Ika_PL Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 eee... to nie ma się o co martwić! o zawód i doświadczenie nikt się nie będzie pytał. Wykształcenie załatwia sprawę! A co do pracy w US to trudno powiedzieć, ale raczej nie stawiałbym się na pracę w swoim zawodzie lub podobne. Raczej na proste prace. Chociaż to tylko moje zdanie, w rzeczywistości może być inaczej. No właśnie, wszystko zweryfikuje ewentualnie rzeczywistość i nie spodziewamy się że będzie tam kolorowo...a ponieważ w naszym wspaniałym kraju "zima" trwa wiecznie, trzeba zaryzykować -)
mi0706 Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Napisałaś wcześniej, że nie macie nikogo w US, a macie adres pod który będzie GC wysłana?
Ika_PL Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Napisałaś wcześniej, że nie macie nikogo w US, a macie adres pod który będzie GC wysłana? Jeszcze nie, to chyba nie było wymagane przy wypełnianiu wniosków? Generalnie na którym etapie trzeba im wskazać docelowy adres?
mi0706 Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 był tu na forum ostatnio taki przypadek, że gość nie miał adresu i wstrzymali mu wdanie wizy dopóki nie będzie miał adresu. Ja podobnie nie wpisałem adresu w formularzu do KCC i na rozmowie musiałem podać, bez tego nie dostaniesz wizy!
Ika_PL Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 był tu na forum ostatnio taki przypadek, że gość nie miał adresu i wstrzymali mu wdanie wizy dopóki nie będzie miał adresu. Ja podobnie nie wpisałem adresu w formularzu do KCC i na rozmowie musiałem podać, bez tego nie dostaniesz wizy! Musiałeś na miejscu, czy zostałeś poproszony o dostarczenie w możliwie najszybszym terminie?
Joanna30 Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Jeśli nie masz adresu na rozmowie, to (jeśli będzie to jedyne uchybienie, niedociągnięcie) wiza zostanie przyznana dopiero wtedy, kiedy podasz adres. Przejrzyj ten wątek kilka stron wstecz i przeczytasz posty osób, które nie miały adresu na rozmowie.
mi0706 Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Musiałeś na miejscu, czy zostałeś poproszony o dostarczenie w możliwie najszybszym terminie? Ja miałem adres na rozmowie. Już w okienku gdzie miła Pani przyjmuje dokumenty będzie pytać o adres. Tak jak napisała Joanna wizę dostaniesz dopiero jak dostarczysz adres. Pamiętaj jednak, że ilość wiz oraz czas są ograniczone. Ty masz dość odległy numer więc to będzie prawdopodobnie końcówka wiz. Lepiej załatw ten adres teraz!
Ika_PL Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Jeśli nie masz adresu na rozmowie, to (jeśli będzie to jedyne uchybienie, niedociągnięcie) wiza zostanie przyznana dopiero wtedy, kiedy podasz adres. Przejrzyj ten wątek kilka stron wstecz i przeczytasz posty osób, które nie miały adresu na rozmowie. Ok. Załatwienie adresu to będzie chyba najmniejszy problem. Najważniejsze, żeby nasz nr zakwalifikował się na interview. Jeszcze raz dzięki. Ps. to chyba też już było poruszane, jak uważacie, który stan jest obecnie najatrakcyjniejszy dla nowo przybyłych? Dostęp do rynku pracy w korelacji z niskimi kosztami utrzymania?
jkb Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Dostęp do rynku pracy w korelacji z niskimi kosztami utrzymania? Oklahoma
maciek49 Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Ooo, to nas dr Gajer przebadał od stóp do głów - badanie całej czwórki + szczepienia trwały dobrze ponad 2 godziny... Dokładnie, u mnie też to trwało z 2 godziny. Dr Gajer bardzo profesjonalnie podszedł do sprawy. Sympatyczny czlowiek. Dostałem też zniżkę na szczepienia. Musiałeś na miejscu, czy zostałeś poproszony o dostarczenie w możliwie najszybszym terminie? Ze mną była taka sytuacja. Nie miałem adresu. Miałem dosłać przez siedzibę TNT.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.