Skocz do zawartości

Przelewy Środków Pieniężnych Do Usa

TomaszNL

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Opcja nr 1: konto >30 + walutowe - 0 zł za prowadzenie rachunku i karty. Wypłata w bankomacie zagranicą: 1,5 USD. Limit dziennych wypłat: 2.000 USD (Pani w oddziale twierdziła, że jest to 2.000 zł, natomiast w BZWBK24 jest wyraźnie napisane USD, informację tą potwierdziłem jeszcze na infolinii BZWBK).

no chyba 2000 usd na dzień wystarczy na początkowe wydatki?

Napisano

Wystarczy, wystarczy. Chodzi mi generalnie o to żeby móc te środki szybko dostać, w sytuacji gdyby pojawiła się szybka konieczność większego zakupu - np. auta.

Gucio - nawet gdyby miało to być $10k to i tak czułbym się niepewnie mając taką sumę przy sobie. Możesz mi powiedzieć z jakiego banku do jakiego przelewałeś kasę do USA?

• 3 tygodnie później...
Napisano

Wystarczy, wystarczy. Chodzi mi generalnie o to żeby móc te środki szybko dostać, w sytuacji gdyby pojawiła się szybka konieczność większego zakupu - np. auta.

Gucio - nawet gdyby miało to być $10k to i tak czułbym się niepewnie mając taką sumę przy sobie. Możesz mi powiedzieć z jakiego banku do jakiego przelewałeś kasę do USA?

Ja mam konto >30 w bzwbk i dziennie moge wybrac tylko 50$ z bankomatu. Potrzebuje pieniadze z polskiego konta i wlasnie nie wiem co jest najlepszym rozwiazaniem bo wybieranie 50$ dziennie doprowadza mnie do szalu.

Napisano

ja lecac do US zabralam gotowka rowne $10.000,reszte mialam na koncie walutowym Citi Bank(zalozylam to konto wlasnie dlatego by miec darmowe wyplaty w bankomacie Citi lecz okazalo sie,ze w moim miescie nie ma oddzialu tego banku)wyplacilam tu na miejscu czesc bo dzienny limit pozwalal mi na $1700-i to tez zalezy w jakim bankomacie-jakiego banku.Bylam stratna sporo.

Wplata na amerykanskie konto jest najlepsza opcja ale jest minus iz trzeba sie pozniej z tej kwoty tu rozliczyc.

Napisano

Wplata na amerykanskie konto jest najlepsza opcja ale jest minus iz trzeba sie pozniej z tej kwoty tu rozliczyc.

ty sie lepiej dowiedz czy ciagle jest ta amnestia obamy na zatajane "offshore bank accounts"

kombinowal to tu juz nie jeden i generalnie w ostatnich latach sie nie oplaca

• 5 lat później...
  • 1 miesiąc później...
Napisano

Witam , zrobiłem zakupy przez neta w jednym ze sklepów z perfumami w USA , niestety cos sie zmieniło i juz nie akceptują polskich kart kredytiowych / walutowych i każa mi dokonać "electronic transfer of funds" i podali mi jakby 2 opcje : Pierwsza to KeyBank , NA    cos tam cos tam Cleveland , OH  ABA/ACH #0213-0007-7 a druga opcja to "for credit to:" i to są dane tego sklepu internetowego ( nazwa , adres) account# 3296...... ( 12 cyfr łącznie) i swift code. Która z tych opcji przelewu będzie tansza , potrzebuje przelac $550 i generalnie jak to wykonać ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...