Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

nie ma takich statystyk. ale jak masz wszystko w porzadku i przekonasz konsula ze bedziesz pracowac i placic podatki. to na pewno dostaniesz wize.

Napisano

Hmm a jak to jest z tymi numerami? Jak sie ma numer np jak Ika_PL czyli 22xxx to jest to numer 22xxx tylko z europy czy w sumie?

chodzi mi o to ze jak w tym przypadku by wynikalo ze iles tam osob pomiedzy 16200 i 22xxx musi nie zglosci sie albo cos zeby doszlo do 22xxx?

Napisano

Każdy kontynent ma swoje numery.

W każdym miesiącu pułap się mniej lub bardziej podnosi.

Cut off na październik (pierwszy miesiąc, w którym wydawane były wizy z tej loterii) był 5700 jeśli dobrze pamiętam.

Napisano

ILKa a znasz zasady loterii,juz jedna osoba dostala odmowe GC za brak w doswiadczeniu zawodowym i nauce ..wez takie cos pod uwage

lub tez ze nie dacie sobie rady w USA.

Napisano

Teoretycznie znam. Wysłaliśmy papiery do KCC już w czerwcu ubiegłego roku. We wrześniu chyba odpisali, że dokumenty są ok, są przetwarzane i mamy spooookojnie czekać, także wpisane zawody kwalifikowały się, dodatkowo mamy już ponad 10-letni staż. W takim razie "niecierpliwie" czekamy -).

W Stanach rzeczywiście nikogo nie mamy ale przecież do odważnych świat należy.

Ps. nie wiesz/nie wiecie przypadkiem, jak podchodzą w USA do naszych papierów, zaliczenie studiów w PL, staż + referencje? Te papiery są coś warte na miejscu?

Napisano

to zalezy od pracodawcy,stanowych regulacji i danej pracy ...

I teraz w czym checiec znalesc prace,gdzie..jak umiecie jezyk angieslki bo to tak samo jest wazne i istotne.

Napisano

Teoretycznie znam. Wysłaliśmy papiery do KCC już w czerwcu ubiegłego roku. We wrześniu chyba odpisali, że dokumenty są ok, są przetwarzane i mamy spooookojnie czekać, także wpisane zawody kwalifikowały się, dodatkowo mamy już ponad 10-letni staż. W takim razie "niecierpliwie" czekamy -).

W Stanach rzeczywiście nikogo nie mamy ale przecież do odważnych świat należy.

Ps. nie wiesz/nie wiecie przypadkiem, jak podchodzą w USA do naszych papierów, zaliczenie studiów w PL, staż + referencje? Te papiery są coś warte na miejscu?

a możesz zdradzić jaki masz zawód i wykształcenie (chodzi mi o osobę główną)?

Napisano

a możesz zdradzić jaki masz zawód i wykształcenie (chodzi mi o osobę główną)?

Wykształcenie wyższe, mgr, ekonomia (międzynarodowe stosunki ekonomiczne) a wykonywany zawód ogólnie powiedziawszy zarządzanie m.in. back office w korpo (z tym był mały problem, żeby wybrać właściwe z listy ale udało się).

Napisano

eee... to nie ma się o co martwić! o zawód i doświadczenie nikt się nie będzie pytał. Wykształcenie załatwia sprawę!

A co do pracy w US to trudno powiedzieć, ale raczej nie stawiałbym się na pracę w swoim zawodzie lub podobne. Raczej na proste prace.

Chociaż to tylko moje zdanie, w rzeczywistości może być inaczej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...