Dejmos Napisano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Okazało się, że dostałem zieloną kartę. Właśnie byłem po paszport w TNT Dzięki wszystkim za pomoc. Na razie jest to wiza imigracyjna, ale wszystko jest na najlepszej drodze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elblag Napisano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 witam Wszytskich. obserwuje to forum od pewnego czasu i bardzo sie ciesze, ze istnieje bowiem bardzo wiele przydatnych informacji sie pojawia krore zaoszczedzaja czas i pomylki fajnie, ze piszecie o waszych spostrzezeniach i malych 'przygodach'.. mam nadzieje, ze na marzec bedzie 16200 bo ile mozna czekac ehh.. nie zauwazylem ale czy moze jest ktos kto zostal wylosowany a aktualnie mieszka w UK ? Witam kolege. Zostalem wylosowany w loterii. Mieszkam obecnie w UK stad tez wysylalem zgloszenie. Moj numer wypadnie w kwietniu. Zauwazylem, ze dostales juz e-mail z KCC. Jestem ciekaw jak procedura wygladac bedzie w ambasadzie w Londynie. Powodzenia na rozmowie. Robert, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 maciek a jaka masz date na wizie ?z data rozmowy czy tez inna jest data wystawiona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klakier_85 Napisano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 witam wszyskich forumowiczów i z góry przepraszam za moje pytanko które napewno się już pojawialo a chodzi o ... czy mogę pobrać zaświadczenie o niekaralności ze swojego miasta ? , czy nie bo musi być typowo z czerniakowskiej z Warszawy. dziękuje, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dejmos Napisano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 witam wszyskich forumowiczów i z góry przepraszam za moje pytanko które napewno się już pojawialo a chodzi o ... czy mogę pobrać zaświadczenie o niekaralności ze swojego miasta ? , czy nie bo musi być typowo z czerniakowskiej z Warszawy. dziękuje, pozdrawiam Ja miałem z Krakowa, było OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martita_cz Napisano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 przepraszam ale czy Twoj brat zna j.ukrainski.bialoruski?Rosjanie nie maja tutaj rozmow a raczej Nasi bracia przy granicy z Polska tak tez bylo kiedys mogli i rozmawiac po rosyjsku rozawialam z mama i tata, oboje potwierdzili, ze byla na spotkaniu kupa osob z niebieskimi paszportami... Moze to Ci mieszkajacy przy wschodniej granicy co do ksiazeczki wojskowej to stare dzieje ze takie cos bylo wymagane teraz juz nie jest a i jak widac mozna bez matury dostac GC,..ale dobrze ze teraz to padlo tak samo No jak widac mozna, plus tata mial potwierdzenie od pracodawcy, ale sam powiedzial, ze konsul zbytnio sie w to nie wglebniala, przegladnela tylko papiery... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucy79 Napisano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Pozdrowionka wszystkim Wlasnie zastanawiam sie na jedna sprawa... Otoz dotyczy to adresu w Stanach na ktory ma przyjsc zielona karta... Moze i smieszne pytanie, ale...orientuje sie ktos moze, czy na kopercie przesylki musza byc / beda napisane moje dane (imie nazwisko) i adres czy mozna podac dane osoby ktora pod danym adresem mieszka a w nawiasie napisac dla kogo (czyli dla mnie)? Moj znajomy obawia sie ze bedzie musial podac moje dane (cos takiego jak zameldowac) pod swoim adresem zeby przesylka doszla... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mike83 Napisano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Mam pytanie odnośnie lotu do USA i zabierania pieniędzy. Może np kolega który już wylądował w Chicago coś podpowie. Jakie linie lotnicze polecacie? LOT wiadomo bezpośrednio ale wcale nie tanio no i lipa z ilością bagażu bo tylko 23kg na głowę + 8kg podręcznego. Czy może ktoś leciał lub ma zamiar lecieć jakimiś innymi liniami i orientuje się w kosztach i w ilości bagażu jaki można bezpłatnie zabrać na pokład? I czy mogę mieć jakieś problemy jak wykupię bilet w dwie strony (wiadomo bez zamiaru wykożystywania lotu powrotnego) bo są sporo tańsze z jedną przesiadką niż w jedną stronę (nie mam pojęcia z czego to wynika)? Bilet w LOT kosztuje 2230zł w jedną stronę, a innymi liniami można polecieć już za ok 1700zł z returnem. I kolejne pytanie odnośnie przewożenia pieniędzy. Nie chcę wypychać kieszeni dolarami, czy może możecie polecić jakieś konto w Polsce z którego bez problemu wypłacę kasę w USA albo przeleje z niego na konto w amerykańskim banku (jak już je na miejscu otworzę)? Pozdrawiam ps. sorry, że to nie do końca w temacie ale myślę, że każdemu się ta wiedza przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mi0706 Napisano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 Mam pytanie odnośnie lotu do USA i zabierania pieniędzy. Może np kolega który już wylądował w Chicago coś podpowie. Jakie linie lotnicze polecacie? LOT wiadomo bezpośrednio ale wcale nie tanio no i lipa z ilością bagażu bo tylko 23kg na głowę + 8kg podręcznego. Czy może ktoś leciał lub ma zamiar lecieć jakimiś innymi liniami i orientuje się w kosztach i w ilości bagażu jaki można bezpłatnie zabrać na pokład? I czy mogę mieć jakieś problemy jak wykupię bilet w dwie strony (wiadomo bez zamiaru wykożystywania lotu powrotnego) bo są sporo tańsze z jedną przesiadką niż w jedną stronę (nie mam pojęcia z czego to wynika)? Bilet w LOT kosztuje 2230zł w jedną stronę, a innymi liniami można polecieć już za ok 1700zł z returnem. I kolejne pytanie odnośnie przewożenia pieniędzy. Nie chcę wypychać kieszeni dolarami, czy może możecie polecić jakieś konto w Polsce z którego bez problemu wypłacę kasę w USA albo przeleje z niego na konto w amerykańskim banku (jak już je na miejscu otworzę)? Pozdrawiam ps. sorry, że to nie do końca w temacie ale myślę, że każdemu się ta wiedza przyda Spróbuj kupić bilet przez wyszukiwarkę, np.: Fly4free. Tam znajdziesz bilet w jedną stronę do NYC za ok 1300 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gakudo Napisano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2013 obecnie mieszkam w UK natomiast wizyte mam w polskiej ambasadzie czy orientuje sie ktos - jak dlugo jest wazne zaswiadzczenie o nie karalnosci wystawione w Polsce ? o ile sie nie myle rok.. natomiast to z obecnego miejsca zamieszkania musi byc jak najswiezsze chyba nie starsze niz 3 miesiace - jaki organ wystawia taki domument w UK ? - czy robil ktos badania lekarskie w UK i jak przedstawiaja sie koszty ? witam wszyskich forumowiczów i z góry przepraszam za moje pytanko które napewno się już pojawialo a chodzi o ... czy mogę pobrać zaświadczenie o niekaralności ze swojego miasta ? , czy nie bo musi być typowo z czerniakowskiej z Warszawy. dziękuje, pozdrawiam musi byc z warszawy Witam kolege. Zostalem wylosowany w loterii. Mieszkam obecnie w UK stad tez wysylalem zgloszenie. Moj numer wypadnie w kwietniu. Zauwazylem, ze dostales juz e-mail z KCC. Jestem ciekaw jak procedura wygladac bedzie w ambasadzie w Londynie. Powodzenia na rozmowie. Robert, hey robert.. wizyte wybralem w warszawie jest to dosc skaplikowane dlaczego ale tak bylo mi latwiej wlasnie jestem na etapie uzyskiwania zaswiadczenia o nie karalnosci w UK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.