Skocz do zawartości

Dv 2013 - Co Po 1 Maja 2012?pytania,odpowiedzi

sly6

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

omg. "Transer of you 2,5 mln $", "stamp duty fee of 200 Euros", "Banque International du Benin".. Ewidentna ściema. aż dziwne, że to nie wylądowało w spamie. grunt, ze sie nie nabrales.

• Odpowiedzi 3 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jeżeli znasz angielski przeczytaj ustawę imigracyjną USA. Wcześniej podawałem link lub znajdź przez Google. W ACT 212 masz dokładnie opisane kto nie może dostać wizy (dotyczy wszelkich wiz do USA). Również na stronie travel.state.gov znajdziesz wszelkie odpowiedzi.

A jeśli nie znam za dobrze angielskiego, jest moza jakas strona polska, ale co jest dokładnie napisane. Z góry dzięki.

Napisano

Ze stroną polską tak szczegółowo tłumaczącą, kto może dostać wizy ja się nie spotkałam.

Generalnie minimalnym wymogiem do wzięcia udziału w loterii jest średnie wykształcenie.

Napisano

A gdzies czytałem, że na koncie trzeba miec minimum 5000 $ to prawda? Bo poadobno potrzebne to jest, bo wychodza z założenią, że nie będziesz miał z czego tam żyć, to prawda ? A jakieś inne ważniejsze wymogi znacie ?

Napisano

nigdzie nie ma podanej konkretnej kwoty, którą powinieneś mieć na koncie. konsul bierze pod uwagę różne czynniki, a nie jedynie zasobność twojego portfela. jeśli czytałeś forum to z pewnością zauważyłeś, że nikt nie był pytany o wyciąg z banku.

Joanna podała Ci już jeden z ważniejszych wymogów loterii - minimum średnie wykształcenie.

Napisano

patryk podstawa to jak wypadniesz na rozmowie a wiec znajomosc realiow w USA,jakis zawod..do tego srednie min ..i masz plany

ale takie realne

byl tutaj ktos kto napisal ze rodzina pewna nie dostala ..tak bywa tak ze cos nie tak pojdzie i wizy nie otrzymasz bo widac ze nie dasz sobie rady

czytales chyba pewne zasady loterii,,bo sa tez inne zasady podane w linku ale te tez sie bierze pod uwage

Nie czytaj o jakis wymogach min ze masz miec kase lecz wez sie za nauke jezyka,jakas prace,..poczytaj o danych stanach,o USA

byl kiedys przypadek opisany ze ktos mial i 10 tys dol na koncie i wizy nie otrzymal lub tez wiecej...

Napisano

A jeśli nie znam za dobrze angielskiego, jest moza jakas strona polska, ale co jest dokładnie napisane. Z góry dzięki.

Ja też się z taką stroną nie spotkałem. Pokrótce wymagania są następujące:

1. Jesteś zdrowy (badania na kiłę i prześwietlenie płuc - to zapewne chodzi o gruźlicę)

2. Jesteś niekarany

3. Nie masz tzw. bana na wjazd - np. za nielegalny pobyt w USA

4. masz średnie wykształcenie lub doświadczenie zawodowe w określonej kategorii

5. Masz minimum 18 lat

Pieniądze nie są potrzebne. Też się nie spotkałem z przypapdkiem żeby konsul prosił o jakiś wyciąg z konta.

Napisano

Aha, dobra dzięki. Teraz tylko skończyć szkołę i pisać wniosek na loterię o zieloną kartę. Angielskiego chce się nauczyć bo w szkole nie mam takiej możliwości, bo nauczyciel siedzi na laptopie, to nie wiem jak się go naucze. A znacie jakąś stronę gdzie można np. Uczyć słówek, czasow a później po miesiącu nauki rozwiązać testy czy umiem? Plan zawsze ukladam sobie w głowie, nawet źle sytuację, mam zaplanowane co i jak gdyby nie wyszło. Najgorzej ten angielski, kogoś nie raz zrozumienia, ale nie umiem wykorzystywać słówek w zdaniach. Pozdrawiam

Napisano

a ja widze ze masz inny problem ,,nie potrafisz szukac w google

masz pelno takich stron i aby Ci ulatwic to tutaj na forum byl kiedys link do fajnej nauki angielskiego

i teraz zadanie dla Ciebie,znajdziesz sam czy tez mam Ci znalesc?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...