Wicek Napisano 6 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2012 ok, z tematem trochę przesadziłem, ale zalezy mi na zebraniu większej liczby opinii, totez zastosowałem taki chwyt marketingowy : ) Rozważałem wyjazd w te wakacje na Work and Travel, kiedy doszło do mnie, że mam skończone 20 lat i do końca roku nic sie w tej kwestii nie zmieni. Jak myślicie mocno by to uszczupliło wrażenia z tego wyjazdu? Bardzo tam przestrzegają tych ograniczeń? Słyszałem, że tak. Jechać a nie móc w pełni poznać tego kraju, trochę szkoda : ) przez cztery miesiące zero wyjsc do pubow, klubow. Byłbym bardzo wdzięczy za opinie osób które były w Stanach. Pozdrawiam
Jim Beam Napisano 6 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2012 Bardzo tam przestrzegają tych ograniczeń? Tak,
kzielu Napisano 7 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2012 Zdecydowanie przestrzegają. Btw - tytuł wątku bezsensowny, to nie ma nic wspólnego z dyskryminacją.
jan sprawiedliwy Napisano 7 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2012 Do klubu mozesz wyjsc do pabu tez , tylko ze bedziesz spozywal napoje bezalkoholowe. A butelke wodki moze ci kupic starszy kolega i dokonasz konsumpcji w miejscu prywatnym. Pozdrawiam
katlia Napisano 7 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2012 Wiele klubow nie pozwoli ci wejsc jezeli nie masz 21 lat
mochapuccino Napisano 8 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2012 Czasem zastanawiam sie nad sensem zakazu sprzedazy alkoholu osobom ponizej 21 roku zycia. Czytajac takie posty juz wiem dlaczego.
c4r0 Napisano 8 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2012 Do jakiejś knajpy gdzie sprzedają między innymi piwo wejdziesz, ale nie napijesz się alkoholu. Nawet jak by się udało go kupić to ja bym raczej nie ryzykował... Do klubów raczej nie wejdziesz i nie kupisz żadnego alkoholu w sklepie spożywczym. Pilnują tam do tego stopnia, że często jak jesteś w jakiejś knajpie ze znajomymi i ktoś idzie kupić wszystkim po piwku to barmanowi musi pokazać tyle oddzielnych ID, ile kupuje piw - żeby przypadkiem ktoś nie kupił komuś nieletniemu. Dobrze, że tak pilnują, a nie to co u nas... A poznać w ten kraj można równie dobrze bez chlania. Nie chcesz raczej poznać co się dzieje jak cię zgarnie policja pijanego za jakąś niegroźną błahostkę i dowie się, że jesteś pijany jako nieletni i do tego obcokrajowiec...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.