wojtkow Napisano 18 Października 2011 Zgłoś Napisano 18 Października 2011 a ja ma pytanie do " Wojtkow " bo też jestem informatykiem z wykształcenia i tez interesuję się trochę programowaniem i robieniem stron internetowych. Odpowiedź poszła na PW
sly6 Napisano 18 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Października 2011 joanna2 a jaki masz problem z formularzem-zgloszeniem?
Mariusz 1970 Napisano 18 Października 2011 Zgłoś Napisano 18 Października 2011 Witam. Pozdrawiam wszystkich. Mam pytanie odnośnie szkolnictwa. Moja zona skończyła dwuletnią szkołe typu college. Odpowiednikiem w USA jest commiunity college, ale nie ma takiej opcji w aplikacji. Wg. mnie najbiższą prawidłową opcją jest "Vocational school". ale w wątku są sprzeczne odpowiedzi. I teraz już zgłupiałem. I teraz moje pytanie: Czy "Vocational school" oznacza szkołe zawodową po podstawówce czy dwuletnią szkołe pomaturalną? Dziękuję za odpowiedzi.
sly6 Napisano 18 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Października 2011 a czytales o tym co ja pisalem?moze zadzwon do Ambasady i zobaczysz co Ci powiedza w tej sprawie.,,.mi powiedzieli ze to szkola zawodowa ,nie ma studium-szkola pomaturalna aby takie cos zaznaczyc wiec sie zaznacza szkole srednia z dyplomem lub tez bez dyplomu ...jako ostatnia jaka sie skonczylo .bo nie pujdziesz do szkoly pomaturalnej jesli nie masz szkoly sredniej ..
Mariusz 1970 Napisano 18 Października 2011 Zgłoś Napisano 18 Października 2011 Dzięki za szybką odpowiedz. Tak, czytałem to co napisałeś wczesniej i to mnie właśnie "zbiło z tropu" Dowiadywałem się tu na miejscu (obecnie jesteśmy turtstycznie w USA) i wszysccy mówia, że "Vocational school" to szkoła zawodowa po szkole średniej. Też tak teraz myślę aby zaznaczyc szkołe średnią z dyplomem. Tylko zaniżę żonie poziom edukacji
gal Napisano 18 Października 2011 Zgłoś Napisano 18 Października 2011 Dwuletnia pomaturalna szkola nazywana jest tu post secondary study, znaczy to ze masz zrobione niezbedne kursy do wykonywania zawodu ale nie ukonczony college, i "degree" , college to post secodary institution co oznacza (dwa albo 4 lata i "degree").
Mariusz 1970 Napisano 18 Października 2011 Zgłoś Napisano 18 Października 2011 Tak, dziękuję. Tu jest to ładnie opisane http://www.poland.us...na,5,895,0.html
jabba1 Napisano 18 Października 2011 Zgłoś Napisano 18 Października 2011 Czy mysliscie, ze wpisanie swojego imienia i nazwiska (aplikuje sam) w linijce adres w pytaniu "in care of" jest duzym bledem?
Joanna30 Napisano 18 Października 2011 Zgłoś Napisano 18 Października 2011 Nie. Znaczy ja tak nie myślę
sly6 Napisano 18 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Października 2011 to jest opcja tak samo jak numer telefonu,,ze moze byc dodane ale nie musi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.