Skocz do zawartości

Deportacja Z Kanady A Wjazd Do Usa Jako Turysta

kanadol

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczow

mam pytanie do zorientowanych ludzi w tym temacie.

Otoz 6 lat temu mialem deportacje z Kanady z powodu przedluzonego pobytu tzn. przesiedziana

wiza turystyczna o 3 lata, obecnie mam wize turystyczna 10 letnia do usa , dostalem ja rok temu, nigdy nie bylem w

stanach.

Otoz mam pytanie czy moge miec problemy na granicy usa przy wjezdzie, dokladnie przylatuje na 3 tygodnie do New York

czy moga miec informacje amerykanie o mojej deportacji z kanady a jesli tak to czy bedzie to mialo wplyw na moj wjazd

do us

intencje mam czysto turystyczne

pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi

Napisano

Nie musza miec twoich danych o deportacji bo wtedy jeszcze baza danych US/Canada nie byla ze tak powiem 'sprzezona"

Bardzo proste pytanie na granicy typu

czy przebywales kiedykolwiek nielegalnie w jakomkolwiek kraju zadane przez urzedasa imigracyjnego powinno ci nasunac wizje czy wiedza czy nie o twoim grzechu z Kanady

Napisano

poszukaj na necie artykulow o wspolpracy Kanady z USA ,jak granice i zobaczysz jak z tym moze byc..

a ta deportacja to byla dobrowolna czy tez Cie urzednicy wsadzili do samolotu?

Napisano

Do sly6

najpierw probowalem przedluzyc wize turystyczna po 6 miesiacach pobytu i dostalem odmowe oraz dobrowolny nakaz opuszczenia kanady,

po pol roku mnie zlapano przypadkowo i trafilem do deportacyjnego wiezienia na 3 dni, wyszedlem za kaucja 5000 dolarow,

podpisywalem sie pozniej co miesiac w urzedzie deportacji przez jakis okres czasu az dostalem termin na rozmowe w sprawie

ustalenia daty deportacji, wtedy skonczylem moje meldowanie - automatycznie moja kaucja przepadla, zglosilem sie dopiero po 3 latach do nich z prosba o paszport i z biletem do Polski (dobrowolnie). W dniu wylotu odprowadzalo mnie do samolotu 2 straznikow , ale z kultura bez zadnych kajdankow, za rece czy cos podobnego . Powiedziano mi ze po roku moge sie starac ponownie o wize do kanady.

Mam takie jeszcze pytanie moze sie orientujecie ?

Wyslalem w tym roku aplikacje na loterie green card , czy w przypadku wylosowania i rozmowy pozniej z urzednikem

moze byc problem z jej otrzymaniem w zwiazku z moja deportacja z kanady ?

Napisano

na forum w tematach o loterii wizowej masz podane formularze ktore moze bedziesz musial wypelnic i zobacz jakie masz tam pytania-czy cos jest o deportacji z jakiegos kraju.

jesli bedziesz musial to przedstawic zaswiadczenie o niekaralnosci z Kanady.

Napisano

Przedłużyłeś pobyt w Kanadzie o 3 lata i Cie deportowali a teraz wysłałeś papiery o zieloną kartę i powiadasz że jedziesz czysto turystycznie na 3 lata... tzn 3 tygodnie do USA???

Moim zdaniem możesz mieć wielkie problemy z dostaniem się do USA.

Napisano

Przedłużyłeś pobyt w Kanadzie o 3 lata i Cie deportowali a teraz wysłałeś papiery o zieloną kartę i powiadasz że jedziesz czysto turystycznie na 3 lata... tzn 3 tygodnie do USA???

Moim zdaniem możesz mieć wielkie problemy z dostaniem się do USA.

nie rozumiem jakie wielkie problemy moge miec ?

jedno drugie nie wyklucza... tzn.wyslanie aplikacji o green card a wyjazd na 3 tygodnie jako turysta

po drugie mam rezydenta UK, mieszkam tu juz 5 lat, mam stala prace, pieniadze na koncie w UK jak i w Polsce

oczywiscie ze jest taka opcja ze nie wpuszcza, kazdemu moze sie to trafic...

na szczescie na stanach sie nie konczy swiat...

Napisano

there're always some skeletons in a closet :)

hehehe, co makdonald nie udal sie pobycik za granica :) ,

hamburgery nie smakowaly tak jak nasza swojska, smutno bylo bez mamusi :D

Napisano

hehehe, co makdonald nie udal sie pobycik za granica :) ,

hamburgery nie smakowaly tak jak nasza swojska, smutno bylo bez mamusi :D

Dobrze się czujesz?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...