linkilink Napisano 4 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2012 właśnie dlatego nie zniosą wiz BO POLSKI RZĄD ZA BARDZO WCHODZI AMERYKANĄ W DUP...........
to-ja Napisano 4 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2012 Fredy - piszesz - "a tak na marginesie to pracują w polsce a nawet mówic po polsku nie umią", wczesniej piszesz "weszłem" - nie mówiąc już o Polsce pisanej małą literą.... - a przecież Ty posługujesz się językiem ojczystym.... Zanim zaczniemy wymagać od cudzoziemców poprawnosci językowej - zacznijmy od siebie. To nie jest moja złosliwosć - jedynie uwaga.
kzielu Napisano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2012 właśnie dlatego nie zniosą wiz BO POLSKI ŻOND ZA BARDZO WCHODZI AMERYKANĄ W DUP........... Dlaczego wiz nie zniosą (na szczęście !) to bardzo dobrze widać na tym forum....
Joanna30 Napisano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2012 pracują w polsce a nawet mówic po polsku nie umią POLSKI ŻOND No, popatrz.. Oni jedynie pracują w Polsce, obywatelami polskimi nie będąc. Ty jesteś obywatelem kraju, w którym mieszkasz (i to pewnie od urodzenia) i też po polsku nie umiesz. Dlaczego więc naśmiewasz się z nich, że udają, że mówią po polsku, skoro sam udajesz?
sly6 Napisano 5 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2012 co do podkracania zarobkow to sa pewne granice ,juz wiele osob na tym zle wyszlo ..
linkilink Napisano 5 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2012 <strong> Joanno30 dziękuję za zwrócenie uwagi na błędy w mojej pisowni
fredy Napisano 5 Maja 2013 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 no i lipa byłem dzis pierwszy raz starac sie o wize i nie dostałem . a było tak że weszłem na rozmowe pani spytała do kogo lece odpowiedziałem ze do cioci , a kiedy ciocia ostatnio była w PL odpowiedziałem ze w maju , nastepnie pani spytała czy pracuje odpowiedziałem ze tak w firmie budowlanej nastepnie spytała o dochody to odpowiedziałem tak jak mam w papierach czyli 1445zl. pani cos tam stukała w komputer i powiedziała ze sie nie kwalifikuje witam po połtora roku znów chcę starac się o wize za pierwszym razem nie dostałem teraz moja sytuacja jest taka sama czyli pracuję w tej samej firmie zamierzam podkręcic dochody no i najważniejsze za pierwszym razem wpisałem ze jade do cioci podałem szczegółowe dane zatrzymania oraz dane cioci (przyszłej tesciowej) moja narzeczona ma zieloną karte ale ukryłem to ze wogule nas cos łączy teraz przy wniosku muszę wpisac praktycznie to samo co w pierwsym wniosku tylko podkręce zarobki i ewentualnie zapiszę się do szkoły ale dalej bede musiał napisac ze jadę do niby cioci i wpisac te same dane co wczesniej . Macie jakies pomysły i czy moje szanse są mniejszę takie same czy może trochę wieksze bo jak by nie patrzec to pracuje w tej samej firmie wiec widac ze cos tu mam ze cos mnie trzyma co sądzicie ???pozdrawiam
cardigan Napisano 5 Maja 2013 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 witam po połtora roku znów chcę starac się o wize za pierwszym razem nie dostałem teraz moja sytuacja jest taka sama czyli pracuję w tej samej firmie zamierzam podkręcic dochody no i najważniejsze za pierwszym razem wpisałem ze jade do cioci podałem szczegółowe dane zatrzymania oraz dane cioci (przyszłej tesciowej) moja narzeczona ma zieloną karte ale ukryłem to ze wogule nas cos łączy teraz przy wniosku muszę wpisac praktycznie to samo co w pierwsym wniosku tylko podkręce zarobki i ewentualnie zapiszę się do szkoły ale dalej bede musiał napisac ze jadę do niby cioci i wpisac te same dane co wczesniej . Macie jakies pomysły i czy moje szanse są mniejszę takie same czy może trochę wieksze bo jak by nie patrzec to pracuje w tej samej firmie wiec widac ze cos tu mam ze cos mnie trzyma co sądzicie ???pozdrawiam Dobrze żebyś pokazał jak najsilniejsze więzi z Polską jak sam pewnie dobrze wiesz. Z doświadczenia swojego i znajomych mogę Ci jeszcze podpowiedzieć takie rzeczy jak np. dowód na posiadania domu/mieszkania (że jest to Twoja własność), niektórzy mówili o wyciągach z konta z dużymi oszczędnościami, to z tą szkołą też jest dobrym pomysłem. Na Twoim miejscu przemyślałabym kwestię "podkręcania" zarobków. Pamiętaj, że jeżeli wyjdzie kłamstwo na jaw to możesz dostać bana na wjazd do US. Rób wszystko z głową i powodzenia
sly6 Napisano 5 Maja 2013 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 o tak,,papiery,zaswiadczenia cos duzoo pokazuja pokazuja ale nic prawie,po 1 aby cos pokazac nalezy byc zapytanym oraz na sile niczego nie pokazywac.a teraz kogo pytaja o pokazanie czegos?a dom,mieszkanie co pokazuje>czy moge to sprzedac,moge Kolejna sprawa to ta Ciocia,jak znow wyjdzie ze cos nie gra z ta Ciocia to wyjdziesz ale bez wizy / to samo zarobki?ile mozesz podkrecic,pare tys a moze pare zl? i uwazaj abys sobie nie zaszkodzil tym wszystkim to samo szkola,zapisujesz sie do szkoly teraz a idziesz po wize za pare dni,tyg,czasami takie cos zle wychodzi Nie TY 1 ani tez ostatni o takim czyms myslisz i dobrze o tym w Ambasadzie wiedza.
fredy Napisano 5 Maja 2013 Zgłoś Napisano 5 Maja 2013 o tak,,papiery,zaswiadczenia cos duzoo pokazuja pokazuja ale nic prawie,po 1 aby cos pokazac nalezy byc zapytanym oraz na sile niczego nie pokazywac.a teraz kogo pytaja o pokazanie czegos?a dom,mieszkanie co pokazuje>czy moge to sprzedac,moge Kolejna sprawa to ta Ciocia,jak znow wyjdzie ze cos nie gra z ta Ciocia to wyjdziesz ale bez wizy / to samo zarobki?ile mozesz podkrecic,pare tys a moze pare zl? i uwazaj abys sobie nie zaszkodzil tym wszystkim to samo szkola,zapisujesz sie do szkoly teraz a idziesz po wize za pare dni,tyg,czasami takie cos zle wychodzi Nie TY 1 ani tez ostatni o takim czyms myslisz i dobrze o tym w Ambasadzie wiedza. co do cioci to nie mogę znów wpisac czegos innego bo wyjde na kłamce i poprostu adres i to ze jade do cioci musi zostac przynajmniej ja tak myślę chyba że się mylę chętnie wysłucham innych opcji , co do tych wszystkich papierów zaświadczen to masz 100procent racji sam się o tym przekonałem bo gdy szłem na rozmowe miałem zaproszenie nawet umowe kredytową ze posiadam w pl kredyt ale na rozmowie o nic mnie nie poproszono równie dobrze mógłbym isc bez niczego,co do zarobków to wtedy napisałem tyle ile miałem w umowie czyli ok 1400zł teraz myślę wpisac ok 3400 no i te same miejsce zatrudnienia , co do szkoły nie głupi pomysł ale żeby to wypałiło to musiał bym się zapisac we wrześniu do szkoły a starac się o wize przynajmniej w grudniu zeby to miało ręce i nogi . a ogulnie jest tak mam dziewczyne która ma zieloną karte jej mam pracuje i mieszka w usa takze ma zieloną karte we wniosku podałem ze jade do cioci i teraz nie mogę chyba napisac nic innego niz to co w pierwszym wniosku dobrze myślę czy się myle
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.