kzielu Napisano 1 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 O, przepraszam, byłam przekonana, że właśnie AP nazywamy białym paszportem... AP zdaje się że jest tak nazywane - nie mam pojęcia dlaczego zresztą - bezsensowna nazwa... Anyway - sly ma rację - nawet jak masz ap i cokolwiek na sumieniu w kwestii imigracji to można nie wjechać spowrotem...
sly6 Napisano 1 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 pomylka jest taka ze formularz obejmuje re entry -tzw bialy paszport oraz AP i inne ..to jest jeden formularz do tych samych dokumentow http://www.uscis.gov/files/form/i-131.pdf
dekadentka Napisano 1 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 Zauważyłam, że prawnicy udzielają różnych rad nie zawsze dobrych, mój popełnił błędy nawet przy wypełnianiu formularzy co wyszło podczas interview (na całe szczęście mieliśmy rewelacyjnego urzędnika- zadał nam tylko jedno pytanie a błędy sam poprawił). Mówię tylko co słyszałam. Ale o możliwość do podróżowania nie powinnaś się martwić bo z tego co słyszałam niektórzy otrzymują kartę nawet 2 tygodnie od biometric - do 2 miesięcy więc do stycznia powinnaś zdążyć.
sly6 Napisano 1 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2011 sa tacy ze dostaja GC razem z pozwoleniem na prace ..tak bylo szybko bo pozwolenie moze przyjsc po 90 dniach od dostarczenia papierow byl juz tutaj taki przypadek i nie wiadomo co z tym pozwoleniem zrobic
Aleksandra82 Napisano 2 Listopada 2011 Autor Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 W takim razie moi drodzy sobie życzę równie szybkiego załatwienia spraw, dziś przyszło wezwanie na odciski, więc nie będzie tragicznie o ile w międzyczasie nie uciekniemy do Californi...
sly6 Napisano 2 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2011 co do przeprowadzki to moze byc tak ze gdzies papiery utknal ..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.