Chapi Napisano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 6 Lutego 2012 Oj widac ze jeszcze nie byles w Stanach... ja na 10 dniowa wycieczke NYC, Filadelfia, DC, wydalem kolo 10 tysi. spalem w tanich motelach i podrozowalem przewaznie pociagami (najtanszymi). tanimi liniami mozna latac za 20 zl po europie ale pamietaj ze nie zawsze sa takie promocje i nie mozna planowac ze polece do mediolanu za 24 zl bo bilet na dany dzien moze kosztowac akurat 500, co do lotu przez toronto - masz paszport biometryczny ? bo ja akurat takiego nie mam i ze starym typem nie moge wkroczyc na terytorium kanady. A co do biletu z NYC do LA za 500 zl to zebys sie nie zdziwil jak podejdziesz do okienka i kaza ci zaplacic 10 razy wiecej.... mi za bilet z trenton do filadelfii na najblizszy pociag zazadali ponad 100 dolarow bo to pospieszny byl... wiec wolalem zaczekac troche i pojechac regionalnym nj transit z przesiadka za pol ceny... Wiec nie zawsze da sie cos planowac najtanszym kosztem bo bilet mozna okazyjnie kupic tu za tyle a tu za tyle.... Nie pisze tego zlosliwie tylko po prostu zebys nie byl zdziwiony... Moim zdaniem za ta kwote taka podroz musisz podzielic na dwa razy bo starczy ci jedynie na wschodnie wybrzeze. a zachodnie nastepnym razem. Do tego dochodzi jeszcze kwestia czy urzednik imigracyjny wpusci cie na terytorium usa - wiec biletow nie mozesz zarezerwowac z wyprzedzeniem. A to nie wiesz, że wszystko trzeba rezerwować odpowiednio wcześniej (w kraju, przez internet) żeby było taniej? Nie każą mi zapłacić 10 razy więcej, nie podejdę do okienka bo wszystkie sprawy zalatwię w POLSCE. Nie rozumiem też co to znaczy "wiec biletow nie mozesz zarezerwowac z wyprzedzeniem". Jeśli urzędnik mnie zawróci to trudno, ale jeśli wszystko wygląda na to, że jadę tam turystycznie to nie ma na to szans. I właśnie rezerwacje biletów różnego rodzaju są tylko atutem przy rozmowie z urzędnikiem. Wiem, że nie pisałeś tego złośliwie ale nasze sposoby podróżowania jak widać różnią się diametralnie i nie dziwię się że wydałeś 10.000 za 10 dni (no może trochę się dziwie, przeciez nawet z biurem podróży byłoby taniej)
Joanna30 Napisano 6 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2012 Zarezerwować nie możesz przed rozmową o wizę. Po otrzymaniu wizy już jak najbardziej.
Chapi Napisano 6 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 6 Lutego 2012 Tak, ale koledze chyba chodziło o rozmowę z urzędnikiem na lotnisku. Mimo, że jej wynik nie jest pewny to nie widze przeciwwskazań by mieć wszystkie loty porezerwowane wcześniej.
Nina7 Napisano 18 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 18 Kwietnia 2012 Mam pytanie do autora wątku - gdzie znalazłeś bilety lotnicze na trasie Europa-Nowy Jork, Los Angeles- Europa w tym terminie za 2500 zł bez promocji (chyba, że chodzi Ci o taką cenę w jedną stronę LUB nie wylatujesz z Polski)? Pytam z czystej ciekawości, bo sama się obecnie rozglądam (PL-LAX, LAX-PL) i na sierpień ciężko cokolwiek znaleźć poniżej 5 tys., na wrzesień-październik Lufthansa ma ceny w granicach 2900-3500 (w interesujących mnie datach), nawet do ponad 4 tys. w innych dniach. Jest to już po sezonie, a nie ma opcji poniżej 2900. Wg mnie te +/-3300 na Zachodnie Wybrzeże to taka w porządku cena w obie strony, ale może są jakieś linie, którymi dotrę tam taniej, a w podobnym standardzie (przy moim wyborze jest Airbus A340-600, jedna przesiadka w Monachium), tylko niedokładnie szukałam? Z góry dzięki za informację. Pozdrawiam.
Nina7 Napisano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2012 A jednak, wczoraj Lufthansa zrobiła obniżkę cen i w niektórych datach (wrzesień-październik) bilety są dostępne już od 2472 zł (ja się długo nie zastanawiałam) Polecam zainteresowanym.
Chapi Napisano 23 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2012 W Wielki Czwartek kupiłem bilety na tej trasie w British Airways za 2180 zł. A jednak się da
Nina7 Napisano 24 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2012 Super, rozumiem, że to koszt lotu już z Polski? Czy z Londynu? Generalnie ze swojej ceny też jestem bardzo zadowolona, a Tobie gratuluję znalezienia tak niskiej i trzymam kciuki za całą podróż
Chapi Napisano 29 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 29 Kwietnia 2012 z Polski Termin koniec sierpnia-koniec września. Rownież życzę powodzenia!
matiraw Napisano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2012 Witam, wybieram się w tym roku na W&T w okolice Kansas City(wylot 26.06 powrót 17.09) i zamierzam pozwiedzać wschodnie wybrzeże od początku września więc można się zgadać i razem objechać parę miejsc. Pozdrawiam, Mati gg 8601012
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.