Freya Napisano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2012 No i juz sie w tym wszystkim gubie i rece mi opadaja, moze dlatego, ze wlasnie sie dowiedzialam, ze moj paszport nie dlugo wygasa a ja chce leciec do Polski i w koncu zjesc prawdziwy domowy chleb... Z tego co rozumie, to do Polski mozna latac na 2 warunkach, albo masz: 1) Amerykanski Paszport, albo 2) GC i Polski Paszport I tu moje pytanie (choc odpowiedz chyba juz znam, ale chce sie upewnic): Czy moge leciec do Polski na I-797c, dopoki nie dostane plastikowej GC na 10 lat, bez paszportu czy musze miec wazny paszport? Podejzewam, ze nie mam szans, ale moze jest cos o czym nie wiem... Dzieki za odp. -Ola
kzielu Napisano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2012 Oczywiście że musisz mieć paszport - dlaczego uważasz że świstek papieru byłby wystarczający ?
sly6 Napisano 2 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2012 nawet do lotowskiego samolotu nie wpuszcza Cie bez waznego paszportu mozna zrobic tak ze sie starasz o paszport tymczasowy-czekasz na nowy w tym czasie lub tez starasz sie o nowy paszport ten na 10 lat odrazu..bez wystepowania o tymczasowy paszport Moga Cie wpuscic na nie waznym paszporcie ale na teren Polski a nie np na teren Unii .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.