Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

min sredniego wyksztalcenia ;)

smoczek moze dobrze przeczytaj instrukcje i jest tam ladnie napisane co i jak.

stook dotyczy to pytanie dv 2013 ;)

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

sly6 Jako adres podam polski i tego bede sie trzymal w uk nie chce nic zalatwiac... tutaj za wyrwanie zeba 100f to minimum wiec o badania nawet nie bede sie pytal bo na bank sa drozsze.

W UK macie NHS, w Stanach nic. Poza tym $160 za ekstrakcje zeba to tanio na amerykanskie standardy. Kiedys za usuniecie zabka madrosci mojej coreczki ( bez ubezpieczenia) musialem zaplacic $ 700...hehehe

Krotko mowiac - przygotuj sie na "hard landing" jesli chodzi o koszty opieki zdrowotnej

To jak jest w koncu z tym zawodem np; jesli jestem urzednikiem państwowym funkcjonariusz a np zona nauczycielem angielskiego to warto składać czy nie?

Jesli rowniez byles "urzednikiem panstwowym" przed 1989 rokiem, to nie warto ...hehehe

Napisano

Sorki ze tak pytam, zdjecie do loterii ma wygladac tak jak na Wize do USA ? czy jest moze jakas poprawnie wypelniona aplikacja z loterii ktora mozna by zobaczyc gdzies na stronce w calosci ?

Napisano

takich formularzy masz wiele na www ale ktore sa ok to zobaczysz po 4 pazdziernika czy nie ma czego dodanego w pytaniach ..

zobacz w tym linku ze masz podany in care of te same dane co wyzej ,a tutaj piszemy ze mozna zostawic puste jesli Ty sam to odbierasz.

wczoraj byl podany link do takiego formularza i teraz zobacz jak kto miej wiecej wyglada

http://dc385.4shared...8j/preview.html

w instrukcji masz podane jakie ma miec wymiary zdjecie i jesli ma takie same do wizy to masz juz odpowiedz.

Napisano

Myślę ze sie mylisz.Patrzysz na zdjecie które masz na wizie i tam faktycznie twarrz zajmuje ponad 90 % ale zdjęcie od fotografa jet robione inaczej.Własnie wrzuciłem płytę ze zdjęciem i moja twarz zajmuje na nim dokładnie 66%. Jednoczesnie podbijam pytanie : czy to samo zdjęcie które 4 mce temu uzyłem do wizy B2 , moge równiez uzyc w loterii ?

Przeciez sprawa zdjecia jest bardzo prosta. Zdjecie od fotografa edytujecie i zmieniacie rozmiar na wlasciwy czyli 600 px na 600px (jezeli nie macie odrazu takiego formatu na plytce). Cala glowa nie powinna zajmowac wiecej niz 69% wysokosci zdjecia. Oczy powinny sie znajdowac troszke ponad polowa wysokosci zdjecia.

A teraz tak bardzo prosto...wklejone do worda zdjecie w prawidlowym rozmiarze ma 4cm na 4 cm. 69% z 4 cm to jest 2,76 cm i wlasnie to jest najwiekszy rozmiar ( a dokladniej wysokosc) glowy na zdjeciu. Oczy powinny sie znajdowac w przedziale 2,24-2,76 cm od dolnej krawedzi zdjecia.

Tak wyszlo u mnie ale zawsze mozna to sobie obliczyc z proporcji :P

Jesli sie myle to prosze mnie poprawic...

Ps. Wszystko to przy przekatnej ekranu 15,4 cala.

Napisano

stook dotyczy to pytanie dv 2013 ;)

Moje pytanie to był czysty sarkazm :) niebawem ktoś zapyta czy w polu "Name" w wniosku to trzeba wpisać imię własne czy sąsiada :) Po prostu irytuje się, gdy ktoś np. rejestruje się, żeby zadawać takiego kalibru pytania. Przecież czas na rejestrację jest dłuższy, niż odnalezienie poszukiwanej informacji ( jeszcze tak podstawowej i wielokrotnie wałkowanej, są osoby które na prawdę mają niezłe zagwozdki...ehh i znowu się irytuje :) ).

W UK macie NHS, w Stanach nic. Poza tym $160 za ekstrakcje zeba to tanio na amerykanskie standardy. Kiedys za usuniecie zabka madrosci mojej coreczki ( bez ubezpieczenia) musialem zaplacic $ 700...hehehe

Krotko mowiac - przygotuj sie na "hard landing" jesli chodzi o koszty opieki zdrowotnej

No, a np. lekko rozcięta stopa (3-4szwy) to 850$.

Napisano
:)

No, a np. lekko rozcięta stopa (3-4szwy) to 850$.

e tam, to chyba tylko "surgeon's fee" i to z powazna znizka

szpital liczy sobie kilka razy tyle ( tzw. "er fee")

a jak sobie jeszcze jako osoba nieubezpieczona pozwolisz cyknac ct scan

to szykuj sie na kolejne $3000 plus "interpretation fee"

p.s. jako osoby, ktorych nie stac na wykupienie prywatnego ubezpieczenia ja z zona juz dawno przestalismy placic jakiekolwiek rachunki medyczne, a poniewaz jestesmy "judgement proof" to nawet juz odpuscili sobie "sciganie i ciaganie po sadach" :)

Napisano

Przeciez sprawa zdjecia jest bardzo prosta. Zdjecie od fotografa edytujecie i zmieniacie rozmiar na wlasciwy czyli 600 px na 600px (jezeli nie macie odrazu takiego formatu na plytce). Cala glowa nie powinna zajmowac wiecej niz 69% wysokosci zdjecia. Oczy powinny sie znajdowac troszke ponad polowa wysokosci zdjecia.

A teraz tak bardzo prosto...wklejone do worda zdjecie w prawidlowym rozmiarze ma 4cm na 4 cm. 69% z 4 cm to jest 2,76 cm i wlasnie to jest najwiekszy rozmiar ( a dokladniej wysokosc) glowy na zdjeciu. Oczy powinny sie znajdowac w przedziale 2,24-2,76 cm od dolnej krawedzi zdjecia.

Tak wyszlo u mnie ale zawsze mozna to sobie obliczyc z proporcji :P

Jesli sie myle to prosze mnie poprawic...

Ps. Wszystko to przy przekatnej ekranu 15,4 cala.

Ja wiem:) sprawdziłem wszytko i jest ok.Tylko jeszcze mam pytanie : czy to samo zdjecie z wizy moze byc uzyte w loterii o zielona karte ??

Napisano

e tam, to chyba tylko "surgeon's fee" i to z powazna znizka

szpital liczy sobie kilka razy tyle ( tzw. "er fee")

Pewnie masz rację, bo to była taka lokalna przychodnia raptem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...