KaeR Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Moim zdaniem zostałeś potraktowany jako osoba sprawna w 100%. Nie widzę dyskryminacji. Możesz próbować ponownie.
pnau Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Witam mam na imię Krzysiek mam 31 lat. 14 lutego 2014 r stawałem w Ambasadzie po wizę, mam widoczny znaczny stopień niepełnosprawności, jestem po rozszczepie kręgosłupa, zanik mięśni dolnych, nie mogę fizycznie pracować, miałem zaproszenie i zostałem odrzucony pytanie dlaczego ? Pani w okienku zaledwie po 3 pytaniach, bez żądania ode mnie żadnych dokumentów, skresliła moje marzenia. Zapytała o stan cywilny, budżet i na ilę lecę. Co z tego, że jestem kawalerem, budżet mój wynosi 1600 bo w Polsce chyba więcej się nie da, a pobyt mój miał być na 2 miesiące wakacji. Co w takiej sytuacji mogę dalej zrobić, poczułem się zdyskryminowany jako osoba niepełnosprawna. Prosze o pomoc. Nie wydaję mi się, że Twoja niepełnosprawność zdecydowała o odmowie. Też nie widzę tu dyskryminacji. Jesteś po prostu kolejną osobą, której odmówiono przyznania promesy.
pelasia Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Może problemem był budżet. Nie za duży i cieżko sobie z takim poradzić wyjeżdżając na 2 tygodnie i opłacić wszystkie rachunki w PL podczas nieobecności. Moim zdaniem to mogło jej nie pasować.
pnau Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Może problemem był budżet. Nie za duży i cieżko sobie z takim poradzić wyjeżdżając na 2 tygodnie i opłacić wszystkie rachunki w PL podczas nieobecności. Moim zdaniem to mogło jej nie pasować. Tak i tu autor wspomina o 2 miesięcznych wakacjach a nie 2 tygodniowych więc tym gorzej to wygląda.
pelasia Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Oh miałam na myśli 2 miesiące. Skąd mi sie te 2 tygodnie wzięły to nie wiem, chyba myślami jestem gdzie indziej. Pozdrawiam!
Furmann2 Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Hej ,Byłem tego samego dnia w ambasadzie .Widziałem jak odmówiono Tobie wizy,Ja wraz z żoną i córką dostaliśmy na 10 lat.Napewno masz za małe zarobki i fakt że lecisz do przyjaciółki(słyszałem jak mówiłeś) zadecydował o odmowie. Pozdrawiam,
pnau Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Hej , Byłem tego samego dnia w ambasadzie .Widziałem jak odmówiono Tobie wizy,Ja wraz z żoną i córką dostaliśmy na 10 lat.Napewno masz za małe zarobki i fakt że lecisz do przyjaciółki(słyszałem jak mówiłeś) zadecydował o odmowie. Pozdrawiam, Kurcze byłeś w piątek i już wiesz na ile dostałeś wizę? To super. Ja za każdym razem gdy dostawałam wizę (a było to 3 razy) o tym na jaki okres czasu dowiadywałam się dopiero jak paszport dostałam do domu.
Furmann2 Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 Kurcze byłeś w piątek i już wiesz na ile dostałeś wizę? To super. Ja za każdym razem gdy dostawałam wizę (a było to 3 razy) o tym na jaki okres czasu dowiadywałam się dopiero jak paszport dostałam do domu. Pan w okienku odpowiedział na moje pytanie. - Na ile dostaliśmy wizę???? konsul -Na 10 lat . - Dziekujemy bardzo . konsul - Nie ma za co . Miłego pobytu ...... Tak dokładnie to wyglądało .
sly6 Napisano 16 Lutego 2014 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2014 i czasami taka przyjaciolka zawaza na tym czy sie dostaje wize czy tez nie nalezy miec nie zle uklady u takiej przyjaciolki ktora moze Cie trzymac 2 miesiace,znam takie osoby co w takie cos nie wierza,wierza za to ze mozesz isc-pracowac w tym czasie . a mozliwa jest praca za wiecej niz 1,600 zl majac niepelnosprawnosc, zaproszenie nie pomaga w dostaniu wizy .nie jest wymagane
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.