Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a ja ma pytanie do " Wojtkow " bo też jestem informatykiem z wykształcenia i tez interesuję się trochę programowaniem i robieniem stron internetowych.

Odpowiedź poszła na PW

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam. Pozdrawiam wszystkich.

Mam pytanie odnośnie szkolnictwa. Moja zona skończyła dwuletnią szkołe typu college. Odpowiednikiem w USA jest commiunity college,

ale nie ma takiej opcji w aplikacji. Wg. mnie najbiższą prawidłową opcją jest "Vocational school". ale w wątku są sprzeczne odpowiedzi. I teraz już zgłupiałem. I teraz moje pytanie: Czy "Vocational school" oznacza szkołe zawodową po podstawówce czy dwuletnią szkołe pomaturalną?

Dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

a czytales o tym co ja pisalem?moze zadzwon do Ambasady i zobaczysz co Ci powiedza w tej sprawie.,,.mi powiedzieli ze to szkola zawodowa ,nie ma studium-szkola pomaturalna aby takie cos zaznaczyc wiec sie zaznacza szkole srednia z dyplomem lub tez bez dyplomu ...jako ostatnia jaka sie skonczylo .bo nie pujdziesz do szkoly pomaturalnej jesli nie masz szkoly sredniej ..

Napisano

Dzięki za szybką odpowiedz. Tak, czytałem to co napisałeś wczesniej i to mnie właśnie "zbiło z tropu" Dowiadywałem się tu na miejscu (obecnie jesteśmy turtstycznie w USA) i wszysccy mówia, że "Vocational school" to szkoła zawodowa po szkole średniej. Też tak teraz myślę aby zaznaczyc szkołe średnią z dyplomem. Tylko zaniżę żonie poziom edukacji :)

Napisano

Dwuletnia pomaturalna szkola nazywana jest tu post secondary study, znaczy to ze masz zrobione niezbedne kursy do wykonywania zawodu ale nie ukonczony college, i "degree" , college to post secodary institution co oznacza (dwa albo 4 lata i "degree").

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...