Ika_PL Napisano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 Ok, dziękuję za info. Ilość odmów też pewnie jest istotna. Nie wiesz, czy gdzieś dostępne są takie "statystyki"?
mi0706 Napisano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 nie ma takich statystyk. ale jak masz wszystko w porzadku i przekonasz konsula ze bedziesz pracowac i placic podatki. to na pewno dostaniesz wize.
Quells Napisano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 Hmm a jak to jest z tymi numerami? Jak sie ma numer np jak Ika_PL czyli 22xxx to jest to numer 22xxx tylko z europy czy w sumie? chodzi mi o to ze jak w tym przypadku by wynikalo ze iles tam osob pomiedzy 16200 i 22xxx musi nie zglosci sie albo cos zeby doszlo do 22xxx?
Joanna30 Napisano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 Każdy kontynent ma swoje numery. W każdym miesiącu pułap się mniej lub bardziej podnosi. Cut off na październik (pierwszy miesiąc, w którym wydawane były wizy z tej loterii) był 5700 jeśli dobrze pamiętam.
sly6 Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2013 ILKa a znasz zasady loterii,juz jedna osoba dostala odmowe GC za brak w doswiadczeniu zawodowym i nauce ..wez takie cos pod uwage lub tez ze nie dacie sobie rady w USA.
Ika_PL Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Teoretycznie znam. Wysłaliśmy papiery do KCC już w czerwcu ubiegłego roku. We wrześniu chyba odpisali, że dokumenty są ok, są przetwarzane i mamy spooookojnie czekać, także wpisane zawody kwalifikowały się, dodatkowo mamy już ponad 10-letni staż. W takim razie "niecierpliwie" czekamy -). W Stanach rzeczywiście nikogo nie mamy ale przecież do odważnych świat należy. Ps. nie wiesz/nie wiecie przypadkiem, jak podchodzą w USA do naszych papierów, zaliczenie studiów w PL, staż + referencje? Te papiery są coś warte na miejscu?
sly6 Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 to zalezy od pracodawcy,stanowych regulacji i danej pracy ... I teraz w czym checiec znalesc prace,gdzie..jak umiecie jezyk angieslki bo to tak samo jest wazne i istotne.
mi0706 Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Teoretycznie znam. Wysłaliśmy papiery do KCC już w czerwcu ubiegłego roku. We wrześniu chyba odpisali, że dokumenty są ok, są przetwarzane i mamy spooookojnie czekać, także wpisane zawody kwalifikowały się, dodatkowo mamy już ponad 10-letni staż. W takim razie "niecierpliwie" czekamy -). W Stanach rzeczywiście nikogo nie mamy ale przecież do odważnych świat należy. Ps. nie wiesz/nie wiecie przypadkiem, jak podchodzą w USA do naszych papierów, zaliczenie studiów w PL, staż + referencje? Te papiery są coś warte na miejscu? a możesz zdradzić jaki masz zawód i wykształcenie (chodzi mi o osobę główną)?
Ika_PL Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 a możesz zdradzić jaki masz zawód i wykształcenie (chodzi mi o osobę główną)? Wykształcenie wyższe, mgr, ekonomia (międzynarodowe stosunki ekonomiczne) a wykonywany zawód ogólnie powiedziawszy zarządzanie m.in. back office w korpo (z tym był mały problem, żeby wybrać właściwe z listy ale udało się).
mi0706 Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 eee... to nie ma się o co martwić! o zawód i doświadczenie nikt się nie będzie pytał. Wykształcenie załatwia sprawę! A co do pracy w US to trudno powiedzieć, ale raczej nie stawiałbym się na pracę w swoim zawodzie lub podobne. Raczej na proste prace. Chociaż to tylko moje zdanie, w rzeczywistości może być inaczej.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.