Justi_87 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 omg. "Transer of you 2,5 mln $", "stamp duty fee of 200 Euros", "Banque International du Benin".. Ewidentna ściema. aż dziwne, że to nie wylądowało w spamie. grunt, ze sie nie nabrales.
patryk0110 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 Jeżeli znasz angielski przeczytaj ustawę imigracyjną USA. Wcześniej podawałem link lub znajdź przez Google. W ACT 212 masz dokładnie opisane kto nie może dostać wizy (dotyczy wszelkich wiz do USA). Również na stronie travel.state.gov znajdziesz wszelkie odpowiedzi. A jeśli nie znam za dobrze angielskiego, jest moza jakas strona polska, ale co jest dokładnie napisane. Z góry dzięki.
Joanna30 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 Ze stroną polską tak szczegółowo tłumaczącą, kto może dostać wizy ja się nie spotkałam. Generalnie minimalnym wymogiem do wzięcia udziału w loterii jest średnie wykształcenie.
patryk0110 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 A gdzies czytałem, że na koncie trzeba miec minimum 5000 $ to prawda? Bo poadobno potrzebne to jest, bo wychodza z założenią, że nie będziesz miał z czego tam żyć, to prawda ? A jakieś inne ważniejsze wymogi znacie ?
Justi_87 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 nigdzie nie ma podanej konkretnej kwoty, którą powinieneś mieć na koncie. konsul bierze pod uwagę różne czynniki, a nie jedynie zasobność twojego portfela. jeśli czytałeś forum to z pewnością zauważyłeś, że nikt nie był pytany o wyciąg z banku. Joanna podała Ci już jeden z ważniejszych wymogów loterii - minimum średnie wykształcenie.
sly6 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 patryk podstawa to jak wypadniesz na rozmowie a wiec znajomosc realiow w USA,jakis zawod..do tego srednie min ..i masz plany ale takie realne byl tutaj ktos kto napisal ze rodzina pewna nie dostala ..tak bywa tak ze cos nie tak pojdzie i wizy nie otrzymasz bo widac ze nie dasz sobie rady czytales chyba pewne zasady loterii,,bo sa tez inne zasady podane w linku ale te tez sie bierze pod uwage Nie czytaj o jakis wymogach min ze masz miec kase lecz wez sie za nauke jezyka,jakas prace,..poczytaj o danych stanach,o USA byl kiedys przypadek opisany ze ktos mial i 10 tys dol na koncie i wizy nie otrzymal lub tez wiecej...
mi0706 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 A jeśli nie znam za dobrze angielskiego, jest moza jakas strona polska, ale co jest dokładnie napisane. Z góry dzięki. Ja też się z taką stroną nie spotkałem. Pokrótce wymagania są następujące: 1. Jesteś zdrowy (badania na kiłę i prześwietlenie płuc - to zapewne chodzi o gruźlicę) 2. Jesteś niekarany 3. Nie masz tzw. bana na wjazd - np. za nielegalny pobyt w USA 4. masz średnie wykształcenie lub doświadczenie zawodowe w określonej kategorii 5. Masz minimum 18 lat Pieniądze nie są potrzebne. Też się nie spotkałem z przypapdkiem żeby konsul prosił o jakiś wyciąg z konta.
sly6 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 a do tego masz plan ,chec to tak samo jest wazna na rozmowie
patryk0110 Napisano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 Aha, dobra dzięki. Teraz tylko skończyć szkołę i pisać wniosek na loterię o zieloną kartę. Angielskiego chce się nauczyć bo w szkole nie mam takiej możliwości, bo nauczyciel siedzi na laptopie, to nie wiem jak się go naucze. A znacie jakąś stronę gdzie można np. Uczyć słówek, czasow a później po miesiącu nauki rozwiązać testy czy umiem? Plan zawsze ukladam sobie w głowie, nawet źle sytuację, mam zaplanowane co i jak gdyby nie wyszło. Najgorzej ten angielski, kogoś nie raz zrozumienia, ale nie umiem wykorzystywać słówek w zdaniach. Pozdrawiam
sly6 Napisano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Napisano 28 Stycznia 2013 a ja widze ze masz inny problem ,,nie potrafisz szukac w google masz pelno takich stron i aby Ci ulatwic to tutaj na forum byl kiedys link do fajnej nauki angielskiego i teraz zadanie dla Ciebie,znajdziesz sam czy tez mam Ci znalesc?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.