linkilink Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2012 Witam Karina. Rozumiem że mogę już wszystkie dokumenty załatwiać i lekarzy czy te dokumenty mają jakiś okres ważności ? np. zaświadczenie o niekaralności, zupełny akt urodzenia , badania lekarskie. Z informacji jakie dostałem wynikało że ; dostanę w najbliższym czasie list z NVC (myślałem że z ambasady) w momencie kiedy mam list z NVC i wszystkie dokumenty z badaniami dzwonię do ambasady w warszawie , umawiam termin spotkania i jadę na rozmowę Karina czy możesz napisać o jakie opłaty dokładnie chodzi w jakiej wysokości są te opłaty ? Pozdrawiam
sly6 Napisano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2012 Nie umawiasz zadnej rozmowy z Ambasada to nie wiza turystyczna czy tez nie imigracyjna dostaniesz na e-mial taka wiadomosc jak to nie ktore osoby dostawaly ze masz miec wizyte na dany dzien .chyba ze nie podales adresu e-mail mozesz tez dzwonic do dzialu wiz emigracyjnych w tej sprawie ,znasz numer do tego dzialu? Zaswiadczenie o niekaralnosci ma swoja date waznosci http://polish.poland...rtificates.html
linkilink Napisano 11 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2012 adresu e mail nie podawałem nie przypominam sobie numeru też nie znam widzę że miałem przez cały czas złe informacji jak to załatwiać załamka
sly6 Napisano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2012 +(48) (22) 625 10 42 - informacja telefoniczna, wizy imigracyjne - Warszawa Czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 14.00 - 16.00. http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/kontakt.html
karina Napisano 11 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2012 adresu e mail nie podawałem nie przypominam sobie numeru też nie znam widzę że miałem przez cały czas złe informacji jak to załatwiać załamka Masz niejasne informacje. Dokumenty sa dla wszystkich takie same - osoba, ktora Ci to prowadzi powinna dac Ci wczesniej liste rzeczy wymaganych do NVC i mialbys czas zeby wszystko miec zgromadzone - jak tak zrobilam z wieloma osobami z Forum - ludzie jeszcze mieli sprawy w immigration, a juz dokumenty gromadzili, bo tego sie nie zgromadzi w jednym dniu, zwlaszcza, ze sa jeszcze Formy do wypelnienia, ktore musisz podpisac osobiscie... Musze przejrzec podatki ludzi, musze przygotowac formy dla sponsora (i wspolsponsora jali konieczne) - to zajmuje czas i wymaga cierpliwosci i uwagi... Lekarz jest najmniej teraz wazny, bo jesli Ty nic jeszcze nie masz to poczekasz sobie ze sprawa w NVC... Po zrobieniu zaplaty w NVC, ja wszystko wysylam od razu i wtedy mam pewnosc, ze te dokumenty beda przejrzane od razu wszystkie a nie na 'raty' co automatycznie wydluza wszystko (przejrzenie jednego pakietu dokumentow moze zajac okolo 6 tygodni). Dopiero po przejsciu NVC, NVC wyznacza Ci wizyte w ambasadzie, a Ty masz czas aby zalatwic lekarza.
linkilink Napisano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2012 Witam. informacje sprostowałem teraz wiem już na czym stoję i co załatwiać pytanie jeszcze o zdjęcia czy chodzi o takie zdjęcia które będą odesłane z dokumentami do NVC ?? http://polish.poland.usembassy.gov/wizy/wizy-nieimigracyjne/jak-ubiega-si-o-wiz.html Pozdrawiam
linkilink Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2012 witam ponownie. mam jeszcze kilka pytań co do DS 230 1. wpisujemy wszystkie szkoły łącznie z podstawową (w języku angielskim)? , 2 czy potrzebne będą wszystkie świadectwa szkół ? 3 zatrudnienie wpisujemy w języku angielskim ? i czy trzeba mieć świadectwa pracy pozdrawiam
linkilink Napisano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2012 Witam Mam i świadectwa i umowy o pracę
sly6 Napisano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 14 Czerwca 2012 to je wpisz ale tylko te wpisuj zadnych bajek nie wpisuj bo i po co jakbys tak pobyl na forum,poczytal je dobrze i zapoznal sie to wizy rodzinne jak i z loterii maja takie same formularze ale mozesz przy wizach rodzinnych wcale nie pracowac,pracowac ,byc osoba bezrobotna i taka wize otrzymasz...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.