisano 18 Września 2011 Zgłoś Napisano 18 Września 2011 Bardzo przybliżone koszty wyglądają tak: Koszt wizy imigracyjnej $819 + koszt badań i lekarza ok.$ 200 + koszt taniego biletu lotniczego ok. $800. Daje to razem ok.$1820 . To chyba już takie najskromniejsze wyliczenie bo wylot w okresie letnim to ok.$1000 . Dlaczego liczysz koszt badan 200$, czyli ponad 600zl? Z dokumentu na stronie ambasady wynika, ze jest to okolo 350zl, czyli ~120$. Ja licze to tak: - koszt rozmowy - 820$ - koszt badan - 120$ - bilet na samolot - 700-800$ I to juz daje okolo 17 000 zlotych (dla 3 osob) za samo dostanie sie do Stanow, a trzeba miec przeciez jakies pieniadze na poczatek.
ewelex Napisano 18 Września 2011 Zgłoś Napisano 18 Września 2011 ewelex moze ktos napisze cos a moze nie.. mozesz napisac do Ambasady USA w tej sprawie : publicwrw@state.gov na odpowiedz mozesz czekac i 10 dni ale jest duzo czasu aby tego sie dowiedziec. To to pytanie jest az tak bardzo skomplikowane i nie ma jednoznacznej odpowiedzi?
dareknow0 Napisano 18 Września 2011 Zgłoś Napisano 18 Września 2011 Dlaczego liczysz koszt badan 200$, czyli ponad 600zl? Z dokumentu na stronie ambasady wynika, ze jest to okolo 350zl, czyli ~120$. Ja licze to tak: - koszt rozmowy - 820$ - koszt badan - 120$ - bilet na samolot - 700-800$ I to juz daje okolo 17 000 zlotych (dla 3 osob) za samo dostanie sie do Stanow, a trzeba miec przeciez jakies pieniadze na poczatek. Tylko czy tam podano 350 zł tylko za wizytę u lekarza czy łącznie ze wszystkimi szczepieniami,badaniami krwi,HIV,RTG .To wszystko trzeba samemu pokryć. A koszt biletu uzależniony od pory wylotu. Jesienią od $ 600-700 a w okresie letnim w granicach $1000 a często więcej.
myers Napisano 18 Września 2011 Zgłoś Napisano 18 Września 2011 Kurcze powiem szczeze ze w takim razie juz trzeba kase odkładac zeby nie bylo lipy w maju xD
Joanna30 Napisano 18 Września 2011 Zgłoś Napisano 18 Września 2011 Nie tyle w maju, co w październiku, bo wtedy zaczynają się rozmowy w ambasadzie
myers Napisano 18 Września 2011 Zgłoś Napisano 18 Września 2011 Racja Joasiu, tylko tak sobie juz chyba zaczne bo jeśli bym mial takie szczescie to bede musial asap udac sie do polski czyli mozna powiedziec z dni na dzien ,zeby jak najszybciej zrobic badania + zalatwic papiery i szybko odeslac.. a jak wiadomo to kosztuje nie malo, tym bardziej ze nie jestem sam xD Tylko tak sobie mysle jak to zrobic... chyba juz tu ktos cos wspominal o tym ale nie bylo jasno wyjasnione. MIanowicie jak wysle z uk aplikacje to jak mam to wypelnic zeby ewentualne papiery mi przyszly na polski adres i zebym rozmowe mial w polsce?
Joanna30 Napisano 18 Września 2011 Zgłoś Napisano 18 Września 2011 MIanowicie jak wysle z uk aplikacje to jak mam to wypelnic zeby ewentualne papiery mi przyszly na polski adres i zebym rozmowe mial w polsce? A to jest akurat zawarte w instrukcji. Jest punkt w formularzu aplikacji, gdzie podaje się adres korespondencyjny
myers Napisano 18 Września 2011 Zgłoś Napisano 18 Września 2011 Czyli jak wpisze jako adres korespondencyjny moj polski adres to rozmowa bedzie w polsce... dobrze zrozumiałem?
konfetti Napisano 18 Września 2011 Zgłoś Napisano 18 Września 2011 Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Mam zamiar w tym roku aplikować w tym roku do loterii, mój narzeczony również. Mam pytanie: jak wygląda sytuacja gdyby któreś z nas wygrało GC? Czy gdybym wzięła ślub po otrzymaniu GC, to GC automatycznie dostanie mój narzeczony (wtedy mąż)?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.