rdk11 Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 Witam, chciałem spytać czy ktoś orientuje się kiedy najwcześniej po wypełnieniu i wysłaniu wniosku o wizę można telefonować do konsulatu w celu umówienia spotkania z konsulem?? Pzdr
pacio177 Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 od razu dzisiaj juz pozno ale jutro od rana mozesz juz dzwonic
fish23 Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 od razu, ja dzwoniłam następnego dnia po wypełnieniu formularza
sly6 Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 mozna dzwonic pare min po wyslaniu wniosku tzn wypelnieniu
figa1 Napisano 15 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2012 Witam, chciałem spytać czy ktoś orientuje się kiedy najwcześniej po wypełnieniu i wysłaniu wniosku o wizę można telefonować do konsulatu w celu umówienia spotkania z konsulem?? Tak, jak mówią moi poprzednicy - można dzwonić zaraz po wysłaniu wniosku. Pamiętaj tylko przygotować numer potwierdzenia wysłania wniosku, paszport i miej wydrukowaną Confirmation Page
sly6 Napisano 16 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 16 Lutego 2012 no i najwazniejsze aby wiedziec kiedy mozna isc na rozmowe,aby potem nie szukac w kalendarzu ze sroda mi nie pasuje
wheelbuilder Napisano 19 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2012 Teraz pytanie ode mnie. Jeśli na rozmowe chciałem się umówić na pierwsze dwa tygodnie kwietnia, w Wielki Tydzień lub zaraz po świętach (2-14 kwiecień) to czy już dzwonić czy może tydzień przed planowanym terminem ?
sly6 Napisano 19 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2012 kiedys nie mogles na tak odlegly termin sie umawiac ,jesli juz to marzec wchodzil w gre.. A teraz musisz sam sprawdzic jak jest z tym.
wheelbuilder Napisano 19 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2012 Dziękuje Sly za szybką odpowiedź. To spytam jeszcze. Nie mam mnie teraz w kraju. Jeśli wypełnie DS-160 i umówie się na spotkanie z konsulem dzwoniąc na numer (48 22) 523 2000 na jakiś tam termin to czy moge w dowolnym czasie dokonać opłaty za rozpatrzenie wniosku wizowego, byleby przed spotkaniem mieć kwit ? Z tego co wyczytałem to opłaty można dokonać na Poczcie Polskiej lub w oddziale banku i musi być kwit z pieczątką. W kraju będe dopiero na jakiś tydzień przed umówioną rozmową. Czy opłaty moge dokonać w dowolnym czasie byleby przed rozmową ?
sly6 Napisano 19 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 19 Lutego 2012 oplata zrobisz dzien przed rozmowa i bedzie ok ale sprawdz wpierw jaka moze byc oplata ,,aby za malo nie zaplacic
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.