Skocz do zawartości

Blogi O Życiu W Usa

Anarion

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Też bardzo żałuję, że dziewczyna postanowiła przestać pisać na blogu. Przeczytałam go od początku do końca. Pisala szczerze i z emocjami. Fajnie sie czytalo.

Tymczasem pozostaje mi wrocic do bloga - stany.blog.pl

Koles niedawno pojawil sie znow w USA i zaczal pisac, wiec czekam na jego notki. Lubie jego styl pisania, mimo, iz momentami przesadza z konstrastami ;) Widzialam tez ze gania go w komentarzach za wyrazanie samozachwytu, ale ja mam to akurat gdzies. Lubie pewne siebie osoby ;)

Jesli chodzi o mojego bloga- dzieki, milo slyszec pozytywny komentarz, az chce sie wtedy pisac hah ;) btw. jest na moim blogu wzmianka o mięsie z supermarketu ;) Powinna zatrzymać apetyt ;)

• Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Też bardzo żałuję, że dziewczyna postanowiła przestać pisać na blogu. Przeczytałam go od początku do końca. Pisala szczerze i z emocjami. Fajnie sie czytalo.

Tymczasem pozostaje mi wrocic do bloga - stany.blog.pl

Koles niedawno pojawil sie znow w USA i zaczal pisac, wiec czekam na jego notki. Lubie jego styl pisania, mimo, iz momentami przesadza z konstrastami ;) Widzialam tez ze gania go w komentarzach za wyrazanie samozachwytu, ale ja mam to akurat gdzies. Lubie pewne siebie osoby ;)

Jesli chodzi o mojego bloga- dzieki, milo slyszec pozytywny komentarz, az chce sie wtedy pisac hah ;) btw. jest na moim blogu wzmianka o mięsie z supermarketu ;) Powinna zatrzymać apetyt ;)

Jako ze w pracy nie zawsze jestem bardzo zajety to z checia sprawdze tamten blog. I potem wyrobie sobie o nim jakas opinie.

Co do Twojego bloga to sie go latwo czyta, jestem juz na dole 1-szej strony wiec juz przyczytalem o tym miesie. ;)

Najbardziej mnie zaciekawil wiek emerytalny - tylko 40 lat!

Napisano

http://stany.blog.pl/

Polecam....dosyc kontrowersyjny, ale bardzo dobry.....

Dzień później trzech ok. 10letnich Czarnuchów w biały dzień, włożyło swoje czare, małe łapki przez okno samochodu jednego z polskich budowlańców, otworzyło drzwi i zaczęło wygrzebywać drobniaki ze wszystkich schowków i szufladek. Odkręcać nawigację, itd. Tak, 9-10latkowie! Polski budowlaniec zdąrzył dobiec do samochodu na czas i mówi:

- To ja Wam tutaj domy buduję, a wy mnie okradacie?!

W odpowiedzi zobaczył spieprzające trzy czarne małpki, które gdy były już w dostatecznej, bezpiecznej odległości zaczęły prostować środkowe palce swoich czarnych dłoni.

Brzydze sie rasizmem! jak mozna czlowieka nazywac malpa? ...... polaczek!

Napisano

Jako ze w pracy nie zawsze jestem bardzo zajety to z checia sprawdze tamten blog. I potem wyrobie sobie o nim jakas opinie.

Co do Twojego bloga to sie go latwo czyta, jestem juz na dole 1-szej strony wiec juz przyczytalem o tym miesie. ;)

Najbardziej mnie zaciekawil wiek emerytalny - tylko 40 lat!

Nie do końca jest to wiek emerytalny, trzeba mieć przepracowane ponad 20 lat (niedokładnie rozwinęłam temat, za co przepraszam i już poprawiłam i dodałam co trzeba).

Napisano

Pewnie tak samo jak nazywać kogoś ...polaczkiem...

bo to jest polaczek! zobaczy tylko w jaki sposb pisze o innych, typowy polaczek ktoremu sie w glowie poprzewracalo do nadmiaru US...ale nazywac kogos malpa albo czarnuchem? zwlaszca male dzieci? czy ty uwazasz ze to normalne? co z tego ze kradna, jak bys nie miala co jesc i bys byla wychowana w takiej a nie innej dzielnicy, nikt by ci nie powiedzial ze to co robisz jest zle. Takim ludziom trzeba pomagac a nie wysmiewac ich kolor skory. Obrzydliwe to jest i tyle!

Napisano

To te dzieci nie mają co jeść? Jesteś pierwszą osobą od której coś takiego słyszę i bardzo w to wątpię ale ok, nie będę tego negować, nie byłam w ich domach, nie widziałam, nie wypowiadam się. Natomiast trzeba się przeciwstawiać wszelkim złym zachowaniom, tutaj akurat dotyczy to kradzieży i należałoby zacząć od dorosłych, ale nie można usprawiedliwiać czegoś takiego dzieciństwem. To do niczego dobrego nie prowadzi.

Temat rasizmu to temat "rzeka" i stary jak świat, ale obrażanie kogoś zawsze będzie obrażaniem, nie ważne czy jest to obraźliwe określenie na tle rasowym czy narodowościowym. Rozumiem po części co miałaś na myśli, a przynajmniej staram się, lecz zniżanie się do takiego poziomu wypowiedzi nie wywołuje dla osoby, która w taki sposób coś komentuje zrozumienia lecz wręcz przeciwnie.

Napisano

krowa to jak jest w USA,?pomaga ludziom ubogim jak Tobie pomoglo i jak kto napisalas mialas cos jesc czy tez nie,jak kto jest naprawde ze ktos musial krasc z glodu?

jak z tym jest naprawde,chyba znajdziesz prosta odpowiedz na to a moze nie ...

Mowisz o obrazaniu,,tak to zawsze jest zle ale kto tego nie robi?zawsze kogos urazisz okresleniem ze dla Ciebie to nie bedzie nic a kogos to bedzie bolec

jak np ze Twoi rodzice sa alkoholicy i Ty tak samo bedziesz i co wtedy powiesz?dlatego dla kogos to bedzie nic co mowi ..a dla kogos kto to slyszy bedzie obrazliwe i bedzie zle sie czul.

I nie ma tak naprawde znaczenia jaki wyraz,slowo powiesz ale co ta osoba odczuje..

Zgodze z tym ze nalezy takim osobom pomagac ale ile jest takich osob co pomagaja?wyciagaja reke i mowia ze daje Ci szanse,mozesz liczyc na mnie,reszta faktycznie zalezy juz od danej osoby czy to wezmie ..

Napisano

Dzień później trzech ok. 10letnich Czarnuchów w biały dzień, włożyło swoje czare, małe łapki przez okno samochodu jednego z polskich budowlańców, otworzyło drzwi i zaczęło wygrzebywać drobniaki ze wszystkich schowków i szufladek. Odkręcać nawigację, itd. Tak, 9-10latkowie! Polski budowlaniec zdąrzył dobiec do samochodu na czas i mówi:

- To ja Wam tutaj domy buduję, a wy mnie okradacie?!

W odpowiedzi zobaczył spieprzające trzy czarne małpki, które gdy były już w dostatecznej, bezpiecznej odległości zaczęły prostować środkowe palce swoich czarnych dłoni.

Brzydze sie rasizmem! jak mozna czlowieka nazywac malpa? ...... polaczek!

bo to jest polaczek! zobaczy tylko w jaki sposb pisze o innych, typowy polaczek ktoremu sie w glowie poprzewracalo do nadmiaru US...ale nazywac kogos malpa albo czarnuchem? zwlaszca male dzieci? czy ty uwazasz ze to normalne? co z tego ze kradna, jak bys nie miala co jesc i bys byla wychowana w takiej a nie innej dzielnicy, nikt by ci nie powiedzial ze to co robisz jest zle. Takim ludziom trzeba pomagac a nie wysmiewac ich kolor skory. Obrzydliwe to jest i tyle!

Autor bloga moze w nim wyrazac jakiekolwiek poglady, zgodnie ze swoimi przekonaniami i jest to tylko i wylacznie jego sprawa (na tym blog polega)...oczywiscie czytelnik ma prawo komentowac tresci w nim zwarte..ale, jezeli tak bardzo owe tresci atakuja jego swiatopoglad, to powinien omijac go szerokim lukiem...Moim zdaniem jest to blog dla ludzi z otawrtym umyslem na poglady innych i ktorzy potrafia skonfrontowac swoj obraz swiata z

z subiektywna rzeczywistoscia opisana przez autora...i dojsc do jakiejs konkluzji popartej argumentami, zamaist rzucac puste hasla typu: "brzydze sie rasizmem" czy "obrzydliwe to jest i tyle"...Nie wiem w jakim miescie rezydujesz, ale Twoja druga wypowiedz jest...hmm....mocno dziwna jak na kogos kto mieszka w USA...nigdy nie trafilas (nawet przez przypadek) do "czarnej dizelnicy"...i nie odczulas "goscinnosci" miejscowych w stosunku do jedynej bialej postaci w promieniu...2/3 przecznic...o zachodzie slonca?...jak nie, to polecam, zeby troszke poszerzyc horyzonty i odpowiednio uzasadnic swoje hasla powyzej... ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...