marina Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 hej,jestem tegoroczna maturzystka,marzy mi sie wyjazd do USA po studiach. najpierw oczywiscie sprobuje akcji work&travel albo campa,zeby zobaczyc czy aby na pewno jest tak jak to sobie wyobrazam moje pytanie brzmi: jaki najlepiej wybrac kierunek studiow,by ewentualnie w przyszlosci miec mozliwosc legalnego wyjazdu. mysle tu o kierunkach humanistycznych. moze filologia ang i jezyk biznesu? prosze o rzetelne odpowiedzi, pozdrawiam
sly6 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 no ale w czym jestes dobra,co lubisz robic,,bo po samej filologii mozesz za duzo nic nie z dzialac
pacio177 Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 a jeszcze nie wybrałas kierunku studiów ? juz pazdziernik
kzielu Napisano 9 Października 2011 Zgłoś Napisano 9 Października 2011 Nie ma to najmniejszego znaczenia, żaden kierunek studiów nie przybliży Cie do legalnego wyjazdu w znaczący sposób
makdonald Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 marina polecam filologie polska moja zona skonczyla polonistyke i to jeszcze zaocznie obecnie jest kierowniczka oddzialu duzej biblioteki publicznej w ohio kiedy 11 lat temu aplikowala o prace jako "reference librarian" uznano jej studia polonistyczne z polski jaki "rozpowszechnianie kultury" potem szlo juz z gorki oczywiscie na codzien w pracy w ogole nie ma kontaktu ani z jezykiem ani z literatura polska ale ten papierek ( dyplom) otwiera nie jedne dzwi p.s. mysle, ze jesli bedzie w tobie duzo determinacji to osiagniesz swoj cel osiedlenia sie w ameryce badz kreatywna i moze na poczatek wybierz sie z ceglowka na tuska...hehehe ( "a hunting we will go") a potem jesli wystapia jakies klopoty z prawem zawsze mozesz w pierdlu oglosic glodowke z zadaniem uzyskania statusu wieznia politycznego nastepnie wystepujesz o azyl na pieknej w wawie jak to mawiali rzymianie volenti nihil difficile
marina Napisano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Października 2011 źle się wyraziłam, maturę mam dopiero w maju jak myslicie, co najlepiej wybrac? jesli chodzi o kierunki, jestem dosc otwarta na kierunki,mysalam wlasnie o filologii lub administracji, ale czekam na wasze opinie, na ktorych szczerze mi zalezy, jako ze ufam,ze macie o tym wieksze pojecie niz ja sama
sly6 Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 hm no ale czy bedziesz np inzynierem-chemikiem,doktorem itd bo ze jestes otwarta na kierunki to za malo troche .musisz raz to lubic robic oraz musisz byc w tym dobra.. I teraz co masz na mysli administracja ,filologia to chyba cos z jezyka angloamerykanskiego..
FUGAZI Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 Filologia angielska? Jezyk biznesu? Oczywiscie. Nauczysz sie mowic bardzo dobrze po angielsku i bedziesz miala prawie rowne szanse z amerykanskim absolwenetm liceum ktory przeczytal w wolnej chwili podrecznik mlodego brokera.. Wybierz kierunek ktory jest w US bardzo drogi, trudny, wymaga bardzo duzo pracy i daje wymierna wiedze, taki na ktory amerykanow nie stac, albo sa za leniwi- inzynieria, medycyna, IT. Polowa kierunkow humanistycznych to lanie wody na poziomie przedwojennej matury.
pacio177 Napisano 10 Października 2011 Zgłoś Napisano 10 Października 2011 ja Ci proponuje abys szła na to na to chcesz isc , z czego jestes dobra , to co lubisz.Jak los bedzie cie chciał w ameryce to wysle cie tam z byle jakim wykształceniem
marina Napisano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Napisano 10 Października 2011 pacio, chyba masz racje mam nadzieje,ze ciezka praca i samozaparciem,jakos mi sie uda, mimo,ze niestety kierunki humanistyczne z reguly nie wroza tak swietlanej przyszlosci..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.