Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moja twarz nie wystaje poza wiekszy zielony owal i niestety nie jestem w stanie tego zapisac, caly czas wyskakuje mi informacja, ze moja glowa jest za duza. Probowalam tez ze zdjeciem mojego syna i jest dokladnie to samo. Suwak na dole moge ustawic na min. 0.66...

Mam nadzieje, ze nie wyrzucilam pieniedzy w bloto u fotografa, chociaz niby parametry sie zgadzaja...

... a próbowałaś przyciąć zdjęcie np gimpem?

Ja też miałem taki sam komunikat, pokombinowałem z przycinaniem zdjęcia kilkakrotnie aż w końcu spasowało i zapisało na dysku.

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Moja twarz nie wystaje poza wiekszy zielony owal i niestety nie jestem w stanie tego zapisac, caly czas wyskakuje mi informacja, ze moja glowa jest za duza. Probowalam tez ze zdjeciem mojego syna i jest dokladnie to samo. Suwak na dole moge ustawic na min. 0.66...

Mam nadzieje, ze nie wyrzucilam pieniedzy w bloto u fotografa, chociaz niby parametry sie zgadzaja...

No z tym programem chyba jest jakis problem bo u mnie tez tak bylo. A najciekawsze jest to ze jak sie powiekszy glowe prawie na caly obszar to przyjmuje zdjecie :wacko: . Trzeba kombinowac nic innego nie pozostaje.

A wlasnie tu mam pytanie. Bo nie wiem jak to jest w trakcie skladania aplikacji. Czy jezeli przyjmie zdjecie nawet jak nie przyjmowalo na stronie probnej to oznacza ze jest ok i nikt do zdjecia sie juz nie przyczepi???

Napisano

Witam!!

Wlasnie przeczytalem caly watek od deski do deski i sie zastanawiam nad swiadectwem o niekaralnosci. Mianowicie pare lat wstecz mieszkalem w anglii przez okres okolo 1.5-2 lat.Bylo to dosc dawno takze nie mam tam zadnych konktaktow itp.Zdaje sie ,ze w razie ewentualnej wygranej angielskie zaswiadczenie bedzie mi potrzebne.

Sly6 podal linka do bodajze tej stronki:

http://www.acpo.police.uk/NationalPolicing/ACROCriminalRecordsOffice/PoliceCertificates.aspx

Moze ktos jest/byl w podobnej sytuacji i dlatego tez zapytam czy nie ma innej drogi otrzymania takowego certyfikatu, np. poprzez ambasade brytyjska w warszawie etc.

Poprzez strone ,podana wyzej, wydaje mi sie to dosc problematyczne, szczegolnie biorac pod uwage: formy platnosci za usluge, wypisanie wszystkich adresow zamieszkania w ciagu ostatnich 10 lat(angielskie adresy ktore nie sa mi obecnie znane plus okresy zamieszkania), osoba poreczajaca, kopia oficjalnej korespondencji z widocznymi danymi plus tlumaczenie na jezyk angielski.

Prosze o odpowiedz kogos w podobnej sytuacji.

Napisano

siemasz mozesz napisac,zadzwonic do Ambasady UK i zobaczysz co Ci odpowiedza

bo tutaj mozesz czekac i czekac

lub tez wejsc na jakies forum dla osob ktore sa-byly lub tez beda w Anglii i tam mozesz sie spytac o takie cos jak zaswiadczenie.

Napisano

Przepraszam,mam pytanie

1.Czy jeśli mnie nie będzie pod adresem(będę za granicą) ,a jest to adres mojego ojca to powinienem podać go w pkt 8a" in care of", bo sam nie będę mógł odebrać listu. Chodzi o to żeby mieć pewność,że dotrze nawet jak adres będzie zły.

2.Czy w pkt. 8b "Adress line 1" należy wpisać numer mieszkania np. ul. Szekspira 3 m.2, czy lepiej w adress line 2?

3.Czy jak wpiszą mój adres to podadzą na nim tylko to co jest w "In care of" czy nad tym napiszą moje imię i nazwisko?

Dziękuję serdecznie za odpowiedz

Napisano

... a próbowałaś przyciąć zdjęcie np gimpem?

Ja też miałem taki sam komunikat, pokombinowałem z przycinaniem zdjęcia kilkakrotnie aż w końcu spasowało i zapisało na dysku.

Sciagnelam sobie gimpa i... kombinowalam, kombinowalam i... nic nie wykombinowalam :P . Nigdy nie uzywalam tego typu programow, nie bawilam sie przerabianiem fotek no i teraz efekt jest taki, ze nie wiem "z czym sie to je", ze tak powiem. Na dzisiaj dam sobie spokoj bo nie mam juz na to sily, poprobuje innym razem. Moze sie uda, dzieki w kazdym badz razie za podpowiedz :rolleyes:.

A tak swoja droga to myslalam, ze jak zrobie zdjecia u fotografa to juz nie bede musiala z nimi nic robic bo one beda takie jak byc powinny, a tu niespodzianka. Ciekawa tylko jestem czy nie odrzuca aplikacji przez te zdjecia, ale tego nie wie nikt jak juz sly o tym wspomnial :unsure: .

Napisano

Nastepny artykul- LOTERIA WIZOWA CZY WIZA http://www.dziennik....w-dostaniu-wizy moze sie komus przyda

Nie wiem, czy juz ktos linka wklejal, ale w razie czego bedzie jeszcze raz.

Mnie zastanawia natomiast jedno zdanie z artykulu, cyt: "(...) "Przechowujemy dane o uczestnikach loterii" – odpowiedział Donahue(...)

Czyli mam rozumiec, ze nawet jak nie zostaniemy wylosowani, to maja nasze namiary i adres?

Dokladnie mam na mysli siebie i osoby w podobnej sytuacji - przesiedziana J1 .

Karina, prosze, jak mozesz napisz co o tym myslisz, bo czasu jest niewiele, a chcialoby sie szanse wykorzystac, tylko czy warto tak ryzykowac?

Napisano

a teraz jak trzeba rozumiec ten artykul?bo juz widze te pytania czy wyslac czy tez nie

ze trzeba udowadniac ze sie wroci do Polski to czy jak nie wysle zgloszenia to dostane latwo wize turystyczna?widac po forach ze nie dla nie ktorych osob to nie takie latwe oraz proste..a przeciez nie wyslali zgloszenia zadnego-chyba ze nie pisali o tym..

ps taki artykul widze 1 raz a tych losowan troche bylo..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...