Skocz do zawartości

Anulowana Wiza B2 - Wpis Cwop

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A ile czasu minęło od anulowania wizy i w jakich odstępach czasu starałaś się o kolejne?

To może nie mieć znaczenia, ale jeśli nie są to zbyt duże odstępy czasowe (cokolwiek to znaczy; choć na stronie ambasady mówią, żeby starać się kolejny raz, kiedy coś się zmieni w naszej sytuacji), to oni najzwyczajniej w świecie mogą uznać, że jesteś zbyt zdeterminowana i że coś się za tym kryje (np. chęć emigracji), więc nie chcą Ci tego umożliwić.

• Odpowiedzi 25
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

A ile czasu minęło od anulowania wizy i w jakich odstępach czasu starałaś się o kolejne?

To może nie mieć znaczenia, ale jeśli nie są to zbyt duże odstępy czasowe (cokolwiek to znaczy; choć na stronie ambasady mówią, żeby starać się kolejny raz, kiedy coś się zmieni w naszej sytuacji), to oni najzwyczajniej w świecie mogą uznać, że jesteś zbyt zdeterminowana i że coś się za tym kryje (np. chęć emigracji), więc nie chcą Ci tego umożliwić.

Wiem:( starałam sie w miesięcznych odstępach i tylko straciłam kase ale wkur.... jestestem ze chcialam być uczciwa wobec nich i tak mnie załatwili. No i tez czasami zdarza sie ze ktos idzie w jednym miesiącu i nie dostanie a za m-c idzie i jest wiza na 10 lat. Zresztą nie wiem czy jest sens dalej starania sie o to poniewaz oni jacy są i nie wiem czy nawet jesci dostane wize i polecę czy w stanach na lotnisku nie odprawią mnie do domu bo zobaczą ten wpis. Niby Konsul zapewniał ze to nie ma wpływu na staranie sie o kolejne wizy i nie bedzie to miało wpływu na moje podróze w przyszłości. I podobno w komuterze również nic nie napisał negatywnego. Swoją drogą to teraz wiem ze był to zły pomysł a tez do konca nie byłam pewna czy nawet jesli dostane tą wize to czy zdecyduję sie na wyjazd:( ale cóż. czlowiek mądry po szkodzie.

Wiem:( starałam sie w miesięcznych odstępach i tylko straciłam kase ale wkur.... jestestem ze chcialam być uczciwa wobec nich i tak mnie załatwili. No i tez czasami zdarza sie ze ktos idzie w jednym miesiącu i nie dostanie a za m-c idzie i jest wiza na 10 lat. Zresztą nie wiem czy jest sens dalej starania sie o to poniewaz oni jacy są i nie wiem czy nawet jesci dostane wize i polecę czy w stanach na lotnisku nie odprawią mnie do domu bo zobaczą ten wpis. Niby Konsul zapewniał ze to nie ma wpływu na staranie sie o kolejne wizy i nie bedzie to miało wpływu na moje podróze w przyszłości. I podobno w komuterze również nic nie napisał negatywnego. Swoją drogą to teraz wiem ze był to zły pomysł a tez do konca nie byłam pewna czy nawet jesli dostane tą wize to czy zdecyduję sie na wyjazd:( ale cóż. czlowiek mądry po szkodzie.

AA i w mojej sytuacji nic sie nie zmieniło nadal mam tę samą pracę i nie mam dzieci:) co innego moze sie zmienic nie wiem nie wyjdę za mąż tylko zeby dostac wizę :) a taki powód był przy odmowie. Brak więzi z polską i następnym proszę wykazac większe wiezi dzieci, rodzina, mąż...

Napisano

CWOP we wjezdzie Ci nie przeszkodzi - ja mialem je wsteplowane 3 razy (za kazdym razem jak dostawalem nowa B1/B2 na starej (ktora i tak byla expired) wsteplowywali CWOP. Raz tylko gosc z CBP przy wjezdzie sie spytal dlaczego mi to wsteplowali - powiedzialem ze nie wiem ;-) i tyle...

Jezeli nie masz zadnych przewinien (a nie masz) - jedynie odmowy w ambasadzie z brak wiezi, to na granicy szanse na nie wpuszczenie sa moim zdaniem minimalne (jezeli oczywiscie histora ktora im przedstawic w kwestii po co przyjezdzasz) bedzie sie trzymac kupy. Natomiast co do ambasady, to niestety musisz probowac do skutku.

Napisano

Dzięki, nie mogłam nikogo znaleźć z takim wpisem. Z tym że moja wiza była jeszcze ważna 8 lat :( tak też podobno jest że nie ma problemu z tym ale lepiej usłyszeć to od osoby która miała CWOP i mimo to zostala wpuszczona na teren USA. Jeszcze raz dziękuje:) No i adres który zawsze wpisuje to adres moich znajomych którzy są tam legalnie co więcej mają obywatelstwo więc chyba nie powinno być problemy przynajmniej nigdy nie było.

Napisano

to teraz widzisz jak jest z tym wpisem...

Nigdy tak nie bylo i nie jest ze wiza jest dana na waznosc jej,zawsze moga ja anulowac,czy to w Ambasadzie czy tez na granicy i nic tutaj za duzo nie zrobisz

I teraz jak nie masz nic z prawem nalezy isc po kolejna wize ,,a kiedy isc to sama juz musisz zadecydowac ...bo takie anulowanie na forum sie zdarzalo ze ktos mial wazna wize ,byl po nowa i ta stara anulowano plus nowej nie dano..

co masz na mysli piszac ze bylas uczciwa?a co chcialas takiego zrobic?oklamac ich ale w jaki sposob?>

jesli mialas juz wize jedna-dostalas kolejna a potem lecisz znow na innej wizie to jest pytanie co Cie tak trzyma z Polska?

maz,dzieci moga tutaj za duzo tez nie pomoc a co sie moze zmienic w Twoim zyciu?ze lecisz na swieta,wakacje i to jest powod aby sie starac o wize-moze byc np pogrzeb-slub itd,,mozna by tak wymieniac pare spraw

Ja bym sie bardziej przyjzal jakie mialas papiery na F-1 , kto Ci w tym pomagal itd bo tutaj moze lezec odpowiedz dlaczego nie dostalas wizy a masz inna anulowana

ps fakt moze to byc zmartwienie ale ..masz do kogo leciec,ktos na Ciebie chyba tam czeka a to duzoo jest w tych czasach.

nie masz zakazu wjazdu ,tak samo na plus :)

a ze stracisz czas,kase to inna sprawa ale dobrze sie teraz zobacz co bylo z F-1 ...

Napisano

niczego tez nie zmieniaj,ze do kogos innego lecisz ,,trzymaj sie tego co masz i tyle..

Co do rozmowy to jeden Konsul podejmie decyzje taka a inny znow inna -chociaz jestes ta sama osoba i masz te same papiery

czy ciekawe?dla mnie nie ciekawe a normalne w zyciu :)

Napisano

Nieuczciwa bylabym gdybym nie wrociła i została tam nielegalnie, a jednak chciałam załatwić to normalnie choć fakt nie wiedziałam do konca jak załatwię taki wyjazd z moją praca dlatego nie do konca bylam przekonana czy polece na tę wizę. Najpierw chciałam się postarac o wize a potem myslec co dalej. Nie wiedziałam ze wybór szkoły ma znaczenie i ze ma to takie konsekwencje:( ale cóż ..

Napisano

a no i to duzyyy

wiele razy na forum tutaj piszemy o tym--bywa czasami tak ze masz ok z papierami ,nie zrobilas niczego zlego w USA ani tez w Polsce a masz zla szkole i klapa na calego

a teraz pozostaje pytanie co dalej masz zamiar robic?

Napisano

a no i to duzyyy

wiele razy na forum tutaj piszemy o tym--bywa czasami tak ze masz ok z papierami ,nie zrobilas niczego zlego w USA ani tez w Polsce a masz zla szkole i klapa na calego

a teraz pozostaje pytanie co dalej masz zamiar robic?

Chcę odzyskac wize b2 i dalej podróżować po stanach jak do tej pory dopóki mogę i pozwala moja sytuacja finansowa:) Jak będę miała "więzi z Polską tzn męża i dzieci to myślę że nie będzie mnie stać na taki rarytas" :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...