Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To jakbyś wynajął kombajn do koszenia przydomowego ogródka. A właściwie to podpier..ił ten kombajn, bo kto ma oryginalnego PS w domu? :P

Rząd Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej do tych celów udostępnił wspaniałe, banalnie proste i darmowe narzędzie: http://travel.state....IG_cropper.html

ps.

Kurde. Ja to już na wstępie będe skreślony. Mój nos w realu, to ma >200px odchyłu, a na zdjęciu... B)

Mimo wszystko kazde zdjecie powinno najpierw przejsc obrobke w Photoshopie i nie jest wazne co i kto ma, tu nie jest posterunek policji. Bardzo dobrze pisze peter o wymaganiach i dobrze ze emigum podal ta strone.

Zdecydowana wiekszosc zdjec cyfrowych powinna byc obrabiana pod wzgledem kontrastu, to najwazniejsze, mozna oczywiscie popracowac nad kolorami ale jesli sa mocno zmienione niz w rzeczywisctosci. Oczywiscie photoshop najlepiej sie do tego nadaje, mozna pobrac ze strony producenta darmowa wersje na 30 dni.

Procedura poprawy zdjecia jest bardzo prosta, wchodzimy w zakladke "obraz" i klikamy "auto-kontrast", w zdecydowanej wiekszosci to wystarczy. Pozniej mozemy dokonac ciecia w podanym przez emigum narzedziu ze strony ambasady USA jest ono bardzo proste w obsludze i nie powinno stanowic zadnego problemu.

• Odpowiedzi 1,2 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Totalne głupoty wypisujesz... Każde zdjęcie.... LOL....Oni do tych zdjęć nie przywiązują większej wagi - w ogromnej większośći zdjęć nie trzeba nic poprawiać, zdjęcia paszportowe w US robi w Walmarcie murzynka zwykłym kompaktem bez lampy błyskowej a na biometrics w USCIS w Cincinnati robi je starsza pani lustrzanką z półcalową warstwą kurzu na przedniej soczewce....

Wnosząc po pytaniach na temat zdjęć, większość chętny nie wiedziałaby jak PSa uruchomić...

Napisano

Totalne głupoty wypisujesz... Każde zdjęcie.... LOL....Oni do tych zdjęć nie przywiązują większej wagi - w ogromnej większośći zdjęć nie trzeba nic poprawiać, zdjęcia paszportowe w US robi w Walmarcie murzynka zwykłym kompaktem bez lampy błyskowej a na biometrics w USCIS w Cincinnati robi je starsza pani lustrzanką z półcalową warstwą kurzu na przedniej soczewce....

Wnosząc po pytaniach na temat zdjęć, większość chętny nie wiedziałaby jak PSa uruchomić...

Dziwny zwyczaj, czy wszysko trzeba krytykowac nawet jak sie nie ma pojecia o tym? Zdjecia ktore sa wywolywane w maszynie i drukowane koniecznie przechodza modyfikacje tak aby byly poprawnie "naswietlone". Pewnie, mozna wkleic zdjecie kota z warkoczykami jak ktos chce.

Ja pisze jakie sa wymogi na stronie ambasady a nie jakie standardy stosuje murzynka w markecie.

Ja jak cos roie to staram sie to zrobic najlepiej jak umiem a nie po najmniejszej linii oporu, wzorujac sie na tandecie.

Jesli ktos nie potrafi uruchomic narzedzia do edycji zdjec to nie oznacza ze nie moze sie tego nauczyc, doprawdy 30 min i bedzie mial sliczne jasne zdjecia ktore z powodzeniem przytnie do wlasciwych wymiarow a gotowy plik bedzie sie miescil w zakladanym "ciężarze" jakis 300 kb.

Napisano

Dziwny zwyczaj, czy wszysko trzeba krytykowac nawet jak sie nie ma pojecia o tym?

Sprawdź sobie kzielinski.pl zanim napiszesz że ktoś nie ma o czymś pojęcia... LOL :)

Ja jak cos roie to staram sie to zrobic najlepiej jak umiem a nie po najmniejszej linii oporu, wzorujac sie na tandecie.

Nie zmienia to faktu że wypisujesz głupoty że każde zdjęcie trzeba obrobić i stwarzasz niepotrzebne wrażenie dla ludzi tutaj że zdjęcie do DV wymaga masy pracy. Prawda jest taka że względnie przecietne jakościowo zdjęcie na białym tle i w miarę spełniające proporcje spełni wymagania.

Do dwóch ostatnich wiz (B2 i L1) zdjęcia robiłem sobie sam pod ścianą... Te które poszły do AOSu (i zostały zaakceptowane przez USCIC) były jakieś 3 razy gorsze jakościowo...

Napisano

Witam:) dzisiaj udalo mi sie zlozyc wniosek:) juuupi:) forum okazalo sie bardzo pomocne:)

Mam tylko jedno pytanko-jakie dokumenty beda nam potrzebne do odeslania w przypadku wylosowania? Na roznych stronach podane jest, ze trzeba dzialac szybko i odeslac wymagane dokumenty w blyskawicznym tempie....no tylko wlasnie jakie?

Wie ktos moze jakie? moze sobie przygotuje koperte, przykleje znaczek i bedzie czekac, a nóz widelec mnie wylosuja i sruuuuu na poczte hahahahha :D:P

pozdrawiam izzy

Napisano

Nie zmienia to faktu że wypisujesz głupoty że każde zdjęcie trzeba obrobić i stwarzasz niepotrzebne wrażenie dla ludzi tutaj że zdjęcie do DV wymaga masy pracy. Prawda jest taka że względnie przecietne jakościowo zdjęcie na białym tle i w miarę spełniające proporcje spełni wymagania.

.

Glupoty to ty piszesz, wymagania co do jakosci zdjec to nie ty ustalasz ale sa dokladnie opisane :

https://www.dvlotter....gov/photo.aspx

Mam nadzieje ze to zakonczy twoje wypowiedzi i watek nie bedzie zasmiecany niepotrzebnym biciem piany.

Napisano

izyykov sprawa jest taka ze po otrzymaniu listu z USA bedziesz wiedziec na jaki adres wyslac,co wyslac i co wypelnic ..

napewno nie beda to badania medyczne ;)

a jesli chodzi o czas to nie nalezy czekac z odeslaniem papierow np 2-3 miesiace.

Napisano

Rozmowa z toba wyglada jak z malym dzieckiem. Aby zdjecie spelnialo warunki podane powyzej musi byc odpowiednio przygotowane w odpowiednim do tego oprogramowaniu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...