Szarakdorsz Posted February 20, 2012 Report Posted February 20, 2012 Czysto hipotetyczne pytanie. Wiadomo, że po uzyskaniu obywatelstwa można składać wniosek o sponsorowanie rodziców. Jak wygląda sprawa gdybym chciał sponsorować mojego ojca? Dodam, że w stawkę wchodzi również jego żona oraz 7 letnia córka (czyli moja siostra i macocha).
Jackie Posted February 20, 2012 Report Posted February 20, 2012 Ojca możesz sponsorować, ale jego żona i córka nie będą podpięte pod petycję. W tej kategorii nie ma tzw. derivatives.
Szarakdorsz Posted February 22, 2012 Author Report Posted February 22, 2012 Ale w przypadku, gdyby taki wniosek złożyła matka ojca, żona i dziecko wchodzą w kategorię? Z tymże ten proces już trochę trwa. No nic, dziekuję
Jackie Posted February 22, 2012 Report Posted February 22, 2012 Ale w przypadku, gdyby taki wniosek złożyła matka ojca, żona i dziecko wchodzą w kategorię? Tak.
Szarakdorsz Posted March 9, 2012 Author Report Posted March 9, 2012 Okazuje się, że mogę sponsorować moją macoche i ojca, ponieważ wzięli ślub przed moimi 18 urodzinami. Pytanie teraz co z nieletnią siostrą?
Jackie Posted March 9, 2012 Report Posted March 9, 2012 Okazuje się, że mogę sponsorować moją macoche i ojca, ponieważ wzięli ślub przed moimi 18 urodzinami. Jeśli wzięli ślub przed Twoimi 18 urodzinami, to tak, możesz. Ale to będą 2 osobne petycje. Jedna na ojca, druga na macochę. Pytanie teraz co z nieletnią siostrą? Możesz ją sponsorować jako siostrę. Tyle że potrwa to b. długo. W kategorii immediate relative nie można nikogo podpinać pod petycję. Musiałbyś na nią skladać osobnę petycję i będzie ona niestety w innej kategorii. Rodzeństwo nie należy do kategorii immediate relative.
sly6 Posted March 9, 2012 Report Posted March 9, 2012 to chyba szybciej bedzie ze sponsorowaniem przez rodzicow jej niz przez Ciebie bo Ty nawet nie masz obywatelstwa USA a Oni majac GC moga zlozyc papiery na nia
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.