Skocz do zawartości

Odmowa Wydania Wizy B1/b2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a najgłupsze jest to że nas traktują jak jakiś bezdomnych co myślą że lecą do usa tam życ a inne kraje nawet sąsiedzi polski nie mają obowiązku wizowego mimo ze to my wysłalismy wojsko na wojne , wiem ze to nie od tego zależy ale mysle że powini nas traktowac na równi z innymi , a Ameryka to naprawde biedny i nie wykształcony kraj :P

• Odpowiedzi 83
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a może rób wesele i wtedy twoja małżonka mając zieloną kartę złoży petycje na Ciebie

oczywiście nie wiem czy tak można

a na usa też mam wyj.......najlepszy dowód że nie interesowało mnie wcześniej załatwianie tej karty

ciekawe czy gdzieś w internecie jest taka strona dla ludzi nie zadowolonych z tego że nie otrzymują wiz że są przeciwni wizą powinien na tej stronie znajdować się licznik osób którzy są przeciwko

ciekawe ile milionów by się nazbierało

Napisano

Wiadomo, że osoby, które nie otrzymują wiz będą im przeciwni ;)

Ale to, że nie masz wizy (znaczy uczestniczysz w ruchu bezwizowym), to wcale nie znaczy, że zostaniesz wpuszczony na teren USA. Bo wtedy zamiast konsula odesłać z kwitkiem może Cię urzędnik imigracyjny. I zamiast 400 PLN (czy ile tam teraz kosztuje wiza) stracisz conajmniej 2.500 PLN ;)

Napisano

fredy jak wezmiesz slub to wpiszesz ze masz zone a wtedy latwo zobacza ze zona ma GC ;)

byly juz takie przypadki ze ktos wzial slub i nic z wizy i tak nie wyszlo

Napisano

moje narzeczona nie ma obywatelstwa to wiza narzeczenska odpada i chyba juz nic nie pozostaje, a ponownie o wize kiedy sie mozna starac choc i tak znajac zycie nic z niej nie wyjdzie

Napisano

a no odpada wiza narzeczenska

jakbym mial Ciotke oraz dziewczyne z GC to bym chodzil co jakis czas po wize ;) ,szkoda aby tej kasy ale moze za 2-3 razem byla by wiza

ile to bylo takich przypadkow juz na forum ..no ale zrobisz jak bedziesz uwazal.

bo wiza studencka to tez moze nie byc rozwiazaniem za dobrym..bo mozna dostac odmowe.

no ale z 2 strony nie podales ze jechales do dziewczyny ..

Napisano

tak szczerze to jest tak , w usa nie mam cioci tylko przyszłą tesciowe dziewczyna ma zieloną karte tak jak tesciowa z tym ze tesciowa tam pracuje i mieszka i rzadko przylatuje do polski a dziewczyna lata do stanów raz dwa razy w roku na 2 - 3 miesiące różnie , raz była pół roku zanim nie zaczelismy chodzic ze sobą , miałem zaproszenie ale złe i z niego nie z korzystałem bo pisało w nim ze jestem szwagier czy cos , ale mniejsza o to bo i tak nik teraz nie pyta o zaproszenia , problem taki ze we wniosku tesciową wpisałem jako ciocie u której się zatrzymam i teraz wydaje mi się ze jestem spalony bo przy nastepnym podaniu musze wpisac to samo i lipa. co do dziewczyny to nie wspominałem nic o niej a na rozmowie były proste pytania do kogo lece, na ile lece, czy byłem w usa wczesniej, czy mam zone i czy mam prace i tyle aha i o zarobki ile zarabiam .

a co to jest za kategoria wizy H ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...