Ika_PL Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Dokładnie, u mnie też to trwało z 2 godziny. Dr Gajer bardzo profesjonalnie podszedł do sprawy. Sympatyczny czlowiek. Dostałem też zniżkę na szczepienia. Ze mną była taka sytuacja. Nie miałem adresu. Miałem dosłać przez siedzibę TNT. Czyli jednak to nie jest powód do ew. odmowy.
mi0706 Napisano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 Czyli jednak to nie jest powód do ew. odmowy. w życiu! Najlepiej jak postudiujesz sobie Ustawę Imigracyjną, a w szczególności ACT 212. Tam się dowiesz kto na 100% NIE DOSTANIE wizy.
sly6 Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 25 Stycznia 2013 ale jak nie dostarczyc adresu to nikt nie bedzie czekac w nieskonczonosc na adres masz podany termin .
oli33 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 hej dostałam pare dni temu dziwnego e-malia z adresu visa@office.visa.us Dear Beneficiary, Having reviewed all the obstacles and problems surrounding the transfer of Your fund ($2. 5 Million) Two Million Five Hundred United States Dollars and your inability to meet up with some charges levied against you due to the Past transfer options, we the Board of Directors, Banque Internationale du Benin (BIB) have Ordered our Foreign Payment Remittance Unit to issue you a VISA ATM CARD where Your payment will be uploaded. Today, we got the notice that your Payment has been uploaded into this VISA ATM CARD and also have registered it with TNT INTERNATIONAL. For your information, the delivery charges have been paid and they are supposed to have shipped your packaged (ATM CARD) but they insisted that you must re-confirm to them your current delivery address to ensure accurate delivery. MOST IMPORTANTLY: Due to the content of the package, TNT INTERNATIONAL mandated that before your package will be shipped; a Stamp Duty MUST be procured according to the new Shipping Creed on all packages leaving this Benin. The essence of such Document is to ensure a hitch-free delivery and the amount Of the Stamp Duty Fee is ?200 Euro. When this is done, TNT International will issue you with the tracking numbers for you to keep track of your delivery status. Therefore reconfirm your current delivery address. Do not forget that this ?200 Euro is all that you should send to them, the rest of the Fees have been paid. Finally, for security reasons and considering the huge amount the ATM VISA Card contains, the Package was coded thus, Registration Ref: TNT/atm/10. This is the code number that you will send to the courier company while contacting them. You have to contact Mr. Michael Dean of UBA CashFast and re-confirm to them your current delivery addresses to ensure accurate delivery. 1. Your full name: 2. Your physical address: 3. Your house phone: 4. Your cell phone: MR. MICHAEL DEAN UBA CashFast CUSTOMER INTERACTION CENTER Email: ubacashfast@yahoo.com Tel: +229 670 434 50 Please hurry now as your package might incurs demur-rage if it stays more Than 4 days with TNT Express. Thanks, Mrs. Patricia Ehiosun ATM VISA CARD Department Banque International du Benin info.banqueinternational@gmail.com co o tym myślicie czy ktoś też dostał taką wiadomość ? Naciągacze?
mi0706 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 Nie widzę w tym żadnego związku z WIZAMI do USA, a tym bardziej z z Loterią wizową DV-2013! To że tam jest napisane Visa to nie oznacza, że ma jakiś związek, bo są jeszcze karty płatnicze o tej nazwie!
patryk0110 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 Czy są takie osoby które nie moga grac udzialu w losowaniu ? Chodzi mi tutaj, czy jakies wyjatki. Wiem, ze osoby które sa karanie, nie moga wyjechac do USa. Bo doczytałem, ze trzeba miec skonczona szkole srednia, ale czy sa jescze jakies wymagania? Nie moglem doczytać, z góry dzięki. Jak cos proszę nie pisac komentarzy, ze nie czytam tego forum. Staram sie czytac tyle ile mogę
mi0706 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 Jeżeli znasz angielski przeczytaj ustawę imigracyjną USA. Wcześniej podawałem link lub znajdź przez Google. W ACT 212 masz dokładnie opisane kto nie może dostać wizy (dotyczy wszelkich wiz do USA). Również na stronie travel.state.gov znajdziesz wszelkie odpowiedzi.
oli33 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 mi0706 chodziło mi bardziej o związek TNT z tym listem, wiem że chodzi o kartę Visa
mi0706 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 żaden, po prostu przypadek! TNT też nie ma nic do wiz, za ich pośrednictwem tylko odbierasz paszport lub dostarczasz dodatkowe dokumenty jeżeli będą tego wymagać w ambasadzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.