Skocz do zawartości

Zielona Karta A Wyjazd Do Usa

-M-

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

hej witam wszystkich.calkiem przez przypadek dowiedzialam sie o loterii zielonej karty i postanowilam sprobowac.nie wiem jak bedzie czy mnie wylosuja i itd. ale jesli to jednak mam watpliwosci co do wyjazdu. obecnie mieszkam w angli.pracuje w hotelu ktory ma swoja siec na calym swiecie glownie w usa. dowiedzialm sie ze moglabym sie strarac o przeniesienie jezeli bym chciala.dlatego mam tez pytanie czy byloby warto sprobowac,bo nie chce zakladac ze to na stale gdyz nidy nie wiem czy by mi sie tam spodobalo.

pozdrawiam

Napisano

w porządku, sprawdzam tylko, bo cos ostatnio duzo osob zglasza sie do jakis falszywych loterii wyludzających kase ktoore sa np w marcu itp

a czy warto ? wg nie tak, warto, znasz jezyk, bedziesz miala prace od razu....

Napisano

tak mi powiedzieli w hotelu ze z przeniesieniem nie bedzie powinno byc problemu i tu sie zastanawiam nad konkretnym rejonem w usa. wiadomo ze chcialabym najbardziej california lub floryda.zobaczymy narazie czekam na 1 maj.

Napisano

tak mi powiedzieli w hotelu ze z przeniesieniem nie bedzie powinno byc problemu i tu sie zastanawiam nad konkretnym rejonem w usa. wiadomo ze chcialabym najbardziej california lub floryda

czemu? na alasce tez moze byc calkiem egzotycznie

.zobaczymy narazie czekam na 1 maj.

nawet gdyby Ci sie nie powiodlo w dv to dowiedz sie czy mozesz sie przeniesc na podstawie wizy pracowniczej

Napisano

Zgaduje ze Recepcja ;d , ale jesli z przeniesieniem nie bedzie problemow a Zielona Karte wylosujesz ... To na Twoim miejscu osiedlalbym sie w CA wlasnie ;D, aktualnie mieszkam w New Jersey ale mam zamiar przeprowadzic sie wlasnie do Californii :P

Napisano

CA iest bardzo droga i samochod tam jest niezbedny (chyba ze mieszkasz w San Francisco) wiec ja bym sie najpierw dowiedziala konkretnie o zarobkach, i potem skoczyla do google wybadac czy to ma sens z punktu widzenia finansowego.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...