Ash Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2012 sly6: z pracy mogę wziąć urlop bezpłatny, myślę że nie będzie z tym problemu, tak wiem, że mogę wysłać wniosek tylko pytanie czy muszę jeszcze raz dzwonić na tą samą infolinię gdzie umawiałam się na rozmowę i powiedzieć o zmianie nr wniosku?
sly6 Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2012 nic nie musisz mowic -dzwonic na rozmowie pokazujesz nowe zgloszenie
Ash Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2012 sly6 ale do tego czasu konsul zapozna się ze starym a tutaj chciałabym zmienić kilka rzeczy mianowicie że sama będę płacić za swoją podróż a w tamtym jest że osoba do której jadę pokrywa koszty ;/
sly6 Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2012 Ash jak narazie to nikt nie mial z tym problemow a teraz Twoja sprawa jak to zrobisz,,bo nie mozesz nic zmienic na infolinii wiec pozostanie i tak ten stary wniosek
maximus Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2012 ASH twoj wniosek jest nie aktywny, i nikt nie ma do niego wglądu do czasu dopóki pani w okienku go nie zeskanuje. Konsul zobaczy tylko to co zostanie zeskanowane przez panią przy rejestracji, tak jak sly napisał - nie musisz dzwonić nigdzie ani się tym przejmować... Co do środków przyjmuje się że na pobyt miesięczny potrzeba około 1000 USD. Wystarczy karta kredytowa.... możesz zabrać list z pracy o tym, ze w przypadku otrzymania wizy pracodawca pozwala ci na dwumiesięczny wyjazd a po powrocie praca nadal na ciebie czeka. Jak mowie wpisz, że sama jestes sponsorem twojego wyjazdu. Poza tym jezeli powiesz, że cześć wyjazdu będziesz spędzać w domach znajomych to taka rzecz napewno ogranicza środki potrzebne na podróż... zawsze mozesz powiedzieć, że najwięcej kasy przeznaczasz na środki transportu i jedzenie i powinno być dobrze....
Ash Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2012 wypełniłam własnie wniosek od nowa, napisałam że lecę na miesiąc i że sama płacę za wyjazd - tak chyba będzie wiarygodniej a czy po zeskanowaniu potwierdzenia nowego wniosku będę musiała powiedzieć konsulowi że to jest mój drugi wniosek? rozumiem, że nie?
sly6 Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2012 Ash niczego nie musisz mowic,mow tylko co jest w 2 wniosku,tym dobrym
Ash Napisano 12 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2012 thanks guys, jesteście wielcy mam jeszcze pytanie odnośnie zdjęcia, ponieważ na infolinii dziewczyna zapytała się mnie czy mam wydrukowane zdjęcie na papierze i powiedziała, żeby przynieść na rozmowę. (ale po co?)
Madril Napisano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 12 Kwietnia 2012 Moje w formie cyfrowej miało na przykład za ciemne tło. Zeskanowane z papierowego przez panią w rejestracji było już ok. To, że Ci automat zdjecie przyjął nie musi oznaczać, że na pewno jest prawidłowe.
sly6 Napisano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2012 jak pisze Madril juz pare bylo przypadkow ze ktos musial doniesc,przekazac do skanowania zdjecie dlatego tez Pani tak Ci powiedziala
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.