sly6 Napisano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2012 mozesz czekac i 2 miesiace na GC a mozesz i 3 tyg mozesz na 2 dzien wracac z pieczatka ktora dostaje sie na granicy ale kto Ci odesle GC do Polski wtedy?
Gucio Napisano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2012 Znaczy sie GC to on juz bedzie mial w paszporcie, ktore jest wazne zazwyczaj 1 rok. Pozniej trzeba umowic sie na spotkanie z oficerem imigracyjnym i dostaje sie nastepna pieczatke, do puki nie dostanie sie plastikowej GC. A i tak trzeba wrocic w ciagu roku bo inaczje sie traci gc.
Kamildzianka Napisano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2012 Szybkie pytanie: zamierzam przyleciec do PL na wakacje do rodziny, mam 10-letnia GC. Wystarczy, ze wracajac okaze GC i paszport? Co jeszcze? Czy musze wysylac jakies papiery, ze wyjezdzam do PL na miesiac?
sly6 Napisano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2012 pamietaj aby kupic bilet na dane w paszporcie a nie na GC a jak wracasz to w USA pokazujesz GC
kzielu Napisano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2012 Szybkie pytanie: zamierzam przyleciec do PL na wakacje do rodziny, mam 10-letnia GC. Wystarczy, ze wracajac okaze GC i paszport? Co jeszcze? Czy musze wysylac jakies papiery, ze wyjezdzam do PL na miesiac? Nie, wyjezdzasz i wracajac pokazujesz paszport. Rezerwujac bilet trzeba podac ze sie ma GC + A-number.
sly6 Napisano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2012 kzielu wracajac na granicy w USA to paszport czy tez Gc sie juz pokazuje
kzielu Napisano 8 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2012 kzielu wracajac na granicy w USA to paszport czy tez Gc sie juz pokazuje Jedno i drugie - to mialem napisac, nie wiem czemu napisalem tylko paszport ;-) "Ogladalem" mecz na gazecie... ;-) (swoja droga sa transmisje na zywo na ESPNie tylko godziny o ktorej graja jakby z dupy ;-) )
Jim Beam Napisano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2012 (swoja droga sa transmisje na zywo na ESPNie tylko godziny o ktorej graja jakby z dupy ;-) ) mozesz zobaczyc powtorki na http://espn.go.com/watchespn/index/_/source/espn3/
lochraven Napisano 9 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2012 Ja pracuję na nocki to mogę oglądać, komentatorzy ESPN próbujący wymówić polskie nazwiska - bezcenne!
Gucio Napisano 19 Czerwca 2012 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2012 Bilet kupuje sie zawsze na dane osobowe zgodne z Paszportem a nie z GC, bo paszport jest dokumentem uprawniajacym do przekraczania granic, a nie GC. To tak na marginesie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.