Joanna30 Napisano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2012 A ile czasu minęło od anulowania wizy i w jakich odstępach czasu starałaś się o kolejne? To może nie mieć znaczenia, ale jeśli nie są to zbyt duże odstępy czasowe (cokolwiek to znaczy; choć na stronie ambasady mówią, żeby starać się kolejny raz, kiedy coś się zmieni w naszej sytuacji), to oni najzwyczajniej w świecie mogą uznać, że jesteś zbyt zdeterminowana i że coś się za tym kryje (np. chęć emigracji), więc nie chcą Ci tego umożliwić.
zocha Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2012 A ile czasu minęło od anulowania wizy i w jakich odstępach czasu starałaś się o kolejne? To może nie mieć znaczenia, ale jeśli nie są to zbyt duże odstępy czasowe (cokolwiek to znaczy; choć na stronie ambasady mówią, żeby starać się kolejny raz, kiedy coś się zmieni w naszej sytuacji), to oni najzwyczajniej w świecie mogą uznać, że jesteś zbyt zdeterminowana i że coś się za tym kryje (np. chęć emigracji), więc nie chcą Ci tego umożliwić. Wiem:( starałam sie w miesięcznych odstępach i tylko straciłam kase ale wkur.... jestestem ze chcialam być uczciwa wobec nich i tak mnie załatwili. No i tez czasami zdarza sie ze ktos idzie w jednym miesiącu i nie dostanie a za m-c idzie i jest wiza na 10 lat. Zresztą nie wiem czy jest sens dalej starania sie o to poniewaz oni jacy są i nie wiem czy nawet jesci dostane wize i polecę czy w stanach na lotnisku nie odprawią mnie do domu bo zobaczą ten wpis. Niby Konsul zapewniał ze to nie ma wpływu na staranie sie o kolejne wizy i nie bedzie to miało wpływu na moje podróze w przyszłości. I podobno w komuterze również nic nie napisał negatywnego. Swoją drogą to teraz wiem ze był to zły pomysł a tez do konca nie byłam pewna czy nawet jesli dostane tą wize to czy zdecyduję sie na wyjazd:( ale cóż. czlowiek mądry po szkodzie. Wiem:( starałam sie w miesięcznych odstępach i tylko straciłam kase ale wkur.... jestestem ze chcialam być uczciwa wobec nich i tak mnie załatwili. No i tez czasami zdarza sie ze ktos idzie w jednym miesiącu i nie dostanie a za m-c idzie i jest wiza na 10 lat. Zresztą nie wiem czy jest sens dalej starania sie o to poniewaz oni jacy są i nie wiem czy nawet jesci dostane wize i polecę czy w stanach na lotnisku nie odprawią mnie do domu bo zobaczą ten wpis. Niby Konsul zapewniał ze to nie ma wpływu na staranie sie o kolejne wizy i nie bedzie to miało wpływu na moje podróze w przyszłości. I podobno w komuterze również nic nie napisał negatywnego. Swoją drogą to teraz wiem ze był to zły pomysł a tez do konca nie byłam pewna czy nawet jesli dostane tą wize to czy zdecyduję sie na wyjazd:( ale cóż. czlowiek mądry po szkodzie. AA i w mojej sytuacji nic sie nie zmieniło nadal mam tę samą pracę i nie mam dzieci:) co innego moze sie zmienic nie wiem nie wyjdę za mąż tylko zeby dostac wizę a taki powód był przy odmowie. Brak więzi z polską i następnym proszę wykazac większe wiezi dzieci, rodzina, mąż...
Joanna30 Napisano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2012 No to pewnie wydałaś im się zbyt zdeterminowana, jakbyś za wszelką cenę chciała tam wyjechać i dlatego odmówili Ci wizy.
kzielu Napisano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2012 CWOP we wjezdzie Ci nie przeszkodzi - ja mialem je wsteplowane 3 razy (za kazdym razem jak dostawalem nowa B1/B2 na starej (ktora i tak byla expired) wsteplowywali CWOP. Raz tylko gosc z CBP przy wjezdzie sie spytal dlaczego mi to wsteplowali - powiedzialem ze nie wiem ;-) i tyle... Jezeli nie masz zadnych przewinien (a nie masz) - jedynie odmowy w ambasadzie z brak wiezi, to na granicy szanse na nie wpuszczenie sa moim zdaniem minimalne (jezeli oczywiscie histora ktora im przedstawic w kwestii po co przyjezdzasz) bedzie sie trzymac kupy. Natomiast co do ambasady, to niestety musisz probowac do skutku.
zocha Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2012 Dzięki, nie mogłam nikogo znaleźć z takim wpisem. Z tym że moja wiza była jeszcze ważna 8 lat tak też podobno jest że nie ma problemu z tym ale lepiej usłyszeć to od osoby która miała CWOP i mimo to zostala wpuszczona na teren USA. Jeszcze raz dziękuje:) No i adres który zawsze wpisuje to adres moich znajomych którzy są tam legalnie co więcej mają obywatelstwo więc chyba nie powinno być problemy przynajmniej nigdy nie było.
sly6 Napisano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2012 to teraz widzisz jak jest z tym wpisem... Nigdy tak nie bylo i nie jest ze wiza jest dana na waznosc jej,zawsze moga ja anulowac,czy to w Ambasadzie czy tez na granicy i nic tutaj za duzo nie zrobisz I teraz jak nie masz nic z prawem nalezy isc po kolejna wize ,,a kiedy isc to sama juz musisz zadecydowac ...bo takie anulowanie na forum sie zdarzalo ze ktos mial wazna wize ,byl po nowa i ta stara anulowano plus nowej nie dano.. co masz na mysli piszac ze bylas uczciwa?a co chcialas takiego zrobic?oklamac ich ale w jaki sposob?> jesli mialas juz wize jedna-dostalas kolejna a potem lecisz znow na innej wizie to jest pytanie co Cie tak trzyma z Polska? maz,dzieci moga tutaj za duzo tez nie pomoc a co sie moze zmienic w Twoim zyciu?ze lecisz na swieta,wakacje i to jest powod aby sie starac o wize-moze byc np pogrzeb-slub itd,,mozna by tak wymieniac pare spraw Ja bym sie bardziej przyjzal jakie mialas papiery na F-1 , kto Ci w tym pomagal itd bo tutaj moze lezec odpowiedz dlaczego nie dostalas wizy a masz inna anulowana ps fakt moze to byc zmartwienie ale ..masz do kogo leciec,ktos na Ciebie chyba tam czeka a to duzoo jest w tych czasach. nie masz zakazu wjazdu ,tak samo na plus a ze stracisz czas,kase to inna sprawa ale dobrze sie teraz zobacz co bylo z F-1 ...
sly6 Napisano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2012 niczego tez nie zmieniaj,ze do kogos innego lecisz ,,trzymaj sie tego co masz i tyle.. Co do rozmowy to jeden Konsul podejmie decyzje taka a inny znow inna -chociaz jestes ta sama osoba i masz te same papiery czy ciekawe?dla mnie nie ciekawe a normalne w zyciu
zocha Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2012 Nieuczciwa bylabym gdybym nie wrociła i została tam nielegalnie, a jednak chciałam załatwić to normalnie choć fakt nie wiedziałam do konca jak załatwię taki wyjazd z moją praca dlatego nie do konca bylam przekonana czy polece na tę wizę. Najpierw chciałam się postarac o wize a potem myslec co dalej. Nie wiedziałam ze wybór szkoły ma znaczenie i ze ma to takie konsekwencje:( ale cóż ..
sly6 Napisano 6 Stycznia 2012 Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2012 a no i to duzyyy wiele razy na forum tutaj piszemy o tym--bywa czasami tak ze masz ok z papierami ,nie zrobilas niczego zlego w USA ani tez w Polsce a masz zla szkole i klapa na calego a teraz pozostaje pytanie co dalej masz zamiar robic?
zocha Napisano 6 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Napisano 6 Stycznia 2012 a no i to duzyyy wiele razy na forum tutaj piszemy o tym--bywa czasami tak ze masz ok z papierami ,nie zrobilas niczego zlego w USA ani tez w Polsce a masz zla szkole i klapa na calego a teraz pozostaje pytanie co dalej masz zamiar robic? Chcę odzyskac wize b2 i dalej podróżować po stanach jak do tej pory dopóki mogę i pozwala moja sytuacja finansowa:) Jak będę miała "więzi z Polską tzn męża i dzieci to myślę że nie będzie mnie stać na taki rarytas"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.