Szarakdorsz Napisano 20 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2012 Czysto hipotetyczne pytanie. Wiadomo, że po uzyskaniu obywatelstwa można składać wniosek o sponsorowanie rodziców. Jak wygląda sprawa gdybym chciał sponsorować mojego ojca? Dodam, że w stawkę wchodzi również jego żona oraz 7 letnia córka (czyli moja siostra i macocha).
Jackie Napisano 20 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 20 Lutego 2012 Ojca możesz sponsorować, ale jego żona i córka nie będą podpięte pod petycję. W tej kategorii nie ma tzw. derivatives.
Szarakdorsz Napisano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Napisano 22 Lutego 2012 Ale w przypadku, gdyby taki wniosek złożyła matka ojca, żona i dziecko wchodzą w kategorię? Z tymże ten proces już trochę trwa. No nic, dziekuję
Jackie Napisano 22 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2012 Ale w przypadku, gdyby taki wniosek złożyła matka ojca, żona i dziecko wchodzą w kategorię? Tak.
Szarakdorsz Napisano 9 Marca 2012 Autor Zgłoś Napisano 9 Marca 2012 Okazuje się, że mogę sponsorować moją macoche i ojca, ponieważ wzięli ślub przed moimi 18 urodzinami. Pytanie teraz co z nieletnią siostrą?
Jackie Napisano 9 Marca 2012 Zgłoś Napisano 9 Marca 2012 Okazuje się, że mogę sponsorować moją macoche i ojca, ponieważ wzięli ślub przed moimi 18 urodzinami. Jeśli wzięli ślub przed Twoimi 18 urodzinami, to tak, możesz. Ale to będą 2 osobne petycje. Jedna na ojca, druga na macochę. Pytanie teraz co z nieletnią siostrą? Możesz ją sponsorować jako siostrę. Tyle że potrwa to b. długo. W kategorii immediate relative nie można nikogo podpinać pod petycję. Musiałbyś na nią skladać osobnę petycję i będzie ona niestety w innej kategorii. Rodzeństwo nie należy do kategorii immediate relative.
sly6 Napisano 9 Marca 2012 Zgłoś Napisano 9 Marca 2012 to chyba szybciej bedzie ze sponsorowaniem przez rodzicow jej niz przez Ciebie bo Ty nawet nie masz obywatelstwa USA a Oni majac GC moga zlozyc papiery na nia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.