dawiddawido Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 Witam Dostałem właśnie paszport z wklejoną "wizą" . Teraz zastanawiam sie jak wygląda dalsze postępowania na lotnisku itd. Czy o tym czy dostaniemy wize i na ile dowiadujemy sie na lotnisku polskim czy już w usa ? Oczywiście chodzi mi o wize turystyczna .... Jak wogóle wygląda ta procedura ? Pozdrawiam
tapeta999 Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 Podchodzisz do okienka lub raczej jakiegoś stanowiska z wypełnionym drukiem wizowym I-94, z deklaracją celną i paszportem. Odpowiadasz na parę pytań typu gdzie lecisz, na jak długo i czy byłeś już w Stanach. Jeśli wszystko będzie Ok to dostajesz przypiętą wizę do paszportu... tam będzie do kiedy ważna i prawdopodobnie na 6 msc http://www.interameryka.com/2010/03/jak-wypelnic-formularz-wizowy-przy-wlocie-do-usa/
ilya_ Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 tak oprócz powyzszych rzeczy bedzie to wyglądało mniej wiecej tak jak na tym filmie instruktażowym przesledz ten film
Joanna30 Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 Z tym, że w Stanach powinieneś być tyle, ile deklarowałeś przy staraniu się o wizę. Bo standardowo pobyt dostaje się na 6 miesięcy, ale to nie znaczy, że tyle ma się być. A druk I-94 otrzymasz do wypełnienia w samolocie.
sly6 Napisano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2012 jak i druk celny sie dostaje o tym czy zostaniesz wpuszczony decyduje urzednik w USA-chyba ze bedziesz leciec przez Irladnie i trafisz na odprawe juz na tam wtedy juz w USA bierzesz bagaz bo odprawe paszportowo-wizowa masz w Irlandii..
dawiddawido Napisano 7 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2012 Wielkie dzieki za odpowiedz to bedzie mój pierwszy wyraz i powiedzmy że mam obawy jak sie poczytało troche w internecie ;P
sly6 Napisano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2012 no ale trzeba umiec to czytac i wiedziec co moze byc i kogo to dotyczy
dawiddawido Napisano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 Mam jeszcze male pytanko. Czy imigracyjny urzędnik ma wglad do wniosku ds160? Bo pomylony mam tam numer do osoby której jade zamiast kierunkowy 201 mam dane 120 :/
Gucio Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 No chyba raczej nie bo ten wniosek to pozostawiasz w ambasadzie/konsulacie usa jak sie starasz o wize. A tak poza tym to numer zawsze moze sie zmienic.
sly6 Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 jest wglad do tego formularza ale jak masz 2 rozmowe w pokoju wtedy wrazie czego podasz dobry numer
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.