sly6 Napisano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 25 Października 2011 jacek zasada na forum jest taka ze jesli cos cytujemy z jakiejs strony to podajmy linka do tego.. no wlasnie jak ja mam np 2 tys dol us to wize otrzymam czy tez nie? glownym warunkiem dostania GC z loterii jest posiadanie min sredniego wyksztalcenia lub tez doswiadczenie w zawodzie poszukiwanym I teraz moze byc tak ze ktos kto ma srednie moze wizy nie otrzymac ale ze np nie da sobie rady w USA ,a jak kto wyjdzie,?po rozmowie i odpowiedziach. ale takich przypadkow jest mniej niz odmow wiz turystycznych..
Dejzi Napisano 25 Października 2011 Zgłoś Napisano 25 Października 2011 Ja wize turystyczną mam, więc jest to dla mnie bez znaczenia. Myślałam jednak, że jeśli kandydat idzie na rozmowę po wylosowaniu na loterii i zapiera się, że życia sobie w innym kraju niż USA nie wyobraża, po czym z jakiegokolwiek powodu GC nie dostaje, zabawna i absurdalna jest sytuacja, gdy czeka w kolejce aby ubiegać się o wizę turystyczną i w ten sam sposób udowadnia silne związki z Polską, żeby konsul nie pomyślał, że nie daj Boże nie wróci...
sly6 Napisano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 25 Października 2011 z jakiegokolwiek powodu GC nie dostaje, to zbyt latwo napisane...nikt Ci nie da pewnosci na 100 % ze taka wize otrzymasz ale to jest latwiejsze niz przy wizie turystycznej .. Byly przypadki kiedys ze osoby z loterii nie dostawaly wizy ale tych przypadkow bylo malo..
Dejzi Napisano 25 Października 2011 Zgłoś Napisano 25 Października 2011 Nie ukrywam, że temat loterii wizowej czy GC jest dla mnie kompletnie nowy. Zbieram informacje na tym forum, tak jak przed tym, gdy zaczelam sie ubiegac o turystyczna. To swietne miejsce zeby sie poradzic, powymieniac doswiadczeniami. Poki co tak dlugo, jak nie przeczytalam kazdego postu w tym, czy pokrewnym temacie nie mam gwarancji ze moja wypowiedz nie jest jedynie powtorzeniem czyjegos wpisu. Moje podejrzenie, jesli w loterii przejdzie ktos z przeszloscia kryminalna, lub tez ktos kto naruszyl warunki pobytu w USA podczas powiedzmy wyjazdu na turystycznej... pewnie konsul w takich przypadkach odmowia. Skoro turystycznej nie mozna dostac majac cos w papierach to watpie zeby ryzykowali wpuszczajac takie osoby na pelnych prawach do wlasnego kraju...
sly6 Napisano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 25 Października 2011 teraz jak i kiedys padaly takie pytania co do pobytu nielegalnego na wizie turystycznej to jesli ktos ma nadal zakaz wjazdu to loteria nic tutaj nie zmienia -bo nadal ta osoba ma zakaz wjazdu,czasami osoba nie wie ze ma zakaz wjazdu ale pod czas rozmowy o GC wychodzi takie cos -byly kiedys takie przypadki ze za to nie dawali wiz na pobyt staly z loterii czy tez innych kategorii..Fakt jest cos takiego jak waiver ale nim osoba takie cos dostanie to wizy z loterii moga sie skonczyc .Tutaj nie ma tak ze wiza czeka na dana osobe co do przeszlosci kryminalnej to zalezy od Konsula-za co to bylo oraz jak bedzie rozmowa przebiegac ..byly przypadki ze ktos dostal wize ale nie kazdy moze liczyc na takie cos..
pauliss10 Napisano 25 Października 2011 Zgłoś Napisano 25 Października 2011 Czy moglibyście pomóc mi w kwestii zdjęcia. Trzeba wysłać zdjęcia wszystkich członków rodziny. Muszę wysłać 3 zdjęcia czy powinnam zrobić to w rubryce 7? Bo jeśli tak to jak mam to zrobić spakować je i wszystkie razem wysłać czy jak? da się wysłać tylko jedno...
sly6 Napisano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 25 Października 2011 mozemy pomoc jak zapoznasz sie dobrze z tym tematem oraz innymi w tym dziale o loterii odpowiedz znajdziesz w pare min jak sie wysyla zdjecia ...dolacza zdjecia do takiego wniosku niczego nie pakuj bo sie pojedynczo takie cos wysyla..
sly6 Napisano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 25 Października 2011 pauliss 10 zapoznaj sie z tym tematem jak sie dolacza kolejne zdjecia http://forum.usa.inf...zadasz-pytanie/ tutaj haneczka napisala o tym tez http://forum.usa.inf...725#entry135725
peter24 Napisano 26 Października 2011 Zgłoś Napisano 26 Października 2011 A ja chciałbym dodać że jesli sobie ktoś sam zrobił zdjęcie to dobrze jest w Photoshopie zrobić ustawienia odnośnie wymagań oprócz tego że zdjęcie ma mieć mniej niż 240 kb, min 600 px na 600, jednolite tło. Należy pamiętać o wysokości oczu jaki jest podany, o odległości podbródka do samej góry włosów no i oczywiście jak ktoś robi zdjęcie 600 na 600 to dobrze aby środek nosa przebiegał przez 300 px. Mnie się wydawało że zrobiłem dobrze zdjęcia a jak zrobiłem sobie taki wzór odległości w photoshopie to poza tym że wszystko było okej to nos znajdował się o jakąś 100 px w prawo. Akurat nie ma podanej tolerancji w bok co do nosa ale skoro mają takie wymagania trzeba takie zdjęcie wydaje mi się dokładnie ustawić aby być pewnym i zapisać w *.JPG.
emigum Napisano 27 Października 2011 Zgłoś Napisano 27 Października 2011 To jakbyś wynajął kombajn do koszenia przydomowego ogródka. A właściwie to podpier..ił ten kombajn, bo kto ma oryginalnego PS w domu? Rząd Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej do tych celów udostępnił wspaniałe, banalnie proste i darmowe narzędzie: http://travel.state....IG_cropper.html ps. Kurde. Ja to już na wstępie będe skreślony. Mój nos w realu, to ma >200px odchyłu, a na zdjęciu...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.